imam trafo hocu pojacalo

Re: imam trafo hocu pojacalo

PostPostao/la joe dalton » Pon stu 18, 2013 12:38 am

CroWiz napisao:
tom_hifi napisao:
I koji bi ti sekundar uopće iskoristio za cijevi? Jedino 6V za grijanje, za bilo što drugo ti je taj trafo u cijevnoj tehnici neupotrebljiv ako ga misliš koristiti kao mrežni trafo.

da.. pa kad sam vidio "aikido 12vac" to mi je dalo neka krila .. kao "moze se" te "i ja bi tako"..
sad vidim da to ukljucuje kemijanja oko napona ..

Pročitaj još jednom što ti je Davorin napisao na prvoj stranici. Iskoristi taj trafo za nešto drugo ili zamjeni za odgovarajući.
joe dalton

PostPostao/la CroWiz » Pon stu 18, 2013 9:41 am

joe dalton napisao: Iskoristi taj trafo za nešto drugo ili zamjeni za odgovarajući.

A OK. "Better luck next time" sto bi rekla express lutrija.
CroWiz

PostPostao/la spina » Uto stu 19, 2013 5:40 am

CroWiz napisao:
joe dalton napisao: Iskoristi taj trafo za nešto drugo ili zamjeni za odgovarajući.

A OK. "Better luck next time" sto bi rekla express lutrija.

Pošalji kataloške brojeve sa svojih trafoa koje navode na njemačkom sajtu ( primjer:Ref-Part Williams 5610-10897-00 ).
Imam šeme nekoliko Williamsovih flipera pošto sam ih servisirao 10-ak godina pa da vidimo što možemo izvući iz njih.Dobri su i iskoristivi ako nas lutrija ne promaši :lol: .
Ja ih koristim u napajanjima pretpojačala.

Igor
spina

PostPostao/la CroWiz » Uto stu 19, 2013 10:11 am

spina napisao:Pošalji kataloške brojeve sa svojih trafoa koje navode na njemačkom sajtu ( primjer:Ref-Part Williams 5610-10897-00 ).

hm, identificirao sam samo otisak "12 .. " gdje se otisak dalje ne vidi .. kao npr http://www.pinrepair.com/em/blytrans1.jpg a takav je i pinout sekundara. moj mi nekako veci izgleda doduse.
CroWiz

PostPostao/la spina » Sri stu 20, 2013 1:16 am

Ako je trafo koji imaš sličan ovome sa D sajta onda nemam servisne knjižice ,imam samo od 91' nadalje ,Adams ,Indiana itd.Ovaj trafo je sudeći po izgledu puno stariji i jedina je šansa za identifikaciju naći nekog starijeg servisera flipera ,a možda je ipak najbolje prodati ga pa za tu lovu naručiti nešto od Analogmetrica npr. sa više HV sekundara i 5 ,6.3 i 12 V namotima pa si fleksibilniji pri odabiru projekta.
Ovi sekundari mogu biti reda između 50 i 100V uz tih 6,3V.Jedini način da ih iskoristiš za dobivanje visokog napona je povezivanje dva sekundara zajedno pod uvjetom da imaš mogućnost sigurnog ustanovljavanja primarnog dijela za 220V (treba se poigrati s mostovima na doljnjem dijelu transformatora).Na primaru drugog transformatora onda možeš iskoristiti nešto manje od 220V s obzirom da tako spojeni trafoi imaju gubitke. 6,3 za grijanje uzimaš sa sekundara prvog trafa.Sada je pitanje da li se isplati to raditi jer se stvar dosta grije i dosta troši s obzirom na dimenzije i zauzima puno prostora.Taj zahvat ako se odlučiš za njega može izvesti malo iskusniji električar ili servis za prematanje elektromotora.Ako trafoi nisu identičnih dimenzija tj. istih struja sekundara ,a naponi su na sekundaru isti onda je prvi trafo u serijskom lancu spajanja na drugi ,onaj sa većom maksimalnom strujom na sekundaru.
Ako su pljunuti onda spajaš recimo common i coil power normal zajedno na oba sekundara ,a 6,3 i hi-tap ostavljaš u zraku.Na prvom trafu koji ćeš spojiti u zid na sekundaru uzimaš 6,3V ,a 200-injak volti za HV uzmi na drugom trafu sa primara.Naravno onda imaš i izbor <120V i možda <100V ako je uključen izvod za Japansko tržište.
Ne mogu pronaći ništa dokumentirano na netu osim ovo s Diyaudia.

http://www.diyaudio.com/forums/parts/14 ... rmers.html" target="_blank

Uglavnom stvar funkcionira u stvarnosti i imaš ujedno i izolacioni trafo ;) .

Igor
spina

PostPostao/la CroWiz » Sri stu 20, 2013 9:45 am

hvala na opseznom i edukativnom odgovoru. a nista, staviti cemo ga zasad natrag na dno police. ovaj drugi trafo mi trenutno nije dostupan al mogao bi biti zanimljiviji, odnosno potencijalno bas iz cijevnog (radio) svijeta ..
CroWiz

PostPostao/la spina » Sri stu 20, 2013 8:50 pm

Može ,pa da vidimo što s njim.Ako je iz radio aparata samo kopiraš šemu uređaja ,obično ide ez80 ili ez81 za ispravljanje i crc filter.To bi trebalo biti jednostavnije ako i dotični radio aparat nije bio Amer :D .
spina

Prethodni

Vrati se na: Cijevna tehnika