cijevno pretpojačalo

Re: cijevno pretpojačalo

PostPostao/la harkonen » Sri svi 01, 2013 8:45 am

"Mi" nemamo nikakve primjedbe.
Inicijalno je predloženo rješenje isključivo kao neka poveznica ili produžetak priče na "blue velvet" projekt iz elvisova prijedloga
nekoliko postova prije, ali i ovaj, ajmo reći, klasičniji pristup što se mene tiče prolazi. Dapače, nisam ni ja pobornik (čak nekad i pretvrdoglavo)
povratne veze... čak i ako mislim da ovdje dinamička kompresija neće biti istaknuta. Davorine, očigledno sad trebaš elvisu reći da mu je
preamp nereferentan, oli nemaš srca? :lol:

@tom, ništa posebno, splitter.
Idem sad raditi, ipak je prvi maj....
Opus Diy
harkonen

PostPostao/la tom_hifi » Sri svi 01, 2013 8:54 am

Idem i ja raditi, u vinograd malo, no, kad stigneš, to je splitter čega i koja mu je uloga? Koliko mi je jasno, signal iz prve sekcije 6N1P kroz taj splitter ide na mrežicu druge sekcije 6N1P, koje su, samo naizgled, paralelno spojene :mrgreen: I nakon toga, s te druge sekcije 6N1P ide na klasično katodno sljedilo prema izlazu .. :whistle:
tom_hifi

PostPostao/la davorin » Sri svi 01, 2013 9:40 am

harkonen napisao:"Mi" nemamo nikakve primjedbe.
Inicijalno je predloženo rješenje isključivo kao neka poveznica ili produžetak priče na "blue velvet" projekt iz elvisova prijedloga
nekoliko postova prije, ali i ovaj, ajmo reći, klasičniji pristup što se mene tiče prolazi. Dapače, nisam ni ja pobornik (čak nekad i pretvrdoglavo)
povratne veze... čak i ako mislim da ovdje dinamička kompresija neće biti istaknuta. Davorine, očigledno sad trebaš elvisu reći da mu je
preamp nereferentan, oli nemaš srca? :lol:

Elvis ga je napravio u jednoj svojoj ranijoj DIY fazi, ali je u međuvremenu napravio drugo predpojačalo (sa 2x6CS7 elektronkama), te trenutno ne koristi "blue velvet". Kako ga je vrlo lijepo napravio, svakako bi ga bilo šteta rastaviti!
Radi takav koncept vrlo dobro i bilo bi ga zanimljivo čuti i sa 6N1P.
Elvis je sam došao do zaključka o referentnosti "blue velvet" predpojačala, pa ga sad "rangira i smješta" u sredinu ljestvice! :mrgreen:
harkonen napisao:...Idem sad raditi, ipak je prvi maj....

Upravo sam stigao iz radione, pa se vraćam tamo za 10-ak minuta! :lol:
davorin

PostPostao/la harkonen » Sri svi 01, 2013 12:36 pm

Neko u radioni, neko u analizi database procedura koja exportira poreznoj upravi Vaše OIB-e
kada poslije 01.07 kupujete na firmu u zemljama EU.....belaj, ništa drugo.

@Tome, splitter iliti razdvajač, dijeljitelj, cepatelj, separator itd...faza je ovdje spomenuti paraphase,
a na mrežicu druge lampe dolazu uvijek razlika (ili zbroj, kako se okrene) sa obe anode, dobra simetrija i
solidan gain. No, da se ne raspisujemo, na jednom mjestu nabacani "cepatelji" i nešto matematike:
http://www.amplimos.it/phase%20splitter.htm
Opus Diy
harkonen

PostPostao/la tom_hifi » Sri svi 01, 2013 5:31 pm

Aaaa, to je to, znači. Ajd, budem proučio malo uz kavicu. Hvala :ugeek:
tom_hifi

PostPostao/la družba4elektron » Sri svi 01, 2013 7:12 pm

pozdrav , bolestan sam ko vrag al nisam imao mira pa sam malo slikao kaj imam
IMG_20130501_183436.jpg

IMG_20130501_183436.jpg
IMG_20130501_183457.jpg
IMG_20130501_184830.jpg
IMG_20130501_184946.jpg

e sad voltaža na onih 160 je cca 195 snagu na grijanju nemrem izmjeriti baca mi od 2-11 A ali napaja grijanje dve lampe i kontrolnu žaruljku mislim da na njoj piše 6,3 v 500mA
print transformator imam neki mali od dac-a , a ovi ispravljači su mi višak pogotovo onaj DC pa akpo bi moglo super

Još jednom bi želio napomenuti kako je moje znanje skromno ( bazira se na osnovno školskom, nešto sitno srednja škola i par pročitanih srednjoškolskih uđbenika ) tako da vam moja pitanja i dileme mogu zvučati čudno jer naglašavam masa stvari koja se ovdje podrazumijeva meni nije jasna :doh:
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
boj ne bije svijetlo oružje, nego srce u junaka
družba4elektron

PostPostao/la davorin » Sri svi 01, 2013 7:32 pm

Iz tablice se da izčitati da je uz napon od 160V maksimalno opterećenje od 14,4VA, što bi kad podijelimo 14,4/160=0,09 dalo struju od 90mA. Za napon od 6,3V je maksimalno opterećenje od 12,6VA, pa se istom matematikom dobie 12,6/6,3=2 dakle 2A.
Kontrolna lampica je vjerojatno 6,3V/0,3A, što bi u zbroju potrošnja sa grijanjem od dvije ECL82 bilo ukupno 1,86A.
Izmjereni napon od 195V, umjesto 160V koliko piše, je zbog toga što je mjeren bez ikakvog opterećenja, odnosno bez ikakve potrošnje.
Mrežni trafo je također predviđen za nekada nominalni mrežni napon od 220V, a vrlo lako je moguće da ste mjerenje napravili pri mrežnom naponu od 230V (ili višem!) koliki je današnji nominalni napon mreže.
davorin

PostPostao/la družba4elektron » Sri svi 01, 2013 7:38 pm

pa da istina tu mi mi je napon oko 235 V

a sad pitanje dali bi se mogao koristiti onaj dc adapter za grijanje svih cijevi, ili samo dvije ili ništa od navedenog
družba4elektron

PostPostao/la družba4elektron » Sri svi 01, 2013 7:40 pm

pa da jesam glup to sam terbao izračunati ( u glavi mi je bilo da 14,4 va ima važnost) a ono smeđe ispravljač ima natpis 250 v i mislim 100mA znači da nemože niti dati 1A a kamoli 11
družba4elektron

PostPostao/la družba4elektron » Sri svi 01, 2013 7:43 pm

e sada možda griješim 6n1p ima grijanje 600mA znači za 4 kom mi treba 2,5A
družba4elektron

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Cijevna tehnika