K.M.D. RFT L3401 + LP554

Re: K.M.D. RFT L3401 + LP554

PostPostao/la Khadgar2007 » Sri ožu 08, 2017 9:55 am

Ne znam hoće li stražnja strana biti zatvorena ili ne i na koji način ako će biti zatvorena. Ako neće ništa biti ili će se moći maknuti lako se mogu staviti jedan par lemnih letvica(kao za lampe) i na to se onda spoji zvučnički kabel i kabel koji će ići na skretnicu.
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la Pao Pepeo » Sri ožu 08, 2017 10:04 am

Khadgar2007 napisao:Ne znam hoće li stražnja strana biti zatvorena ili ne i na koji način ako će biti zatvorena

to ni ja jos ne znam :lol:
a to malo sad mozgam dok mi ne stignu kondici... kad stignu mislim da cu rijesit konektore u 15min..
Pao Pepeo

PostPostao/la davorin » Sri ožu 08, 2017 10:10 am

Moja preporuka je da koristiš po par mesinganih (ili bakrenih!) vijaka (~M4-M6) čvrsto prividanih na zadnju ploču (ili pločicu od izolatora: plexiglas, pertinax, juvidur, itd.), a za stezanje kablaova (ili "Y" stopica na kraju kablova) koristiš mesingane leptir-matice (+ par mesinganih podloški po konektoru).
Takve konekcije sam sretao na pojedinim modelima starih zvučnih kutija, iako su češće bili korišteni stezni kontakti na pločicama od pertinaxa.
davorin

PostPostao/la elvis » Sri ožu 08, 2017 3:26 pm

Ova davorinova preporuka mi se čini najpodesnija, a one gore predložene DIN priključke (bar ih ja tako zovem) zaobiđi u širokom kutu. Ja imam nešto iz tog vremena, skinuto baš sa zvučnika, no nekako mi se čini premaleno za te kutije koje si napravio, ali evo ti slika ispod, pa ako ništa drugo koncepta radi. Ako ti neko može nešto odraditi na tokarskom stroju na tu temu, sve si riješio, mada velim i leptir matica bi odlično sjela.

konektori.jpg
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
elvis

PostPostao/la Pao Pepeo » Sri ožu 08, 2017 4:35 pm

elvis napisao:Ova davorinova preporuka mi se čini najpodesnija, a one gore predložene DIN priključke (bar ih ja tako zovem) zaobiđi u širokom kutu. Ja imam nešto iz tog vremena, skinuto baš sa zvučnika, no nekako mi se čini premaleno za te kutije koje si napravio, ali evo ti slika ispod, pa ako ništa drugo koncepta radi. Ako ti neko može nešto odraditi na tokarskom stroju na tu temu, sve si riješio, mada velim i leptir matica bi odlično sjela.

ma mislim da bi bile i te sto ti imas ok , naso bi nekog tko bi mi ih istokario sigurno...
ali evo dilema oko prikljucka rijesena, stari majstor ipak imao naj bolji prijedlog :) na putu za kuci prosao kroz zeljezariju i nasao od mesinga M6 i vijke i matice, leptiraste cemo ispolirat biti ce to lijepo i za vidit..
samo kad sam se vratio kuci vidio sam da ja biser... samo jedan par vijaka sam uzeo... :doh: bit ce radi dana zena bo... :D
zvucnike sam jos prekjucer montirao na kutije i pomalo se slusa bez visokotonca za kojeg cekam kondice
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Pao Pepeo

PostPostao/la Pao Pepeo » Čet ožu 09, 2017 2:55 pm

iducih par dana cemo slusat kombinaciju visaton b200 i ovih kutija, bila bi steta ne probat jer si jedno i drugo pasu. Odmah se na prvu osjeti da protekli 50g se nije spavalo sto se razvoja tice... ipak su klasa vise..
mjesto za im izvuci sto vise masti biti ce MLTL ali i kombinacija s ovim kutijama mogla bi se nekima svidit...
RFT-ov visokotonac naravno iskljucen
Pao Pepeo

PostPostao/la tom_hifi » Čet ožu 09, 2017 9:13 pm

Visaton B200 je odličan zvučnik, nema se tu što filozofirati. Ako ideš na MLTL, bit će to super, ali dodaj mu neki supertweeter, dodat će živosti koje on, u krajnoj liniji, treba.

:clap:
tom_hifi

PostPostao/la Pao Pepeo » Čet ožu 09, 2017 11:16 pm

tom_hifi napisao:Visaton B200 je odličan zvučnik, nema se tu što filozofirati. Ako ideš na MLTL, bit će to super, ali dodaj mu neki supertweeter, dodat će živosti koje on, u krajnoj liniji, treba.

ako se sjecas bio sam i otvorio temu za njega i zelio sam napravit neku kutiju na brzinu jer sam uvidio dobar potencial u tom zvucniku. Ali kako kazu da kad ti se naj vise zuri , sjedni !! i dobro da jesam...
Dok su se radile ove kutije pala je nadam se dobra ideja za b200 , tako da kad se ovo zavrsi i ofarba Morene ( horne s fe126 ) bacam se na b200. A mogao bi koju skicu napravit i ranije, nista ne kosta...
Nikako da nazovem Lesa da vidim dal ima jos uvijek kutije s tim zvucnikom...
Za visokotonac su opcije otvorene...
Pao Pepeo

PostPostao/la Pao Pepeo » Sri ožu 29, 2017 3:34 pm

Vraceni su RFT-ovi zvucnici u kutiju i spojen je i visokotonac uz 1.5 uF kond prije njega. Kutije se slusaju vec nekih tjedan dana, mozda se jos poigram s kondom prije visokotonca a mozda i ne… Slusam kutije bez zadnje strane i u specificnom prostoru u kojem se nalaze imaju cak i prihvatljiv donji dio ( imam blizu zid sa dva kuta ) Ali opet kutije ne smiju biti ni pre blizu straznjem zidu ni pretjerano daleko onda se dosta gubi.
Prije nego sam izbusio straznju stranu isprobao sam kako se zvucnici ponasaju u zatvorenoj kutiji , proba je jako kratko trajala... jer se odmah primjeti da i ovako tanak donji dio potpuno nestane.
Danas sam planirao isprobat kako to radi sa izbusenom zadnjom stranicom ali sam pretjerano skratio mesingane vijke od konektora :doh: tako da cu trebat uzeti nove :mrgreen:
Koliko je bilo zabavno izbusiti sve ove rupe mozete samo da predpostavite… al bar sam se sjetio istovremeno busit i jednu i drugu dasku, ajd bar nesto...
Pao Pepeo

PostPostao/la cappucino » Sri ožu 29, 2017 10:17 pm

Koliko ono ima rupičica... :D :D :D
cappucino

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Zvučnici