Nije buvljak već čistka podruma RTV servisa gdje sam danas odšarafio jedno kilu šarafa sa raznoraznih dvd/combo playera ponekog kućnog kina i sličnih kikiriki uređaja koji baš nemaju puno pametnih dijelova u sebi te očistio jedno 3m prostora na policama. Nadao sam se da će biti više VCRa zbog relativno malih trafića koje se daju iskoristiti za raznorazne univerzalne ispravljače ali ćorak.
Sebi sam uzeo nešto trafića, malih hladnjaka,nekoliko sitnih prigušnica iz swičera te dva HDDa 160Gb i 320Gb koje sam našao u dvd rekorderima i podijelio između sebe i kolege.

. U kućnim kinima koje sam rastavio je bilo jedno 20tak raznih TDA čipaca za pojačala ali kako me oni ne zanimaju ostavio sam ih na miru ionako ih vjerojatno nitko neće uzeti pa su za sada na svojim pločama arhivirani u podrumu servisa.
Također sam uzeo jedan A4 skener u svrhu naprave za osvjetljenje PCBa,dva niskoprofilna kućišta od DVD playera veličine pola komponente(super za neko malo SS pretpojačalo) te sam zadužio jedan mali plastifikator(širina plastificiranja 11cm) kao pomoć za izradu PCBa.
Za onaj trafo oblika kvadra te hladnjak pored HDDa imam opak plan ali meni se čini da ni sa ventilatorom hladnjak ne bi mogao da disipira ono ča sam naumio...

Uglavnom probam sa Davorinovom računicom 1W/masa hladnjaka koliko može da disipira bez venta pa ćemo vidjeti da li se uopće isplati razmišljati o upotrebi tog hladnjaka.
današnji ulov.jpg
Ako netko ima kakvu želju da uzmem štogod sa furde iz servisa neka kaže, ali većinom se radi o LCD tvima, dvd playerima te kućnim kinima dok je CRT tehnika većinom ogoljena do kraja i nije ostalo ama baš ništa upotrijebljivo.
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.