Šta se radi...a ima veze sa....

Re: Šta se radi...a ima veze sa....

PostPostao/la Bepone » Pon sij 13, 2020 2:36 pm

evo amp se kompletirao, jos samo natpisna ploca fali ali to ce cekat da se nabere toga, da obavim sve odjednom..
prednja ploca sa mrezicom koja je bila malo neugledna, dobila je jos jedan sloj, "vox diamond grill" koji dosta atraktivno izgleda a i pase sa ovom crvenom..
dok neki imaju rastezacice za tkaninu, doma je najbolje je koristit nekoliko ruku i nogu, svojih i tudjih, zajedno na podu i kad si siguran - zaklamat :lol:
32.jpg

montiran je zvucnik G12-65 meni osobno jedan od najboljih postojecih zvucnika za sve, radi vec 4 godine i ima jako lepi i smiren ton "za po doma"

30.jpg
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Zadnja izmjena: Bepone; Pon sij 13, 2020 2:51 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.
Bepone

PostPostao/la Bepone » Pon sij 13, 2020 2:42 pm

trenutni izgled amplifikatora:
28.jpg

29.jpg

31.jpg

26.jpg

ostaje na gornju pllcu dodat "power amp input" da se moze izlazni dio od 4w koristit sa nekim procesorom/kemper ( koji trazi samo izlaz, master volumen da se more fino regulirat clean-crunch sa razlicitim gitarama. unutrasnjost pobojat u crno. a mozda nakraju nesto i odsvirat :mrgreen:
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Bepone

PostPostao/la elvis » Pon sij 13, 2020 4:59 pm

Bravo Bepone. Evo podsjetio si me na jedan stari amp koji sam radio za prijatelja Edisa, ima već 8 godina, nešto slabašno u watima ali velikog srca. Nazvali smo ga AngryBird. Asocijacija na taj amp je bila zbog crvene boje koju je frend odabrao a ja bio protiv toga he he he. Snimi malo zvuka kada stigneš!

Watch on youtube.com
elvis

PostPostao/la pamook » Pon sij 13, 2020 8:17 pm

8-) oooodlicno izgleda s ovim diamond grill-om :clap: :clap: :clap:
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la Bepone » Pon sij 13, 2020 10:09 pm

elvis napisao:Bravo Bepone. Evo podsjetio si me na jedan stari amp koji sam radio za prijatelja Edisa, ima već 8 godina, nešto slabašno u watima ali velikog srca. Nazvali smo ga AngryBird. Asocijacija na taj amp je bila zbog crvene boje koju je frend odabrao a ja bio protiv toga he he he. Snimi malo zvuka kada stigneš!

to tooo.. evo snimak, samo amp bez efekata..na 4x12" boxu// to je normalno velika razlika nego 1x12"..
Watch on youtube.com
Bepone

PostPostao/la elvis » Uto sij 14, 2020 10:22 am

Uh to zbilja radi izvrsno. Svjestan sam da je 4x12” olakotna okolnost no vjerujem da će to biti odlično i samo sa jednim driverom. Ma sve se može napraviti samo da je vrimena. Respect!
elvis

PostPostao/la Bepone » Uto sij 14, 2020 4:23 pm

ejla elvis fala fala! igramo se samo svaki dan ko mala djeca! :mrgreen:
Bepone

PostPostao/la Bepone » Uto sij 14, 2020 4:25 pm

evo jedan zanimljiv graf, zasto nije pametno PP pentoda spajati bez feedbacka! pojacalo sa pentodama koje se moze promatrati kao strujni izvor, sa velikim unutarnjim otporom prati impedancu zvucnika, izlazni napon na zv. se dobiva kao u=i*Z... a imp Z se mijenja, raste na visokim frekv.. pa pojacalo samo prati, i kopira lijepo i rezonantnu frekv. zvucnika koja se lepo vidi,
plavo je izlaz na zv,
SCR01.PNG
Bepone

PostPostao/la Bepone » Uto sij 14, 2020 4:50 pm

bez:
bez.PNG

sa malim fb:
sa.PNG
Bepone

PostPostao/la Bepone » Sri sij 15, 2020 12:29 pm

evo jos par zanimljivih
izlaz /plavo/ na zv PP izl stupnja sa PL95 sa jako malim fb, nemogucnost pojacala da se bori sa zvucnikom
G4 zv.PNG

sa dodatnom shadea 330k anod izl.-anod obrt.
sa shade.PNG

lepo se vidi kako smanjeni otpor izl stupnja lepo iskontrolira fs zvucnika na oko 120 Hz, a i dovede gornji kraj spektra u red
Bepone

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica