Khadgar2007 napisao:Glavne elkose biram na sljedeći način pogotovo ako nisu okruženi velikom toplinom; ripple struja-vijek trajanja-temperatura. Kada sam ih naručivao nisu imali u mouseru ništa od nippon-chem, nichicona ili neke "zvučnije" firme na lageru, tako da je pao Kemet. Ovaj primjerak je bio Kaletov i prodao ga je nakon što je napravio mali servis. Između ostalog testirao ga je pri punoj snazi i nije imao problema sa hlađenjem.
Ono što se desilo trenutačnom vlasniku je da je prestao raditi iz vedra nema pri relativno tihom slušanju, izgorio je mrežni osigurač i svi izlazi, dok je sve ostalo ispravno. Znam da ova brza pojačala imaju problema sa oscilacijama izmjerio sam sve i jedan element na PCBima,nešto što nemam običaj i oni su ok, naravno elkosi se svi mijenjaju.Također ovaj primjerak nema one "black flag" blok kondenzatore. Ono što me začudilo je broj hladnih lemova u nastajanju i naišao sam na par lemova koji su baš pukli i nogica se mogla izvući sa lemnog mjesta bez problema.
Kada si već pitao da li znam jel heat pipe ispravan. Ima li neki način da se to provjeri u kućnim uvjetima, osim naravno da ga se optereti sa toplinom?

Nema registriranih korisnika pregledava forum i 4 gostiju