Šta se radi...a ima veze sa....

Re: Šta se radi...a ima veze sa....

PostPostao/la Bepone » Sri stu 08, 2023 2:01 pm

davorin napisao:Možda je to prihvatljiv kompromis (Raa~4,4kOhma) za univerzalnu primjenu.

da, lapsus gore, 4k2 sam namotao, bilo je 4 k ali tako mi je vise pasalo,

4k ili 4k2 za Fender je jako mala razlika a pogotovo kad se zna da su se spajali 8 ohmski zvucnici na 4 oma kod Fendera i to je normalno delalo..

Schumachere BF i SF isto iman , to sam poceo skupljat zadnje vrijeme, dobar im je lim, lijepi clean lijepi drive, pokusat cu ga snimit B-H i naci slican danasnji koji upada u gabarite krivulje :P
Bepone

PostPostao/la Khadgar2007 » Sri stu 08, 2023 5:16 pm

Danas je bio dan za ponešto bravarije a ne elektronike. Pa sam iskoristio uz posao da obavim nešto i "za posao". :lol:

Ono test pojačalo sa tda2030 i MM phonom je dobilo subšasiju i može se montirati u "plugin". Tako da bi sada napokon mogao testirati pretpojačala i na radnom stolu a ne nositi ih u drugu sobu i prištekavati ih u hifi sistem.
test pojačalo (3).jpg
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la Khadgar2007 » Čet stu 09, 2023 10:37 pm

Danas sam se malo igrao sa onim prekidačima koje sam našpricao prije dva dana i izgleda da je dobro. Fino reagiraju na pritisak i ne štekaju. Kada nađem nešto više vremena vratiti ću taj PCB o osciloskop i upaliti ga da vidim jel se situacija poboljšala.
Khadgar2007

PostPostao/la grunf » Čet stu 09, 2023 10:47 pm

Khadgar2007 napisao:Danas je bio dan za ponešto bravarije a ne elektronike. Pa sam iskoristio uz posao da obavim nešto i "za posao". :lol:

Ono test pojačalo sa tda2030 i MM phonom je dobilo subšasiju i može se montirati u "plugin". Tako da bi sada napokon mogao testirati pretpojačala i na radnom stolu a ne nositi ih u drugu sobu i prištekavati ih u hifi sistem.
test pojačalo (3).jpg

vidiš ,kad sebi radiš onda ide panasonic FC , nichicon MUSE i UFG i to za TDA2030 a oko 6P1(Nutube) vulgaris kondovi, pa ne možemo tako napri :?
Bolje nešto od nečega, nego ništa od ničega
grunf

PostPostao/la Khadgar2007 » Čet stu 09, 2023 11:05 pm

Panasonic FC ne koristim više nigdje jer su "lošiji" od Nichicona koliko sam čuo. Ovi su stari preko 10 godina i izvađeni sa prethodne pločice pojačala TDA2030. Što se tiče Nic FGa, e jebiga na lageru nisam imao nikakav drugi od 220u pa sam teška srca zavukao ruku u onu kutiju sa kondenzatorima za refresh... A ako nisi dobro zapazio u napajanju MM dijela se lijepo crne Panasonic FR. :mrgreen:
Khadgar2007

PostPostao/la grunf » Čet stu 09, 2023 11:18 pm

Khadgar2007 napisao:Panasonic FC ne koristim više nigdje jer su "lošiji" od Nichicona koliko sam čuo.

čuo si od nekog , a jesi li proba , ima nekih šta su ih testirali i malo su lošiji od UFG , inače best buy za audio posebno za dekapling ;)
grunf

PostPostao/la Khadgar2007 » Sub stu 11, 2023 3:29 pm

Jučer,tehnički zapravo danas jer je prošla ponoć :mrgreen: sam dohvatio sa ormara stari Grundig TK146 magnetofon da vidim što kod njega ne valja. Znam smo da je prekidač za preklapanje start,stop,play,ff,rew zapeo upravo u položaju kao na slici(slika sa interneta)

2.jpg

Nakon malo googlanja kako se to čudo rastavlja jer osim šarafa na uobičajenim mjestima treba još skinuti par komada koji nisu tako očiti.Dva se nalaze ispod ručke kao njezini držači,a jedan drži panel di je preklopnik za odabir mrežnog napona. Nakon njihovog skidanja mehanika sa elektronikom je lijepo ispala iz kućišta i što vidim.Kod mehanike prekidača ima neki valjak kojemu se guma/plastika/što već lijepo raspalo i ne da da se prekidač prebaci u neki drugi položaj. Možda zagnjavim prijatelja da mi istokari nekakav valjčić kojega ću staviti na ovu osovinu. Jedino što bi trebao naći neki komad silikonskog/gumenog crijeva da se na sve to natakne pa da bude relativno mekano kao što je bio i originalni valjčić. Osim ovog problema i standardnog sa gumicama koje su odslužile svoje sva mehanika radi kako treba.

1.jpg
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Khadgar2007

PostPostao/la Khadgar2007 » Uto stu 14, 2023 1:58 pm

Jučer sam složio kontrolnu ploču u Teka 7903 da vidm jel se što bolje ponaša nakon čišćenja prekidača. I definitivno je bolje, kao novo. Tipke ne zapinju, nema da ih moram ručno izvlačiti jer se neka od njih ne vraća. Danas sam se malo detaljnije igrao sa njime da vidm kako signali izgledaju, da li vertikalni i horizontalni plugin rade kako trebaju. Na prvu ruku izgleda zadovoljavajuće, trebati će sigurno nekakav tip refresha da se napravi ali ima vremena. O bilo kakvoj kalibraciji bolje da ne pričam...Bilo bi ju dobro napraviti jer ne znam povijest pluginova ali to je van mojih mogućnosti.
Ono što me oduševilo je jedna tipkica za trigger zvana p-p auto. Izgleda da se signal automatski triggera bez obzira u kojem je položaju potenciometar za trigger level/slope. Evo baš sada se igram sa time P-P auto i "običnim" auto triggerom. signal mi nije triggeran na običnom auto triggeru, a čim prebacim na p-p auto signal se triggera. O mogućnosti koliko male signale može da triggera ne treba niti pričati, to je Tektronix. :mrgreen:

380661560_693905052460082_8250427307734195009_n.jpg
Khadgar2007

PostPostao/la grunf » Uto stu 14, 2023 9:35 pm

Khadgar2007 napisao:Jučer sam složio kontrolnu ploču u Teka 7903 da vidm jel se što bolje ponaša nakon čišćenja prekidača. I definitivno je bolje, kao novo. Tipke ne zapinju, nema da ih moram ručno izvlačiti jer se neka od njih ne vraća. Danas sam se malo detaljnije igrao sa njime da vidm kako signali izgledaju, da li vertikalni i horizontalni plugin rade kako trebaju. Na prvu ruku izgleda zadovoljavajuće, trebati će sigurno nekakav tip refresha da se napravi ali ima vremena. O bilo kakvoj kalibraciji bolje da ne pričam...Bilo bi ju dobro napraviti jer ne znam povijest pluginova ali to je van mojih mogućnosti.
Ono što me oduševilo je jedna tipkica za trigger zvana p-p auto. Izgleda da se signal automatski triggera bez obzira u kojem je položaju potenciometar za trigger level/slope. Evo baš sada se igram sa time P-P auto i "običnim" auto triggerom. signal mi nije triggeran na običnom auto triggeru, a čim prebacim na p-p auto signal se triggera. O mogućnosti koliko male signale može da triggera ne treba niti pričati, to je Tektronix. :mrgreen:

380661560_693905052460082_8250427307734195009_n.jpg

ja san mislia da ti Sini crtaš novi PCB ili će biti izia vuk tovara i svršena priča :?
grunf

PostPostao/la Khadgar2007 » Uto stu 14, 2023 10:32 pm

Zašto novi PCB?Pretpojačalo još nije došlo do mene da vidim točno o čemu se radi. A dok se to ne dogodi ima još posla preko glave za obaviti, što za sebe što za druge.
Khadgar2007

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica