Evo još malo, da "živne" tema!
Postoje samo 4, uvjeteno rečeno, kritična mjesta gdje bi nakon ~xyz... godina rada i propadanja FR4 materijala eventualno mogla preskočiti kakva iskra, a tu sam izrezao materijal i uklonio ga!
Tu je sada razmak od ~2mm zraka, koji je više nego dovoljan jer su i manji bili na tiskanim pločama CRT-televizora u visokom naponu i horizontalnom izlaznom stupnju između lemnih izvoda VN-transformatora zalemljenih na tiskane ploče (bile su od pertinaksa, koji je zapravo puno lošiji materijal od FR4!), a nikada nisu skakale iskre unatoč prisutnim naponima od ~1kV!
Tu su i slike gotove ploče sa svim komponentama (nedostaju samo vodovi grijanja) koja je predviđena za korištenje sa adapterima za izlazne elektronke 6JC5 (ili 6JB5, odnosno 6HE5) koje imaju anodnu disipaciju od Pa~19W, a napon napajanja im se može podići i preko ~400V.
Napominjem da se i varijanta novih 6V6S od firme "JJ" dobro i stabilno ponaša na naponima i preko ~400V, a sudeći po veličini anoda, disipacija im je sigurmo veća od Pa~14W.
Pridodajem i slike mono-pločica na kojima nema niti jedan razmak koji je manji od 5mm, a da je na vodovima napon veći od U~100V, kao i slike adaptera koji compactron elektronkama 6JC5 omogućuju korištenje na pločici sa oktal podnožjima.
Radi znatiželje sam uzeo Mega-Ohm-Metar koji na najvećem području mjeri izolacije sa naponom od 1000V, ali nikakvih problema nije bilo na pločicama (bez komponenti i bez izrezanih zračnih kanala!).

Inače na stereo pojačalu koje radi već ~17 godina nikada nije došlo do iskrenja, a kada je ~2018-te godine došlo do mene na servis (zamjena izlaznih elektronki), nisam na pločicama uočio tragove nagorenosti kakve je na slici prezentirao Bepone, a kakve sam i ja sretao u raznim uređajima.
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.