SasaKC83 napisao:Naručujem dijelove za napajanje i nema ovih STP10NK60Z tranzistora koji su zaduženi za HV, nego samo takvih s dodatkom FP iza...
STP10NK60ZFPTaj ima drukčije kućište TO-220FP umjesto normalnog TO-220...i power dissipation mu je samo 35 W umjesto 115 W kao kod ovog drugog...
Jel bi to mogao biti problem ovdje, ne vidim iz datasheeta da su im el. karakteristike po ičemu ostalom drukčije...EAR vuče par mA iz napajanja pri 285 V pa ne bi nikako trebao biti problem, ali svejedno...
I nije mi jasno zašto ovaj ima tako nisko deklariranu disipaciju, a kućišta su im slične veličine, nije da je ovaj neki smd patuljak...
Zafalujem!
Dosle su lampe i podnožja i kondići neki razni, uskoro lemim...
A otvorit ću i svoju temu da ne zagađujem Edisonovu...
još bolje za FP verziju ,ne moraš se misliti s izolatorima , samo šta bi ja tu iša s mosfetom koji ima manji kapacitet kao na primjer TK2A65D, FQPF2N60C ili SPA02N80C3 ,sve dobavljivo u mousera, u LT spiceu vidim razliku između nekog overkill tranzistora kao tvog i nekog slabijeg ,ipak su tu struje male pa treba ići u tom smjeru
ako si se već odlučia ići na tu shemu s LT3092 ja bi napravia par preinaka u napajanju LT3092 ,R12 bi odvojia na dva i ubacija još jedan kond i pomaka to napajanje iza glavnih elektrolita i možda ubacia Cset
nikako mi nije jasan konstruktor ovog napajanja s kemet polymerima u žarenju ,čak ni ja ne bi iša u toliki ekstrem ,a i čemu to oko lampi ,polymeri se koristi oko digitalije ,daceva i sl, za smps napajanja ,napajanja grafičkih i procesora , gdje radi na visokim frekvencijama ili ih mora filtrirati ,a ne u analogiji, na 100Hz on ima strašno loše karakteristike i ne znam šta radi tu

ima puno boljih kondzatora za tu namjenu
saša nemoj da te ovo moje obeshrabri ,bolje reći i pomoći

Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.