Postao/la pinco » Pet vel 10, 2023 10:09 pm
Fala ekipa.
Meni je gušt projektirat zadnje vrime, to me zokupi ka križaljka nekoga, napravit projekt do zanje vide. Svaki novi projekt je izazov, i triba dosta vrimena, novaca i živaca za dovršit, tako da to traje dosta... Sa godinama valjda postaneš strpljiv....
Projekt se dosta otega jel je tribalo rješit puno problema, na kraju je ispalo bolje, jel su došle neke nove ideje itd. Na kraju je tribalo osmislit i projektirat kutiju. Da bi sve stalo u neke normalne dimenzije, sa hladilima koje moš kupit na tržištu. I da bude praktično na kraju. Bilo je raznih ideja, na kraju je privagnila ova. Zadnje vrime sve kutije nacrtan do zadnje vide izbušenje, pa mi je na kraju manje posla, a i urednije izgleda.
Projekt nije za početnike, jednostavno je tu puno parametara na koje se mora pazit, iako je na kraju rezultat odličan, šta se tiće stabilnosti, offseta i držanja bijasa.
Prvi put san radija sa zaštiton zvučnika sa sa mosfetima umisto releja, i za sada mi se čini odlično, malo skuplje, al nisan naša neke mane u odnosu na releje. Iako san i sa relejima do sada bija zadovoljan, iako nisan nikad nisan ima havariju, pa da je zaštita morala spašavat zvučnike. Za veće napone napajanja, mosfet mi se čini pouzdanije rješenje.
Najviše san problema ima sa liskun izolatorima, kupija od fischera 200 komada, nek se nađe, za to3p/247. prije mi se to nije događalo, osima na zadnja dva pojačala. Prvo san mislija slučajnost, stegneš, i imaš na ladno otpor od desetak mega ohma. prema hladilu. Prominiš pa taj nije, ili opet, ili je neki drugi i sl. Za izludit, doslovno.
Sitija san se kaptona, šta mi je ilimzn poklonija ima desetak god, stavija njega i sve OK....
Oni debeli sa ebay liskun je definitvno sigurnije rješenje od fischera, očito više nema kvalitete. Možda je jednostavno bolje otić na neke bolje silikonske, fiber ojačane...