davidbraco napisao:Bepo me nagovorio da napravim ovo.
Možda je i piva imala utjecaja.
Imam pitanjce za one koji su ovo napravili: za 32 omske sluške jeli dovoljna 1 cijev ili moraju biti 2 u paralelu?
Ako trebaju 2 cijevi za stereo onda trebaju 4.
Ne moraju biti dvije paralelno, ali je za 32-ohmske slusalice sigurno bolje da su dvije, u biti trebaju obje za takve slusalice.
U jednoj cijevi su dvije triode pa trebas po jednu cijev za izlaz, i jednu za ulaz za oba kanala, ukupno tri cijevi.
davidbraco napisao:Grijanje mislim napraviti AC-uz onoliko filtriranje mislim da ne treba DC.
Trafo mislim imat 1 sa 2x 140 v (2x60 mA) i više izvoda za ac grijanje 0-6-6.5-7-9-10 V/5 A.
Trafo bi dao namotati-ovih 9-10 volti ako slučajno odlučim ići na DC grijanje.
Bilo bi dobro da na audiofil.netu nadjes originalni thread oko tog pojacala za slusalice i procitas sto je sstrsat (autor) pisao o tom pojacalu. Bit ce ti puno stvari jasnije. Grijanje bi trebalo biti DC. 2x60 mA je preslabo za napajanje. Svaki kanal vuce oko 80 mA pa trebas trafo s 2x160mA
davidbraco napisao:Ovi kondenzatori na desnoj strani -da li bi se to moglo smanjiti onako ugrubo za pola?
Kolko lampa 6H30 potegne struje u startu a koliko vuče kad se zagrije?
Da li bi 5 ampera ac grijanje bilo dovoljno za trajni rad?
Znači sve lampe 1+2 puta 2 =6 lampi za stereo slušalice.
Onako ugrubo, smanjivanjem na pola kondenzatora ces dobiti pojacalo za slusalice s brumom od napajanja... Smanjivat i povecavat smijes tek kad razumijes kako stvar radi, i kad napravis proracun koji ce pokazati da li se smije smanjivati...
Lampi je ukupno tri. Za grijanje sve tri trose 6,3V i oko 2,2A. Treba ti trafo od 9V/4,5A i ispravljac i regulator koji moze dati 3A (na dobrom hladnjaku).
Usput, pojacalo ce biti veliko, tesko, dosta ce se grijati i skupo za izradu. Takve su konstrukcije sstrsata. Ako ga napravis kako treba, bit ces jako zadovoljan tim pojacalom.