NOVOSTI S BUVLJAKA (tech :) )

Re: NOVOSTI S BUVLJAKA (tech :) )

PostPostao/la Pao Pepeo » Pon srp 07, 2014 11:35 pm

pamook napisao:...danas zavrsena potraga za jednim bitnim segmentom zamišljenog man-cavea... dvije ovakve fotelje sam prije 10ak godina negdje udomio, poklonio, posijao, nemam pojma... i onda, nakon 10ak god, yaya bi si odgrizao, a naravno, tko je imao - rijesio ih se (kao i "onih starih radija, kad smo cistili tavan pred koju godinu, bacili 4 komada, oni ružni drveni" )

tako da sam se dao u potragu

pa je to trajalo

i trajalo

i danas, dobavio "set" od 3 fotelje plus stol, iz istog razdoblja

rastavit, presvuc, utegnut, posmirglat, lakirat....

veselim se, welcome to the fifties Attachments

Su to te dvije pobijegle stolice?? :D evo baš kad si ti spomenuo ja izvuko iz sobe do (čitaj skladišta...) nešto što več dugo planiram vratiat u uporabu,pošto trenutno me baš lovi neki period slušanja psihodelije 60te-70te ove stolice su rođene!! :D
Ove moje će trebat samo malo oprati i možda proći s onim srestvom za drvo i to će biti to...svakako odličan pronalazak pamook :dance:
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Pao Pepeo

PostPostao/la pamook » Sri srp 09, 2014 2:08 pm

:lol: Pao - taman za nesto ljuto preko malo leda, i opustis se, usput razmisljajuci kako se prije nisi sjetio uvest jos malo hedonizma u svakodnevnicu :obscene-drinkingcheers:

one moje se suncaju po vani ovih dana jer su bile kod frenda u vikendici pa im je šnjof malo na vlagu.... ali poklonu se ne gleda u zube, odn. isti se ne propušta :lol: :lol:

evo i meni stigle neke švabice... turizam cvjeta, jedino onaj dio sa uzimanjem-davanjem love sam izgleda poglresno shvatio... stalno ja placam :think:

al neka, bitno da se lova okrece :doh: :laughing-rofl: :laughing-rofl:
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la deleted user » Sri srp 09, 2014 2:44 pm

frau-olia? ;)

PostPostao/la pamook » Sri srp 09, 2014 2:50 pm

:lol: :lol:

:music-rockon:
pamook

PostPostao/la Master of disaster » Sri srp 09, 2014 10:13 pm

Mene su danas obradovali sa ovim starim radiom :dance: Telekomunikacija Ljubljana, model Soča. Kutija je u prlično dobrom stanju (osim dvije veće ogrebotine), iznutra izgleda uredno, međutim elektronika je spemna za obnovu, dobra vijest je da ništa kritično nije izgoreno, međutim ne rade žarulje od odsvjetljenja, jednu sam našao odvidanu iz grla a kada ju zavidam onda se radio ne pali (niti grijanje) a kada je odvidana, kada se zgrije jako je slabog prijema uz vrlo izobličen zvuk uz stalno izrazito jako brujanje.

20140709_195136.jpg

20140709_195803.jpg

20140709_115649.jpg

20140709_115656.jpg

20140709_194743.jpg
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la pamook » Sri srp 09, 2014 10:45 pm

radio je krasan, ali stol mi je jos ljepsi... a i paše uz radio :D
pamook

PostPostao/la deleted user » Sri srp 09, 2014 11:04 pm

pamook napisao:radio je krasan, ali stol mi je jos ljepsi... a i paše uz radio :D

A pas i hortenzije na tableticu nista?! :o Cijela kompozicija mi je mrak! Samo je noga na posljednoj fotki viska. Ne mislim na nogu od stola... :mrgreen:

PostPostao/la Master of disaster » Sri srp 09, 2014 11:13 pm

Da, super je ispalo. Da sam mislio tako nešto napraviti vjerojatno bi situacija bila suprotna.
Evo i video. Mogli bi ga nazvati: Here comes nothing. :lol:

Watch on youtube.com
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la Khadgar2007 » Pet srp 11, 2014 8:33 pm

Nije buvljak već čistka podruma RTV servisa gdje sam danas odšarafio jedno kilu šarafa sa raznoraznih dvd/combo playera ponekog kućnog kina i sličnih kikiriki uređaja koji baš nemaju puno pametnih dijelova u sebi te očistio jedno 3m prostora na policama. Nadao sam se da će biti više VCRa zbog relativno malih trafića koje se daju iskoristiti za raznorazne univerzalne ispravljače ali ćorak.

Sebi sam uzeo nešto trafića, malih hladnjaka,nekoliko sitnih prigušnica iz swičera te dva HDDa 160Gb i 320Gb koje sam našao u dvd rekorderima i podijelio između sebe i kolege. :mrgreen: . U kućnim kinima koje sam rastavio je bilo jedno 20tak raznih TDA čipaca za pojačala ali kako me oni ne zanimaju ostavio sam ih na miru ionako ih vjerojatno nitko neće uzeti pa su za sada na svojim pločama arhivirani u podrumu servisa.
Također sam uzeo jedan A4 skener u svrhu naprave za osvjetljenje PCBa,dva niskoprofilna kućišta od DVD playera veličine pola komponente(super za neko malo SS pretpojačalo) te sam zadužio jedan mali plastifikator(širina plastificiranja 11cm) kao pomoć za izradu PCBa.

Za onaj trafo oblika kvadra te hladnjak pored HDDa imam opak plan ali meni se čini da ni sa ventilatorom hladnjak ne bi mogao da disipira ono ča sam naumio... :roll: Uglavnom probam sa Davorinovom računicom 1W/masa hladnjaka koliko može da disipira bez venta pa ćemo vidjeti da li se uopće isplati razmišljati o upotrebi tog hladnjaka.

današnji ulov.jpg

Ako netko ima kakvu želju da uzmem štogod sa furde iz servisa neka kaže, ali većinom se radi o LCD tvima, dvd playerima te kućnim kinima dok je CRT tehnika većinom ogoljena do kraja i nije ostalo ama baš ništa upotrijebljivo.
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la audio kutak » Pet srp 11, 2014 9:51 pm

meni nekidan uletilo malo raznih japanskih kabela, što mikrofonskih što linijskih, nešto XLR konektora....
i 2 lijepe aluminijske ručke... :mrgreen:

desno i u sredini su stereo, fine licne i fini bakreni oplet... a lijevo su 8-žilni mikrofonski, takodjer stereo...
We Are DIY-erz...
audio kutak

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica