7543 i 6P7S mini blokovi

Re: 7543 i 6P7S mini blokovi

PostPostao/la pamook » Ned lis 30, 2016 9:52 pm

:obscene-drinkingcheers: thx Edison, spremio "za kasnije", daBohda mi trebalo :D

gledajuci tablicu, najblize dimenzije su EI 75 paketa, ali fulaju za nekoliko mm (3-4mm) u svim dimenzijama, osim "C" (koliko mogu vidjeti i izmjeriti)...

nista, sad lagano sklopit pismo namjere za Branka, pa .... da pocnemo :D
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la davorin » Ned lis 30, 2016 10:14 pm

Trafoi su očito "Japanski" jer oni uvijek imaju veći "prozor" od ostalih sa jednakim presjekom srednjeg stupa.
davorin

PostPostao/la Edison » Ned lis 30, 2016 10:45 pm

davorin napisao:Trafoi su očito "Japanski" jer oni uvijek imaju veći "prozor" od ostalih sa jednakim presjekom srednjeg stupa.

To ih je Precjednik dobio na dar od japanskog cara... :lol:
Edison

PostPostao/la tom_hifi » Pon lis 31, 2016 12:02 am

Pamuče, ovo super izgleda, a vjerujem bit će i više nego dovoljno za potjerati one horne!

Morat ću i ja nešto do TF-a iskombinirati, makar eksperimentalno :D (EL86)
tom_hifi

PostPostao/la pamook » Pon lis 31, 2016 9:50 am

ma bit ce "šuškalica" za zabavu, a usput se i nesto odradi/nauci/bude zabavno.... :D
pamook

PostPostao/la davorin » Pon lis 31, 2016 10:21 am

pamook napisao:...ma bit ce "šuškalica" za zabavu, a usput se i nesto odradi/nauci/bude zabavno.... :D

Ukoliko se sve korektno i pažljivo napravi i podesi, uz "pametan" izbor komponenti (dobri vezni kondenzatori i kvalitetni elektroliti!) će to biti puno više od "šuškalice"!
Elektronke 6P7S nisu vrh kvalitete u ponudi "jednakih" elektronki toga tipa, ali mogu zvučati jako dobro!
Uz izlaznu elektronku 6BG6GA ("Sylvanija", model sa sistemom od 7581A unutar balona nazvana i "Super Tube"!) se cijelo pojačalo dovede u zvukovno jako konkuretan model svim ostalima vrhunskim pojačalima slične topologije!
http://www.vacuumtubes.com/6BG6.html
davorin

PostPostao/la pamook » Pon lis 31, 2016 12:21 pm

...rekao bih da slucajno imam bas 2 kom doticnih, ali znajuci tebe, nema tu nista slucajno :lol: :lol: :D

20161031_111252.jpg

ove su kod mene od pretproslog ljeta, pa kad se sve sredi i stabilizira, mogu izac na vidjelo 8-)

od "boljih" kondenzatora za vezne imam one plave MKP ("kutkove") od 0.33uF, a 0.22 uF imam ruske PIO, ruske teflone, siemensove MKL.... moguce bi se iskopalo jos neke folije po ladicama :think:

a smislit cemo nesto :lol: :lol:
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
pamook

PostPostao/la davorin » Pon lis 31, 2016 1:49 pm

Plavi "kutkovi" od 0,33uF su odlični! :lol:
davorin

PostPostao/la pamook » Uto stu 01, 2016 9:43 pm

...all hail bakreni lim! :lol: .... nisam na kraju kemijao s podloskama za prikrivanje rupe oko greskom izbusenog veceg promjera, nego sam uspio zalemiti s donje strane 7 pinsko podnozje za bakreni lim... podnozja imaju nekakve 4 lemne usice za montazu i to se pokazalo krucijalnim da se sve rijesi bez puno zaeebancije :D

naravno, to se onda kompenziralo kroz kopanje po ladicama, kutijama i vrecicama za ostatkom dijelova, i koliko god toga covjek imao po pomenutim, uvijek ima barem 30% koji fali :lol: :lol:

no, i to ce se rijesiti, ionako jos nemam ni mrezni trafo, a bome ni kapice... pa dok se sve to shrpi na kup, upotpunit ce se i ostatak dijelova koji fale....

mic po mic :P
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
pamook

PostPostao/la pamook » Pet stu 04, 2016 8:58 pm

...i dok se cekaju dijelovi da stignu iz ZG, nesto dijelova (i kapice :mrgreen: ) da stignu iz Kine, te trafo i prigusnica da stignu iz Rijeke - obisao cijeli fookin "grad" trazeci ove mrezaste drzace za olovke.... Kaufland, Billa, Plodine, Konzum mali i veliki, domaci lanac Boso, nekoliko zivucih papirnica - tek naravno predvecer, u jednoj od papirnica kaze teta - ima... al samo jedna crna, a ostale su sive :lol: :lol:

e yebiga

no dobro, bojanje mi nije strano pa....

sad opet cekamo i cekamo i .....

dobra fora ovo "imam izlazne trafoe, imam i lampe - samo skupim ostatak sitnica i gotovo" - ispada kao da imam koru od banane, a radim si banana split :lol: :lol: :doh:

al neka, NNNI
pamook

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Cijevna tehnika