K.M.D. RFT L3401 + LP554

Re: K.M.D. RFT L3401 + LP554

PostPostao/la Pao Pepeo » Pet vel 17, 2017 11:13 am

Toma napisao:super,nadam se da ce ugodno svirati.Taj lik u kojeg si uzea te rft ima i male 8" alnico 5w iskra zvucnike.Ja sam uzea par tih iskri i meni je zvuk jako fin samo sranje je šta su samo 5w

vidio sam i njih, iako Iskra ima i boljih drivera... al moglo bi se i njima nesto napravit. A to da su male snage nije neki problem ( koko kome naravno ) a to dal bi stvarno mogli podnit 5 W bilo bi upitno.. :D

evo neke podatke koje sam naso za L3401
iako netreba ih bas uzet kao konacne , Fs biti ce nesto visi a SPL ipak nesto nizi...
googlajuci naisao sam na ekipu koja ih je i imerila , vidio sam dosta OB s njima i koju kutiju slicni mojoj
SPL=95 dB
fs=71hz
Qes=0.93
Qms=5.31
Qts=0.79
Vas=79l
Sd=509cm
mislim da se prije mozemo oslonit na ove podatke...
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Pao Pepeo

PostPostao/la Pao Pepeo » Ned vel 19, 2017 11:34 pm

jedna slika u paru i od mene, na kutijama su izbusene sve rupe i ostalo. Trebati ce se malo i kitat spojeve al niti ne toliko pretjerano... jos je i sve dobro ispalo.
Zaljepiti cu stranice nakon montaze nogica koje su u grubo i one napravljene. Nih sam radio od letve 4x5 cm i duzine su 21 cm. Jedna je strana odsjecena na 80 stupnjeva a druga napravljena na spic od recino 2x2cm.
Njih se zapravo moze napravit kako tko hoce ... iako po meni okrugle nebi pasale
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Pao Pepeo

PostPostao/la Dean » Ned vel 19, 2017 11:35 pm

Jako mi se sviđa retro stil. Tak vuče na 70-te. :clap:
...pipl mast trast as....
Dean

PostPostao/la pamook » Ned vel 19, 2017 11:44 pm

u potpunosti se slazem (osim eventualno spomenute dekade, ali da ne cjepidlacimo :mrgreen: ) :clap: :clap:

Bravo Nino!
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la Pao Pepeo » Ned vel 19, 2017 11:59 pm

fala decki :D mislim... zapravo niti nije tako tesko napravit nesto u stilu 60tih ono malo nakosis opicis i to je to :)
Vjerujem da je tad takav stil bila kao neka kompenzacija za to sto su si svasta jeli u slobodno vrijeme... tako kad bi se vratili kuci namjestaj i sve ostalo bi izgledalo normalno... :)
Pao Pepeo

PostPostao/la amater_total » Pon vel 20, 2017 10:51 am

Meni kad cirkular pobjegne ukoso, uzmem novu dasku pa pilim ponovo. Ali ne...
Ovdje čovjek namjerno ukosi i drugu stranu. Kasnije to nacrta na papir i sve ispadne kao promišljeni dizajn
:happy-smileyinthebox:
amater_total

PostPostao/la Pao Pepeo » Čet vel 23, 2017 5:36 pm

Nastavak radova… montirane su nogice i kitom se proslo mjesta reza da kasnije ne upijaju boju i zakitane su rupe od vijka.
Napravio sam letvice za po unutarnjim rubovima straznje strane kutije i zaljepio ih. Isto sam napravio vise ukruta za po unutraznjosti kutije da se smanje rezonancije same kutije.
Sad su kutije vise manje spremne za spric kit ali prije toga moram jos jednu dvije stvari smislit kako napravit :think:

Prvo je mrezica. Predpostavljam da cu morat napravit nekakav okvir od drveni letvica recimo 15x15 mm. On ne ce bit bas malen… pa se bojim da ce se uvit malo kad nategnem platno … vidit cemo
Vidio sam da se danas koriste elasticna platna-mrezice guste teksture koje kad se ih montira duze zadrzavaju nategnut izgled. Iako to mi je naj laksa opcija koja je cak i dobavljiva u jednom ducanu tu u Puli ne sviđa mi se bas… :naughty:
Volio bi si naci jednu u stilu toga vremena na kojeg bacaju ovi zvucnici. Nesto krem ili zuckaste boje , nesto sam gledao na ebey-u malo tih vintage mrezica nesto bi se i naslo, tu kod nas vec slabije…
Ako netko zna kakvo se platno nekad koristilo i di bi se ga moglo nabavit pomoglo bi mi.
Sad isto se pitam kako kad nađem mrezicu i namontiram je na okvir kako taj okvir montirat na zvucnik da se moze lako skidat i stavljat. Pada mi na pamet koristenje magneta, danas ima sitnihi dosta snazni magnetica koji bi mogli odradit stvar.
Mrezica mi mora malo bit nagnuta prema naprijed jer dolje imam razmak od 2 cm a na vru 6 cm , tu cemo nesto morat smislit kako je ulovit.

Drugo je malo dilema oko kojeg dampinga koristit. Volio bi da bude od prirodnog materijala kakav se i nekad koristio ili sto se vec tad davno koristilo ??
Doma imam nesto ovcije vune i mislim nju pokrit necime i napravit kao male jastuke po unutarnjim stranicama kutije…
Pao Pepeo

PostPostao/la Toma » Čet vel 23, 2017 10:09 pm

Super mi izgleda ova kutija i tvoj pristup.
Toma

PostPostao/la Schultz » Čet vel 23, 2017 10:20 pm

Kutija izgleda odlično, ali od njega nisam drugo ni očekivao....

Piturati u neke pastelne boje ili zaljepiti ultrapas da bude u duhu vremena... :)
Malvazijski tigar
Schultz

PostPostao/la pamook » Čet vel 23, 2017 10:26 pm

vidi ove Grundige :D .... mrezica je zalijepljena na okvir, pa ubacena cijelom povrsinom, a onda ju stisne drvena resetka koja se usarafi sa 4 sarafa (sarafi se kroz letvicu resetke u zvucnik tako da se ne vide rupe za sarafe s gornje strane... iako, mali neodmijski magneti i nema da mrdne)...
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Zvučnici