Jasno mi je da sam u velikom problemu.
Zato sam do sad i gradio samo sa širokopojasnim jedinicama, tako da za sada i slušam samo one Fane kutije. Dok ne nađem stručnjaka koji bi mi pomogao (naravno za pare, bez toga ništa), da napravim velike zvučnike, a da se ne mora striktno držat nekog projekta, jer niti jedan gotovi Kit mi ne odgovara.
Što se mene tiče Gravesen je napravio dobar izbor drajvera, jedino mi je bas skroman, F3 40hz, mada je to vjerojatno i dovoljno.
Zato i jesam ovdje već godinama tražim nekog suradnika iz slavonije.
Moja želja je da sam napravim zvučnike, i da ih sklopim, a da suradnik projektira, izračuna i napravi skretnice, da to mogu lako sklopiti.
U stvari tražim nekog našeg TG od kojeg bih kupio gotov projekt zvučnika koji je po mojoj želji projektiran. Najbliže tome sam došao sa jednim čovjekom iz Zg ali on je zahtjevao da mu dostavim , dva puta po jednu kutiju zvučnika na kojoj bi vršio mjerenja, tako da se nismo dogovorili o poslu.
Tako da je stvar za sada nemoguća. Ali ideja i želja postoji. Kao i novci, a kad smo kod toga, ako itko onda sam ja svjedok apsurda, jer sam se namjenjao komponenti i zvučnika, i nikad ništa od pravog zvuka, ali zato je potrošena luda suma.
Toga neće biti više, jer se uvjek postavlja pitanje isplativosti.
Ova dvojica iz Čakovca su mi još prije par godina tražili skoro 20000 eura da mi naprave Eidolone, zar to nije smiješno? Voljan sam platiti pošteno trud ali više nisam baš tolika budala.
A onaj Teoharov, me čak i ismijao kada sam mu predložio ovakav posao. Svejedno pošteno je opet reći, da sam tada čuo najbolji zvuk u životu, ono na multipaku u onom starom kafiću njegov sistem sa onim visokim zvučnicima i više subova, to je treslo zidove.