EL84SE napisao:Edison nisam vidio da si testirao svoje pojacalo u pentodnom spoju,samo vidim da si u ultralinearnom cupao vise snage....
EL84SE napisao:Eh,sad tek mi nista nije jasno i ne mogu donjeti odluku.
Znaci sa ~4.5k na primaru imati cu vise izoblicenja(10%) nego sa 5.2k,ako sam dobro shvatio?
Sa pentodnim spojem mogu dobiti najvise sage?
EL84SE napisao:Da bas sam je pronasao i tamo je dao link na stranicu gdje ima svakakvih tablica....
Proucavajuci malo tematiku shvatio sam da mi je pristup idem nesto napraviti da radi kriv....ne radi se bas o solid-state pojacalu....
Nisam se zapitao na cemu i s cim da radi....
bitni su mnogi parametri koje sam iz vlastitog neznanja izostavio, ako idem nesto vise uloziti u pojacalo mislim dami je taj pristup idem nesto sloziti krivi.....a nakraju se moguivise razocarati....
Edison sto si ganjao stim se el84 pojacalom,mislim kakve zvucnike,koliko to pojacalo moze sa 5w ganjati neke jace zvucnike?
Mislio sam eksperimentirati sa zvucnicima i pronaci neke sa kojima bi to radilo ali bojim se razocaranja, raditih tih cca5w,
dosao sam do zakljucka (slobodno me ispravite ako grijesim) recimo kada bih htio ganjati zvucnike koje imam:
Nominal impedance: 8 ohms
Amplifier Requirements: 15-150W
Frequency response: 30Hz to 40kHz +/-3.0dB
Sensitivity: 90dB at 1m for 2.83V
Maximum output: 111dB
pretpostavljam da tih 5W i ne bi bilo dovoljno za neko slusanje.
Znaci ili promjeniti dizajn ili promjeniti zvucnike....!?
Edison napisao:...EL84SE napisao:...Znaci sa ~4.5k na primaru imati cu vise izoblicenja(10%) nego sa 5.2k,ako sam dobro shvatio...
Nema registriranih korisnika pregledava forum i 2 gostiju