Šta se radi...a ima veze sa....

Re: Šta se radi...a ima veze sa....

PostPostao/la Edison » Sub svi 20, 2023 4:47 pm

Nisam znalac, ali mislim da ima nesto zaostalih plinova u balonu.
Imam nekoliko ruskih 6L6 SRT koje slicno ovako svijetle u mraku...
Edison

PostPostao/la Bepone » Sub svi 20, 2023 5:05 pm

a da su bar plinovi :mrgreen:
ovo je slika/ isjecak iz videa, koji sam snimio radi kratkoce trajanja.. EL34 na testeru... prije toga je bila plava corona sve okolo na okolo koja mi je spalila tester, radi se o kratkom spoju anoda na katodu, a trajanje je oko 0.1sec!

mislio sam da ce bar pepel koji se bavi zavaruvanjem to znat! :lol:

uglavnom , i dalje trazim slicnu za matched pair......... :P
Bepone

PostPostao/la tom_hifi » Ned svi 21, 2023 5:34 am

To je neka novija proizvodnja, nešto iz Kine :) Imaš li par boljih slika? Možda imam jednu takvu. Sliči mi na Shunguang EL34.
tom_hifi

PostPostao/la davorin » Ned svi 21, 2023 7:05 am

Sigurno je iz Kine i prodavana je pod različitim brandovima: Valve-Art, Langrex, Tung-Sol, Marshall (ima ih po tim brandom i od ruskih proizvođača!), Psvane, PM-tubes, kao i još neki, a proizvedene su u firmi Shuguang koja ih prodaje i pod svojim brandom direktno i preko nekoliko zastupnika.
Sa sličnom, ali nešto svjetlijom bojom baze, a i nešto manje visine baze je EL34 firme Svetlana (ima ih i sa crnom bojom baze, kao i sa tamnije-smeđom prema vrhu od iste firme), ali su od te firme drugačiji odstojnici gornjeg liskunskog izolatora prema staklu.
Sa sličnom bojom baze je brand Gold-Lion, ali te su vrlo slične onima iz Svetlane gdje su i proizvedene.
davorin

PostPostao/la Bepone » Ned svi 21, 2023 10:11 am

VA Valve Art.. inace mjerenja one druge koja je bila u PP ampu su preko 110%.. ali ca to vrijedi kad je druga u k.s.! :lol:
Bepone

PostPostao/la Bepone » Ned svi 21, 2023 12:59 pm

na tester sam ubacio u anodni krug 10k 2W ohma za limit struje kratkog spoja, u ubacio spaljenu lampeu, pa mi je probilo na krug resetke!

upravo sam izmislio novi feature za tester, u seriju sa Ug2 i Ua naponima staviti 10kohma, i ako je lampa u kratkom spoju, za zastititi tester! i on onda mjeri samo struju kratkog spoja! :P koja je 250V/10k = 25mA
Bepone

PostPostao/la Khadgar2007 » Ned svi 21, 2023 1:11 pm

Bepo,baš ne mogu naći di si okačio onaj link na nekakve talijane koji rade izlazne trafoe.Jel možeš još jednom ovdje to okačiti pa ću ovaj puta spremiti taj link da ne zaboravim na njega.
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la Bepone » Pon svi 22, 2023 10:42 pm

netko te pitao informaciju, a? :lol: :lol:

a dobro ne skrivan nis, imaju mozda 500 trafa svih vrsta na lageru, Hifi, Interstage, Gitarska, dostava 2 dana, 12 eur paket ca ih cini jako zanimljivima, CE markice , lakirani, poklopci, sve điđe miđe

otkrio sam ih (kao i bezbroj drugih stvari oko ove nase magnetske rezonance :P ), poslujen s njima,i dajem dalje na znanje, pa se morete okoristit svi, meni je svejedno ni iz džepa ni u džep

https://www.piemme-elektra.it/
Bepone

PostPostao/la Bepone » Uto svi 23, 2023 8:32 am

izlazni trafo za PP PL84 takodjer namotan, lim je jako permeabilni pa ocekujen vrhunski bass
2prot.jpg
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Bepone

PostPostao/la Bepone » Uto svi 23, 2023 8:35 am

razmisljanje o layoutu i materijalu>
mat.jpg
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Bepone

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica