6AS7 vs. 2 X 6C19..

Re: 6AS7 vs. 2 X 6C19..

PostPostao/la davorin » Sri sij 29, 2014 10:55 am

Alex Kitic napisao:
ilimzn napisao:Automatski bias i OTL rijetko idu zajedno (dodatni gubici na vec iovako velike gubitke), kao i automatski bias i AB klasa.
Automatski bias ... circlotron topologiju za OTL, za to ona ima poprilicno prednosti. Pa eto, ako smijem savjetovati, promotri sto ima od takvih shema...

Impresivno! Gde se mogu videti projekti ovog eksperta?

Potpuno nepotrebno i uvredljivo ironiziranje na račun priznatog stručnjaka i dokazanog znalca iz područja audio tehnike!
Morao sam reagirati iako sam siguran da je ilimzn više nego sposoban voditi računa o sebi i na pravi način reagirati na ovakve neprimjerene, uvredljive i bezobrazne komentare!
davorin

PostPostao/la ilimzn » Sri sij 29, 2014 11:34 am

Alex Kitic napisao:
ilimzn napisao:Automatski bias i OTL rijetko idu zajedno (dodatni gubici na vec iovako velike gubitke), kao i automatski bias i AB klasa.
Automatski bias ... circlotron topologiju za OTL, za to ona ima poprilicno prednosti. Pa eto, ako smijem savjetovati, promotri sto ima od takvih shema...

Kojeg eksperta?
ilimzn

PostPostao/la s@ki » Sri sij 29, 2014 11:50 am

ovog što zna napraviti circlotron..
ne brini..nisi ti, ti radiš kalkulatore :)
i šut u dupe je korak prema naprijed
s@ki

PostPostao/la Alex Kitic » Sri sij 29, 2014 7:51 pm

davorin napisao:
Alex Kitic napisao:

Potpuno nepotrebno i uvredljivo ironiziranje na račun priznatog stručnjaka i dokazanog znalca iz područja audio tehnike!
Morao sam reagirati iako sam siguran da je ilimzn više nego sposoban voditi računa o sebi i na pravi način reagirati na ovakve neprimjerene, uvredljive i bezobrazne komentare!

Ne razumem, šta je tu uvredljivo ili neprimereno? Zar je bezobrazno ako konstatujemo da je nečiji podugačak post koji rezimira i navodi maltene sve moguće teme koje bi se mogle navesti, uz očiglednu uverenost u sopstveno besprekorno vladanje tim temama - impresivno?!?!

Rekao bih da je ovo opet slučaj onog "što je babi milo...": ako neko očekuje da pročita nešto, pričiniće mu se kako je upravo to i pročitao!
rh-amps.blogspot.com
Alex Kitic

PostPostao/la Alex Kitic » Sri sij 29, 2014 7:58 pm

ilimzn napisao:
Alex Kitic napisao:Impresivno! Gde se mogu videti projekti ovog eksperta?

Kojeg eksperta?

Onog koji toliko ne voli ni ECC81 ni RH pojačala :D

Istina je da sam često čitao (na raznim forumima) kako ilimzn kritikuje RH pojačala, a posebno zbog korišćenja ECC81, koju ne voli. S druge strane, nikada nisam imao prilike da vidim neke projekte ilimzn-a: ako ništa drugo, a ono da bih mogao da kritikujem i ja ponešto.

Priznaćete, kada nema objavljenih projekata, nema se šta ni kritikovati. Nije valjda da bi mi neko tu konstataciju uzeo za zlo?
rh-amps.blogspot.com
Alex Kitic

PostPostao/la Dean » Sri sij 29, 2014 8:33 pm

A kakve to sad ima veze sa temom?
...pipl mast trast as....
Dean

PostPostao/la Alex Kitic » Sri sij 29, 2014 9:56 pm

Dean napisao:A kakve to sad ima veze sa temom?

Ne znam, pitaj davorina? Ja samo odgovaram na optužbe.
rh-amps.blogspot.com
Alex Kitic

PostPostao/la ilimzn » Čet sij 30, 2014 12:50 am

Alex Kitic napisao:
ilimzn napisao:
Alex Kitic napisao:Impresivno! Gde se mogu videti projekti ovog eksperta?

Kojeg eksperta?

Onog koji toliko ne voli ni ECC81 ni RH pojačala :D
Istina je da sam često čitao (na raznim forumima) kako ilimzn kritikuje RH pojačala, a posebno zbog korišćenja ECC81, koju ne voli. S druge strane, nikada nisam imao prilike da vidim neke projekte ilimzn-a: ako ništa drugo, a ono da bih mogao da kritikujem i ja ponešto.
priznaćete, kada nema objavljenih projekata, nema se šta ni kritikovati. Nije valjda da bi mi neko tu konstataciju uzeo za zlo?

1) Nemam nista protiv niti jedne cijevi, pa ni ECC81. Ako netko ima nesto protiv neke cijevi, eto slobodno mi je moze dati pa cu je ja cuvati.
2) Potrudio sam objasniti da mi se cini da ECC81 nije idealna cijev za RH pojacalo, nazalost ne znaci da ce tu poantu svi shvatiti. S druge strane ne znaci da ECC81 tamo ne treba rabiti. Nema svatko veliki izbor cijevi.
3) Mozak vise nije sto je nekad bio ali sam itekako siguran da se nisam nikad proglasio ekspertom. Ako se to ikad dogodi, zahtijevam da me se eutanazira.
4) Evo ti na pa kritiziraj:
VTM_diffin_modyle.JPG

A sad mozemo nazad na temu.
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
ilimzn

PostPostao/la Schultz » Čet sij 30, 2014 10:44 am

Ja cu staviti ilimznovu shemu kao wallpaper.... :-)
Malvazijski tigar
Schultz

PostPostao/la tubeman » Čet sij 30, 2014 12:35 pm

Prvo moraš pitati za autorska prava :evil:
Ništa ne bacam. Sve mi treba.......
tubeman

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Cijevna tehnika