Prije 4 mjeseca ziki je poklanjao neke stvari i prodavao zanimljiv hladnjak. Ja sam uzeo nesto od poklona, a Schultzu se svidio hladnjak. Poslano je sve na moju adresu, radi jednostavnosti, a ja sam i platio sto je trebalo. Stigao hladnjak, vrlo zanimljiv 200x200x70mm, imao je na sebi pricvrscene jake diode...
H2.jpg
Ja sam diode odvrnuo francuskim kljucem i bacio ih. Obavijestio sam Schultza da je hladnjak stigao... no ni meni ni njemu nije bilo hitno pa je stajao neko vrijeme. I onda je meni postao potencijalno zanimljiv za jedno manje pojacalo u A-klasi koje se dobro grijalo na jednom jedva malo manjem hladnjaku. Ovaj je nesto veci i "ozbiljniji" pa bih mogao jos malo "navrnuti" struju kroz pojacalo... grijat ce se isto, a vise struje uvijek dobro dodje...

I posto Schultzu hladnjak nije trenutno trebao, upitah da ga prepusti meni. I bi tako... A Schultz ga je odnio u neku radionicu da mu ga prepolove i naprave od jednog dva "normalna".
I prepiljen je hladnjak, sad su to dva hladnjaka 200x96x70, no materijal se lijepio za pilu pa je bilo malo krezubo ispiljeno. Cak je jedna polovica bila za 1mm visa od druge. Mislili smo traziti nekog s glodalicom da nam to poravna... ali nismo stigli. U medjuvremenu, moj susjed, brodski mehanicar i elektricar u mirovini, bas je napravio neke brusne diskove s grubim brusnim papirom. Uzeo on hladnjake da ih proba malo "urediti". Brusio dva sata i dosta toga poravnao i cak smanjio veci hladnjak za onaj mm viska. Nakon toga sam se ja uhvatio rucnog brusenja s dvije gradacije finijeg brusnog papira. I nakon tri sata brusenja

hladnjaci kao da su ispod glodalice izasli... skoro...
H2-5786.jpg
Izvana kao novi, ali ipak su to rabljeni hladnjaci i vec je dosta toga bilo montirano na njima, a i ja sam izbusio svoje rupe i narezao navoje. Radna povrsina ne izgleda bas kao nova...

H2-5790.jpg
No sasvim sigurno posluzit ce svrsi. Imaju prilican kapacitet hladjenja...
H2-5788.jpg
H2-5789.jpg
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.