Doviđenja ekipa

Doviđenja ekipa

PostPostao/la grunf » Pon vel 03, 2025 12:23 pm

Već duže vrime razmišljam i nakon zadnjeg posta danas u temi Šta se radi.... donia san odluka da prestajem sa aktivnostima na ovom forumu , ža mi je zbog toga ali mislim da forum u ovom obliku više nema smisla

Ako se neke stvari promine možda se i vratim a do tada svima lip pozdrav ,a ko me treba zna di me može pronaći svaki dan

Igor

btw, mislin da je vrime da se odgovorni zapitaju zašto forum propada
Bolje nešto od nečega, nego ništa od ničega
grunf

Re: Doviđenja ekipa

PostPostao/la davorin » Pon vel 03, 2025 1:01 pm

Ne mogu povjerovati da su ovakve diskusije pravi razlozi za napuštanje foruma!?
Možda bi se trebao boriti da se forum promijeni na bolje kao što se boriš za svoja uvjerenja povodom projekata i tehnike s kojom se baviš?
...
S nekima od navedenih autora pojačala sam imao razmjenu mišljenja putem osobne prepiske (pisma, e-mail), a sa većinom poznatih i cijenjenih autoriteta koji se javljaju na svijetskom "velikom" DIY-forumu i razmjene mišljenja gdje se nisam uvijek slagao s njihovim. Nitko od njih nije se našao pogođenim i uvrijeđenim kada bi na forumu, i/ili od mene dobio suprotna mišljenja (ili malo neslaganje!) te tu našao razloga da zbog toga prekine kontakte!?
...
Poluvodička pojačala sam pravio u velikim serijama u rasponu snaga od ~1-1200W i to od 1969-te godine, a ~'80-tih godina prošlog stoljeća sam napravio više stotina ("slave amplifier" možda i tisuću komada?) za potrebe ozvučavanja i prodao ih, a slobodno mogu reći da sam s time napravio kuću (a ne sa lampaškim pojačalima!).
Ne tvrdim da sam stručnjak i autoritet za poluvodička pojačala kao neki jesu, ali sam ta pojačala pravio u doba dok nije bilo interneta, literatura je bila slabo i/ili nikako dostupna, KIT-ovi (naročito ne iz Kine!) nisu postojali pa mislim da sam o njihovoj konstrukciji dovoljno znao da barem mogu postavljati suvisla pitanja onima koji znaju više.
Danas sam dodatno naoružan sa internetskom podrškom, a i sa životnim iskustvom te mislim da imaš puno znanja i iskustva o (samo)gradnji pojačala (naročito onih sa poluvodičima!) te smatram da će forum, ali i ti, puno izgubiti ukoliko se prestaneš javljati i ugasiš/pasiviziraš svoje članstvo.
...
Ukoliko misliš da sam sa bilo kojim tekstom te osobno pogodio i uvrijedio, vjeruj mi da tu nije bilo namjere i molim te da mi to oprostiš, što brže zaboraviš i vratiš se kao stari grunf svim aktivnostima!
davorin

PostPostao/la grunf » Pon vel 03, 2025 8:59 pm

Davorine , naša diskusija o A klasi i disipaciji uopće nema veze sa mojim odlaskom ,naprotiv napokon smo počeli voditi neku normalnu i šta je najbitnije korisnu raspravu na forumu , niti se ljutim na Edisona , on brani svoj stav ja svoj pa bi se valjda našli negdi na sredini :D Možda koji put znan biti grub posebno prema Khanu kojemu želim da počne raditi prave hi-fi projekte a ne zimnicu (mada i to triba) ali takav je moj način izražavannja i svi znaju da nikome ne mislim zlo.

Moj odlazak je ponukana samo jednom osobom koja je u zadnje vrijeme napravila najviše štete na ovom forumu a u nedostatku moderatora radiće štetu sve dok ne ostane sam na forumu, možda je ovo jedini put da skrenem pažnju na problem , možda uspijem , možda ne ali štetu trpi samo forum i mi svi ko njegovi članovi .
Ža mi je šta tako mora biti ali ponukan tvojim riječima razmisliti ću o tvom prijedlogu da ne zatvorim vrata .

Sramotno je šta možemo danas slaviti rukometaše a nismo u mogućnosti održati jedini ovakav forum u našoj zemlji :(
grunf

PostPostao/la pinco » Pon vel 03, 2025 10:11 pm

Doviđenja Igore :lol:
pinco

PostPostao/la Edison » Pon vel 03, 2025 10:35 pm

Grunfe, nemoj puno razmisljat, nemoj nista zatvarat, a pogotovo neka vrata...

Nema nas puno, a ti si medju par rijetkih koji nesto rade i objavljuju. Tvoj doprinos je trenutno velik za ovaj Forum.

Ja sam pokrenuo raspravu oko iskoristivosti A-klase. Bio sam uporan, moguce i naporan, ali zelio sam saznati vise oko toga. Isao sam s argumentima koje sam imao, ali bez ikakve druge namjere osim da to nekako rascistimo. Iako nismo do kraja rasclanili problem, pomogli su mi tvoji i davorinovi odgovori. Ilimzna nema vec dugo, a dobro bi nam dosao...

Tvoj odnos s Khadgarom je vec postao forumski folklor, i uvijek se nasmijem na te komentare. Mislim da nitko u tom zezanju ne moze vidjeti nesto lose. A i Khadgar se sasvim dobro brani...

Sto se tice komentara koji te je naveo da otvoris "dovidjenja" temu, vidio sam ga i ja. I meni je malo zasmetao jer je bespotrebno "potkajlavanje". Nepotreban, jer nicemu ne doprinosi, osim podizanju tenzija. Vjerujem da ni to nije doslo u losoj namjeri, no nekad se znamo ponasati kao slon u staklarnici... i onda strada staklo...

Probaj zanemarit, ignoriraj takve postove. Imao sam i ja davno slucaj s jednim slicnim forumasem. Ignorirao sam njegove postove, nisam odgovarao ni kad bi mi se direktno obratio, ili me prozvao... i nakon nekog vremena je to prestalo. Danas smo uglavnom OK, ali ne komuniciramo cesto.

Eto, ja toliko. A ti ostaj ovdje i pisi i dalje. Bit ce bolje nama, ali bit ce bolje i tebi. :)
Zadnja izmjena: Edison; Pon vel 03, 2025 11:55 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PostPostao/la pinco » Pon vel 03, 2025 11:02 pm

Watch on youtube.com
" target="_blank" target="_blank

Watch on youtube.com

Watch on youtube.com

Watch on youtube.com

Watch on youtube.com

Watch on youtube.com

Watch on youtube.com
pinco

PostPostao/la grunf » Pon vel 03, 2025 11:18 pm

pinco, znaš da volin arsena , ja bi ovu odabra :lol: :lol:

Watch on youtube.com
grunf

PostPostao/la pinco » Pon vel 03, 2025 11:26 pm

:clap:

Watch on youtube.com
pinco

PostPostao/la pinco » Pon vel 03, 2025 11:33 pm

Jedna i za osobu, koja je prilila čašu, njegovo pokajanje :lol:

Watch on youtube.com
" target="_blank
pinco

PostPostao/la SasaKC83 » Uto vel 04, 2025 9:01 am

A kud ideš? :lol:

Oprosti Beponetu, dok jede pe Australijama majburgere od klokana nije sav svoj.... :lol:
SasaKC83

Vrati se na: Brbljaonica