davorin napisao:Osim što nema vatre i dima, ima li zvuka?
ima, ima
ovaj tuner ima varijabilni izlaz pa mi je odlicno posluzio za probu, ali sam stavio kratki komadic zice za antenu pa je i prijem bio ogranicen na dvije (vrlo) jake stanice... svejedno, dobro mi je posluzilo za probu, a sutra cu spojiti "normalni" zvucnik pa pustiti da svira... jedino sto sam dodatno ucinio je zamjena polariteta zvucnika, i sad mi se cini da je OK (zvucnik je dovoljno los da ne mogu odgovorno tvrditi) - prilikom prvog paljenja sa HV-om prikljucenim nije bilo nikakvih oscilacija, a bruma je bilo nesto - ne pretjerano (na ulazu nije bilo spojeno nista i pojacalo trenutno nema uzemljenje), spojivsi tuner brum je stisan, a uhvatio sam se da pjevam uz radio sto inace (po izboru glazbe) vjerojatno nikako ne bi
sviralo je 10ak minuta, a onda sam morao objaviti veselu vijest i ici dalje prema porodicnim obvezama, tako da nemam puno vise impresija o zvuku samom po sebi. Sutra

Ova razlika izmedju (s lijeva na desno gledajuci) prve dvije elektronke, pretpostavljam da je do "starosti" jedne od njih (ove sa 30mA kroz nju) ili je to sve u granicama tolerancije? Sutra cu probati i malo "prosetati" elektronke po razlicitim polozajima (prethodno ih obiljezivsi za startnu referencu), a trebao bi i isprobati dio ostalih pa ih sortirati po strujama i sklopiti dva kvarteta najslicnijih performansi...
Edison - paaaa....plexi, daljinski.... nije to bez vraga znas
mislim da velicina iverice diktira koliko ce se pojacalo rasiriti na istoj... isto kao i radni stol, cista radna ploha je uvijek jednake velicine (malena), a ostatak, ma koliko velik bio - zauzima natrpana krama i viškovi i žice i posude i šarafi i šalica od kave od nedjelje i..... uvijek
nekako imam dojam da ovako naširoko sastavljeno imam "bolji pregled" na stvari i gdje sam sto eventualno sfushao... osim naravno guzve ispod socketa, ali to je neminovno, i samo molitva udovice s Madagaskara pomaze da se pri tumbanju nesto ne savije do kratkog spoja... jer jednom polemljena šuma ispod podnozjâ vise nije niti vizualno rasclanjiva da se ugleda eventualni problematicni spoj gdje ga ne bi trebalo biti... ali eto