Naravno 0 diy-a kao po običaju, ali treba riješavati zaotatke zaostataka što se tiče davno nabavljene opreme. Ljepotan Tek 7903, 500MHz skop sa mogućnošćću readouta, standardni ugrađeni sklop samo podržava osnovno,a to je prikaz odabranog V/div i time/div, bez mogućnošću mjerenja frekvencije i napona.
Nakon dosta vremena sam ga ponovo upalio,malo se igrao sa prekidačima na ovoj ploči da probam mehaničkim putem skinuti patinu koja se gore nakupila, i uspio sam dobiti da mi je zraka tanka i ne gubi fokus. Inače je problem u tome što je nakon nekoliko minuta rada zraka počela gubiti fokus/ili joj se pojačavati intenzitet. Usput sam premjerio sve radne napone u njemu i u dlaku su točni, debelo unutar granice tolerancije. Tako da sam si za početni zadatak uzeo čišćenje svih prekidača i potenciometara na ovoj ploči pa ću vidjeti što će biti dalje.
WhatsApp Image 2023-09-26 at 14.13.23.jpg
WhatsApp Image 2023-09-26 at 14.13.22.jpg
WhatsApp Image 2023-09-26 at 14.13.21.jpg
Glavna uzrečica je kao i uvijek, biti će gotovo kada će biti gotovo.
Inače kod mene je stajao jedno 3-4 godine u podrumu, a kod prodavača kod kojeg sam ga kupio stajao je najmanje toliko u radioni/garaži koja se ne grije. Inače prodavač nema nikakve veze sa elektronikom tako da je skop stajao tko zna koliko godina da se niti jednom nije upalio.
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.