Šta se radi...a ima veze sa....

Re: Šta se radi...a ima veze sa....

PostPostao/la micro » Uto vel 28, 2023 10:49 pm

Ja sam radio sa tim "slabijim" selnama , one u obliku trake i stezu se vijkom koji ima navoj oblik spirale , takve imas do 120mm precnika sigurno , ali se moze vijak odviti i spojiti dvije , ali onda stezes sa 2 vijka .

Kao ove , ali u stvarnosti kod vecih dimenzija vijak je puno manji u odnosu na traku.
https://www.trgo-agencija.hr/obujmica-a ... -inox.html
micro

PostPostao/la davorin » Uto vel 28, 2023 10:59 pm

Ima ih i puno većih od 120mm u promjeru, barem sam ih vidio u dućanu, a nisu sve niti od inoxa već ih ima i dosta jeftinijih od pocinčane željezne/čelične trake.
davorin

PostPostao/la micro » Uto vel 28, 2023 11:18 pm

Dana probao jedan kanal RMI FC100 pojacala , radi dobro , osim sto se stelovanje mirne okretanjem trimera na lijevo povecavala struja a na desno odnosno u smjeru sata smanjivala , svijetli kao svijetlo za jelku , kao nesto malo radi u A klasi a onda ide u B , jedan kanal trosi samo 35W ako se namjesti kako je preporucio konstruktor , kako onda trose "prave" A klase :mrgreen:

Slika
micro

PostPostao/la grunf » Uto vel 28, 2023 11:35 pm

micro napisao:Dana probao jedan kanal RMI FC100 pojacala , radi dobro , osim sto se stelovanje mirne okretanjem trimera na lijevo povecavala struja a na desno odnosno u smjeru sata smanjivala , svijetli kao svijetlo za jelku , kao nesto malo radi u A klasi a onda ide u B , jedan kanal trosi samo 35W ako se namjesti kako je preporucio konstruktor , kako onda trose "prave" A klase :mrgreen:

Slika

teško da može nadmašiti mog Hiragu od 20W sa ledicama :lol:
a prava A klasa troši u mom slučaju samo 160W šta i nije puno ,imao sam i sa većom potrošnjom
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Bolje nešto od nečega, nego ništa od ničega
grunf

PostPostao/la micro » Sri ožu 01, 2023 1:04 am

Ja neko rusko kad ukljucim kilovati ne znaju kuda treba da idu , na kraju sam u plusu za 70000kW struje , kad dodje ovaj sto ocitava ja mu objasnim da su svemirci punili teslu , a osiguraci samo 16A C :lol: :lol: :lol:

Watch on youtube.com

Watch on youtube.com
" target="_blank
micro

PostPostao/la Khadgar2007 » Sri ožu 01, 2023 2:33 am

Hvala na informaciji Davorine i Micro. Znam itekako za te metalne obujmice ali nisam viđao tako velike pa mi uopće nisu pale na pamet.
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la grunf » Sri ožu 01, 2023 3:00 am

Khadgar2007 napisao:Hvala na informaciji Davorine i Micro. Znam itekako za te metalne obujmice ali nisam viđao tako velike pa mi uopće nisu pale na pamet.

ima ih popriličnih velikih za ventilacijske kanale i slično ali te kupuješ iz dva dijela , vidu za pritezanje i posebno traku , a postoje ti i bakrene koje koriste frigomehaničari za pritezanje sondi TEV-a koje bi sigurno lipše figurale na trafu ;)
Bolje nešto od nečega, nego ništa od ničega
grunf

PostPostao/la Khadgar2007 » Sri ožu 01, 2023 10:49 am

I vjerojatno bi se lakše smotale oko njega.
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la Bepone » Sri ožu 01, 2023 11:00 am

Khadgar2007 napisao:I vjerojatno bi se lakše smotale oko njega.

valjda znas da ti treba nemagnetična selna za oko jezgre, tipa inoks...
Bepone

PostPostao/la davorin » Sri ožu 01, 2023 1:12 pm

Bepone napisao:
Khadgar2007 napisao:I vjerojatno bi se lakše smotale oko njega.

valjda znas da ti treba nemagnetična selna za oko jezgre, tipa inoks...

Imam trafoe sa "C" jezgrama (4x"C") sa originalnim priborom (mislim da sve "Weisser") gdje su trake za zatezanje napravljene od mekog pocinčanog željeznog lima (takozvani "bijeli lim") koje idu kroz namotaje (po 2 komada za svaki par "C" jezgri) i zapravo su paralelno sa trafo-limovima. Koliki su gubitci u njima zbog toga što u sastavu nemaju silicija to ne znam, ali takvi zatezaći su uobičajeni kod svih proizvođača trafoa sa "C" jezgrama pa mislim da niti ovi kupljeni kod nas neće praviti probleme.
Uostalom može napraviti i pokus:
-neka izmjeri struju kroz primarni namotaj spojen na mrežu prvo sa "C" jezgama zategnutim izvana sa vanjskim ručnim "stegama", a nakon toga neka stavi te metalne zatezače i pogleda koliko se povećala ta mirna struja primara.
-može nakon toga probati i sa zatezaćima od inoxa uz jednake uvjete mjerenja
Tako lako može izračunati gubitke i koliki je stvarni utjecaj magnetičnih i nemagnetičnih materijala.
davorin

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica