Šta se radi...a ima veze sa....

Re: Šta se radi...a ima veze sa....

PostPostao/la moneyhunter » Pet ruj 25, 2020 1:18 pm

Dacho napisao:Nesto se opako sprema, danima se ne spava, pazi oči od varenja,...sve za dan "D" koji uskoro dolazi...
:mrgreen:

ovo mi izgleda baš opako...
o čemu je riječ ak nije tajna?
moneyhunter

PostPostao/la Edison » Pet ruj 25, 2020 3:37 pm

moneyhunter napisao:ovo mi izgleda baš opako...

Khadgar umislio da je Phil Spector pa gradi "zvucni zid"... ;) :lol:
Edison

PostPostao/la Dacho » Pet ruj 25, 2020 9:29 pm

moneyhunter napisao:
Dacho napisao:Nesto se opako sprema, danima se ne spava, pazi oči od varenja,...sve za dan "D" koji uskoro dolazi...
:mrgreen:

U temi zvučnici ima vise o tom projektu.

ovo mi izgleda baš opako...
Dacho

PostPostao/la drazenK » Sri ruj 30, 2020 8:52 pm

pomalo se se kompletira vrtalica za plošče.
dual cs606 electronic direct drive, kupljen pred koju godinu na buvljaku u offenbachu. tražili su za njega 30 eur pa sam ga sa veseljem uzeo, navodno ispravnog.
plastični poklopac je kao nov ali se pokazalo da je igla u banani. zvučnica je ortofon ULM55E, pa je nabavljena nova igla.
u međuvremenu je tišljar khadghar napravio novi okvir u hrastovini, jer mi se nikako nije sviđao originalni -iverica presvučena plastikom.
okvir je premazan voskom otopljenim u terpentinu, malo je pipljavo dok ne upije i treba puno trljati krpicama i brisati višak, ali rezultat je odličan.
evo par fotki:
dual.jpg

IMG_1814.jpg

IMG_1815.jpg

IMG_1816.jpg

IMG_1817.jpg
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
drazenK

PostPostao/la Khadgar2007 » Sri ruj 30, 2020 9:17 pm

Ne znam kako si nanašao vosak sa terpentinom ali ja ga stavim malo na krpicu pa onda utrljavam u drvo. Naravno ne previše da mi se ne bi sušilo pola godina i da moram brisati sa suhom krpom. Znači nanesti malo voska i utrljavati,pričekati dan-dva da se malo posuši i onda drugi sloj i tako nekoliko puta.
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la fixxxer » Sri ruj 30, 2020 10:35 pm

Jako lepo :clap:
fixxxer

PostPostao/la gilhooley » Čet lis 01, 2020 6:40 am

Jest, jako lijepo, ali moglo je to i dalje otić da nije pio pivo... :lol:
Haba, haba, haba...
gilhooley

PostPostao/la Master of disaster » Čet lis 01, 2020 7:11 am

Pivo nesme da pati zbog gramafona! :D
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la tom_hifi » Čet lis 01, 2020 7:14 am

drazenK napisao:pomalo se se kompletira vrtalica za plošče.
dual cs606 electronic direct drive, kupljen pred koju godinu na buvljaku u offenbachu. tražili su za njega 30 eur pa sam ga sa veseljem uzeo, navodno ispravnog.
plastični poklopac je kao nov ali se pokazalo da je igla u banani. zvučnica je ortofon ULM55E, pa je nabavljena nova igla.
u međuvremenu je tišljar khadghar napravio novi okvir u hrastovini, jer mi se nikako nije sviđao originalni -iverica presvučena plastikom.
okvir je premazan voskom otopljenim u terpentinu, malo je pipljavo dok ne upije i treba puno trljati krpicama i brisati višak, ali rezultat je odličan.
evo par fotki:
dual.jpg

IMG_1814.jpg

IMG_1815.jpg

IMG_1816.jpg

IMG_1817.jpg

Lijepo to izgleda! :)
tom_hifi

PostPostao/la Master of disaster » Čet lis 01, 2020 6:34 pm

Nije red sa TF-a doć a da se nešto nije nabavilo. :D

1.jpg

2.jpg

Ilimzin je klasično imao par povoljnih predmeta, između ostalog ovo predivno kućište (zapravo neki uređaj, ali bitno je kućište :mrgreen: ) koji mi je odmah upao u oko idustrijski/ruskim štihom kao idealan kandidat za skutijati SE pojačalo sa 6c33c za koje pomalo skupljam djelove.
Deal je ispao takav da sam odnio uređaj doma a dužan sam skinuti štampane pločice sa grlima i vratiti ih Ilimzinu.
Već u utorak sam pristupio raboti. Uređaj je zbilja vrhunski složen, tako da se sva elektronika nalazi na šasiji koja na sebi nosi i prednju ploču i klizne u kućište kroz otvor koji kada sjedne do kraja zatvori prednja ploča. Uz to, gornji dio poklopca se može otvoriti poput poklopca motora na autu, za brz pristup elektronici. Ma vrh! :dance: Rastavljanje zato baš i nije vrh. Pločice se ne mogu skinuti (čitaj odvidati) bez da se uklone neki sklopovi za čije uklanjanje treba ukloniti neke druge... i tako... arbajt.
E da, šasija je aluminijska a vide željezne... da, da zapekle su... :twisted: :twisted: naj jaču kacavidu u ruke (obje) stisni kolko možeš i vrti.. PRAS!!! Popustila prva vida, zatim još nekoliko, a onda PRAS!!! popustila kacavida :o :shock: :evil: :evil: :evil: :evil:

5.jpg

A to mi bila najbolja Uniorova, za posebne prilike :evil: :evil: :evil:
:lol:
Jednu pločicu sam uspio skinuti nakon dva dana :lol: Drugu neznam kako ću jer da bi skinuo neke preklopnike koji skrivaju vide, sa istih moram skinuti gumbe, koji se pak drže uz pomoć sitnih imbusa, naravno colnih, kakve nemam...
Dok sam rastavljao oko prve pločice, teško je bilo ne zamjetiti povelik ljepi mrežni trafo. Iz početka nisam na njega obraćao pažnju (uređaj je made in SAD) , ali kada sam na pločici koju sam skidao našao preklopnik 115V - 230V, čim sam zapeo na imbusima brzo sam ga spojio, jer uređaj je bio cijevni, pa je logično da je i trafo pogodan za cijevne uređaje. :lol:
Očekivao sam izvode za grijanje i za visoki napon. To sam i zatekao :mrgreen: ali, Izgleda da se radi o jednom sekundaru sa više izvoda i brdom kombinacija. Izvode sam obilježio i premjerio, i sada neznam. Definitivno je iskoristiv za cijevna pojačala... ali mislim da nije iskoristiv za ono sa 6C33C.
3.jpg

4.jpg

120541812_805271570300056_6455413013866519463_n.jpg

Da li nekome ova mjerenja nešto više govore?
EDIT: Mjerenja sam radio na podjeli na multimetru za 700V pa su malkoc neprecizna, na primjer 5/6 obilježava da je prikaz na multimetru varirao između 5 i 6, ali kada sam poslje prebacio na podjelu 20V pokazivao je 6.45V. Izvodi su u dvije debljine, žica od 1mm (cca) i 1.5 mm (cca) što bi to moglo strujno značiti?
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica