ne pitaj
trenutno, naradije bih da ih mogu pricvrstiti nekim visoko brizantnim sredstvom, pa makar ih pricvrstio za cestice zraka
naime, zadnjih par dana kao da imam dvije lijeve....
prvotna ideja - izbusiti 4 rubne rupe fi 16mm (da bi dobio zaobljene rubove iznutra, kao sto su i mrezice) pa drkhoblom izrezati malteski kriz van, i malo doraditi dobivene okvire brusnim papirom...
aha, LOL:
20161105_113218.jpg
onda sam skuzio da mi je pre tijesno, pa moram stanjiti rubove iznutra, te se upustih u sklapanje ove skalamerije "jer ja cu to pomalo, polako i rukom"...
20161105_115908.jpg
naravno, syebavsi radni komad (oba), ljutito pospremio alat, malo vikao na djecu i otisao na njuskalo traziti da li ima negdje koliko-toliko povoljni CNC, manjih dimenzija.... nema.... onda u bijesu imao ideju da bi mogao napraviti jedan, ali to iziskuje da se oko toga cita i informira, te da se nabavlja sve one piz*arije od linearnih lezajeva i slicno, a ja sam trenutno zainteresiran samo za jednu vrstu lezaja... dakle, nula bodova... srecom, odosmo kod stare na rodjendan, pa je popodne bio mir...
jutros, malo krenuo u drugu fazu: naravno, materijal jucer unisten nemam vise, a rezervnog isto tako ni za lijek... osim ovih vec podrezanih komada pod 45° pa sam isao istim putem kao jucer, samo cu to izrezati iznutra na mjeru pomalo rukom i japanskom pilom...
20161106_093104.jpg
i to je bilo dost OK, dok nije na zadnjoj (cetvrtoj) polovici, zadnja stranica koju sam rezao pukla, te se taj komad(ic) zagubio zauvijek, nisam ga kroz pola sata uspio naci NIGDJE po kamenju i podu i betonu, tako da sam opet bio malo bijesan, ovaj put ugodno potpomognut juzinom....
20161106_095802.jpg
dolje lijevo se vidi koji komad fali, a u medjuvremenu je napuka i jedan od prethodnih....
odbacivsi ideju, a nemavsi puno prikladnog materijala, odlucio se za forumske stupice, drvene:
20161106_103742.jpg
koji su naravno dovoljno grbavi zbog dobrog cirkulara, pa sam onda isao na ravnanje u debljaci lokalne proizvodnje...
20161106_110527.jpg
ideja je bila napraviti nesto "japanskog štiha" - tj. da bi si olaksao izvedbu, ideja je bila ovako nesto:
20161106_174958.jpg
za donje stupice bi se mrezica mogla pricvrstiti bilo cime (vjerojatno epoksidno ljepilo), a gornji su vise ukrasno- skrivackog karaktera...
naravno, kad je vec tako izgledno da ce to funkcionirati, zasto ne syebati i taj dio
krenuo uglodati do pola utore da ih upustim jedan u drugi, da bi sve to imalo malo "ljepsi" izgled....
rezultat:
20161106_175030.jpg
malo je reci koje sam sve rjecite konstrukcije skovao, potpuno neadekvatno za nedjeljno vrijeme, a dovoljno glasno da se i pas pravio da me ne pozna...
onda sam opet malo na njuskalo, pa sam trazio bansek (tracnu pilu)... to mi nije nova ideja, samo nikad prioritet... nasao nesto, pa cemo vidjeti da li ce biti realizacije ili ne...
tako da - za sada, od ovoga:
20161106_180111.jpg
imam ovo :
20161106_175156.jpg
i tako, zivotinjari se... a kako vi, jel kisa kod vas?

...veceras moram malo proucit negdje katalog svetaca, da prosirim svoj DIY opus, ponestalo mi...
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.