Šta se radi...a ima veze sa....

Re: Šta se radi...a ima veze sa....

PostPostao/la davorin » Sub ožu 27, 2021 12:28 am

Za vrijeme održavanja audio sajma u Minhenu 1997-me (Munich audio show 1997) prodavao 4 grafitno-folijska (ili grafensko-folijska) kondenzatora od 1uF/1250V firme Siemens za 5000 DEM, a kupac se našao odmah prvi dan! :lol:
https://repozitorij.fkit.unizg.hr/islan ... F/download
davorin

PostPostao/la SasaKC83 » Sub ožu 27, 2021 3:57 pm

grunf napisao:
SasaKC83 napisao:
I kondiće razne ćemo slušat aha... :D

baš me zanima kakvi su ti 'kemetovi' 426

A budemo vidli, vjerujem da ima puno pametnijih mjesta za poboljšanja. Meni to i nije tak napeto šaltati, ali kad je baš ovak jednostavno budem probao, a i cijene su kikiriki u odnosu na grafenske papire u ulju iz sibirskih raketa i slično... :mrgreen:
SasaKC83

PostPostao/la Khadgar2007 » Sub tra 03, 2021 11:30 am

Na veliki petak se treba igrati sa velikom pločicom... Biti će i tema kada dovršim ovog ljepotana,a za sada samo ovo.Pločica bila na kupanju i pranju jer nakon popravke svih via koje su izvedene sa zakovicama bilo je dosta ostataka paste. Još treba očistiti činčeve i skinuti malo ljepila u jednom ćošku. Ne trebam uopće spominjati koliki je ovo posao. Dovoljno sam se nagledao tema od naših restauratora da znam kako nema brzanja u ovim slučajevima.

IMG_1569.JPG

IMG_1570.JPG
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la Zmajz » Sub tra 03, 2021 12:58 pm

Znači, samsuji je došao pod nož...
Zmajz - Z na kraju se ne čita i ne izgovara bez potrebe, to je nepostojano Z!
Zmajz

PostPostao/la Khadgar2007 » Sub tra 03, 2021 1:26 pm

Jeste,a o prijašnjem "refresheru" bolje ga ne spominjati,zapravo niti ne znam tko je to radio jer mi vlasnik nije htio reći. Promijenjeni kondovi i našpricani preklopnici sa kontakt sprejom,a 80% ostalog posla koji treba obaviti nula bodova.
Čisto jedna slika kako je majstor riješio problem sa via-ma. Svi oni padovi koji su prljavi su te vie, majstor je samo istopio tinol u rupu i to je to,a sa druge strane PCBa na nekim mjestima ima pola kile istopljenog tinola. Čak i da nije skidao glavni PCB mogao je to prekontrolirati jer je glavni PCB relativno lako dostupan sa obje strane.

IMG_1527.JPG
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la Bepone » Sub tra 03, 2021 3:50 pm

zasto uvijek kad netko nesto popravlja , prosli ovaj je sve unistio, kako je onaj raskupusao, zivot su mi unistili onaj ovaj? meni to nikad nije palo napamet rec za nis a popravio sam nekoliko milijardi ili zilijun toga! . nikad to nisam skuzio, a redovno se cita odmah u prvom redu!! . ke to ima veze mladic? :lol: :lol: :lol: imas to ca imas, da je bilo drugacije, nebis popravljao. i ca te briga ca je bilo prije? oces blatit nekog a sebe uzdignut, je istina kao ca naravno znam da je tako, ali, ostavi se popravka ako ne zelis popravljat? a? :shock:
Bepone

PostPostao/la Edison » Sub tra 03, 2021 8:18 pm

Bepone napisao:zasto uvijek kad netko nesto popravlja , prosli ovaj je sve unistio, kako je onaj raskupusao, zivot su mi unistili onaj ovaj? meni to nikad nije palo napamet rec za nis a popravio sam nekoliko milijardi ili zilijun toga! . nikad to nisam skuzio, a redovno se cita odmah u prvom redu!! . ke to ima veze mladic? :lol: :lol: :lol: imas to ca imas, da je bilo drugacije, nebis popravljao. i ca te briga ca je bilo prije? oces blatit nekog a sebe uzdignut, je istina kao ca naravno znam da je tako, ali, ostavi se popravka ako ne zelis popravljat? a? :shock:

Ne vjerujem da je Khadgar htio nekoga blatit, a sebe uzdizat. On uopce nije takav tip. Mislim da je napomena vise namijenjena vlasnicima uredjaja, da ih ne daju bas svakome u rad. To je zahtjevan posao koji treba znati odraditi, a znas i sam da ima svakakvih "majstora". I jako tesko je popravljeti iza drugoga, pogotovo kad napravi "cirkus"... Zato ja to i ne radim. Volim raditi od nule i po svom. A tu i tamo odradim nesto prijateljima, kad bas nema tko srediti. Ali takvi poslovi me ne vesele...
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PostPostao/la gilhooley » Sub tra 03, 2021 8:34 pm

Ja se Khadu ne bih puno zamjerao sad kad je postao funkcioner... :lol:
Haba, haba, haba...
gilhooley

PostPostao/la Bepone » Sub tra 03, 2021 8:51 pm

Edison napisao:Ne vjerujem da je Khadgar htio nekoga blatit, a sebe uzdizat. On uopce nije takav tip. Mislim da je napomena vise namijenjena vlasnicima uredjaja, da ih ne daju bas svakome u rad.

kojih vlasnika, od ovih 10 ljudi na forumu? :lol: ovaj rasturio, ja popravljao za njime i slicnoi krene resresh.. pa to je opce poznata stvar kad uzmes nesto na popravak da ce bit unisteno i to sa svih strana.. nije ovo khadgaru upuceno, svaka njemu cast! nego svim ljudima na planeti ( 7 miljardi)!
Bepone

PostPostao/la Edison » Sub tra 03, 2021 9:04 pm

Bepone napisao:
Edison napisao:Ne vjerujem da je Khadgar htio nekoga blatit, a sebe uzdizat. On uopce nije takav tip. Mislim da je napomena vise namijenjena vlasnicima uredjaja, da ih ne daju bas svakome u rad.

kojih vlasnika, od ovih 10 ljudi na forumu? :lol: ovaj rasturio, ja popravljao za njime i slicnoi krene resresh.. pa to je opce poznata stvar kad uzmes nesto na popravak da ce bit unisteno i to sa svih strana.. nije ovo khadgaru upuceno, svaka njemu cast! nego svim ljudima na planeti ( 7 miljardi)!

Pa ovih 10 sto su na forumu uglavnom to znaju i sami srediti, ili znaju tko zna... Ali forum citaju i drugi, koji nisu na forumu. Ne cita nas bas 7 milijardi, ali svakako vise od 10. Bas sad cita 38 ljudi, od toga su 32 gosti...
Edison

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica