6GF7A bi-quad monoblok(ovi)

Re: 6GF7A bi-quad monoblok(ovi)

PostPostao/la pamook » Ned ožu 22, 2015 8:09 pm

...poslije rucka, nova ideja.... nadjoh komad gazista za stepenice koji se potucao po shupi, pa krenuh u akciju stadion II...

ovaj put se pristup promijenio u korsit malog promjera svrdla, pa uz pomoc vjernog drkhobla se ispililo van višak...
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la pamook » Ned ožu 22, 2015 8:14 pm

...za pocetak je (debelo) predimenzionirano, pa cemo vidit do koliko ce se moci stanjiti a da ne zavrsi sa gorespomenutom ekipom... opet se skupila pozamasna gomilica piljevine, a pripremljen je i mahagonij dio (iz dva komada jer su sve komadici) pa i poklopac, koji je pak trebalo ukopati 10mm da bi trafo stao skroz kako treba :evil: ...jer naravno, promjenom primjenjenih prirucnih materijala, promijenila se i dimenzija istih, koja je kako to vec Murphy nalaze - nepovoljna za "ispili i sastavi bez da te zaeebava par sati vise"...

...na kraju dana vise nije bilo u igri jos sve to i zalijepiti, ostavljeno za sutra... ovo PU ljepilo radi odlicno, odusevljen sam :D
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
pamook

PostPostao/la pamook » Ned ožu 29, 2015 12:01 pm

...evo, nakon razgovora sa Davorinom, usvojena konstruktivna kritika za obustavu viška fotki na forum... pa ide mali update, koliko-toliko :D

alu plojka je (bila) velicine 41x28cm, pa ju je trebalo raspoloviti... kako nisam nasao gdje mi je ubodna pila (posudio, nije vracena, imam mutni dojam kod koga je - a kako se radi o vrhunskoj Yamato pili nije ni cudo da se ne sjecam :doh: ) krenulo se u akciju tankom plocom i fleksericom. To je zavrsilo sa par oziljaka (srecom malenih) u neposrednoj blizini reza, plus vrlo *govnjivim* rubom naravno neravnim i nejednakim, neravnine potpomognute visokom temperaturom u rezu (unatoc mojem nastojanju da budem vrlo, vrlo njezan ali precizan)...

onda se (srecom, nemam fotku) domisljati pisac dosjetio 5mm HSS glodala i stupne busilice... pa je i to zavrsilo fijaskom, na nacin da se glodalo ukopalo 5mm od ruba, tako da je trebalo ploce skratiti za tih 5mm sirine (ili malo vise :mrgreen: ) na vrhunskom, vrlo stabilnom i vrlo kvalitetnom cirkularu. Srecom, prije nekog vremena sam kupio "set" pila u Lidlu (hello Tubeman, nista osobno :lol: :obscene-drinkingcheers: :laughing-rollingred: ) za "nek se nadje", a jedna od tri ponudjene je za aluminij... i posluzila je, bolje nego sve isprobane verzije prije toga :P

rijesivsi to, isla je nadogradnja MDF-a na stolic za busilicu da ipak imam nesto vise tarne povrsine (ne znam samo zasto to nisam napravio recimo pred koju godinu... puno bi mi pomoglo :think: :doh: :doh: )... i print, pa nece... Zakljucala se *rezervna* kopija korela u kojem je crtano... pa nadji drugu rezervnu, pa .... uglavnom, dosta psujem zadnje vrijeme :lol: :lol:

ok, print, zalijepi, kirner, izbuseno...

rupe 26mm su busene kineskom zubatom krunskom pilom od 3-5$ po komadu, pa je u tu svrhu koristeno 25mm svrdlo (za prvu rupu)... onda se po izvrsenom busenju pokazalo da je unatoc ocekivanjima, rupa ipak 25mm a ne *malo* vise... pa je radila "noga" da se prosiri na 26mm...

ostatak rupa je busen svrdlom nazivnog promjera 26mm, te unatoc Murphy-u su rupe tocno tih 26mm... nevjerojatno, ali istinito...
pamook

PostPostao/la pamook » Ned ožu 29, 2015 12:05 pm

.... u istoj firmi gdje i do sada, nabavljeni profili...

profili su izrezani profi pilom (u toj firmi) pa se tu nema sto prigovoriti... ali zato ovi "L" spojni komadi su rezani lokalno kod mene na vec prijespomenutom cirkularu, pa je bilo fijukanja komada pored uha (dva put), i ispod pazuha (jednom)... zastitne naocale uvijek nosim, ali kacigu ne... dobro sam prosao ovaj put....
pamook

PostPostao/la pamook » Ned ožu 29, 2015 12:09 pm

...naravno, da bi sve bilo u revijalnom tonu, pogled na profile (a bome i osjecaj u ruci) govori da nesto nije isto... i nije... :lol: :lol:

desno na slici - profil koji sam koristio prije, a lijevo ovi novopridosli.... oko 1mm mesa manje, pa je upustanje "V" inox M4 šarafa u ovaj tanki profil jednako LOL :twisted: ... u to ime, se prebacilo na M3 velicinu, koja se pokazala je praksa, dobra... ako se ima pri ruci.... :evil:

naime, nešto šarafa i matica M3 imam, ali podloški i nedajBosch rascjepki naravno ne... potraga po trgovinama u gradu je urodila zamalo ruganjem (u smislu, samo peetchkice koriste M3...pravi muskarci barem M5, a metroseksualci uzimaju i M4....)

jesam li spomenuo da nesto puno psujem zadnje vrijeme?
pamook

PostPostao/la sonny » Ned ožu 29, 2015 12:10 pm

Nismo primjetili :mrgreen:
Simple kind of man
sonny

PostPostao/la pamook » Ned ožu 29, 2015 12:13 pm

... da ne bi sve bilo kako treba, ni domaći webshop za vijke i ina (a)seksualna pomagala (vec prema preferenci) je doslovce za k... tako da se pribjeglo narudzbi iz Allemagne, koja ce valjda stici sredinom iduceg tjedna...

a da se do tada ne bi "sjedilo `nako" radilo se sa onim sto se imalo... pripremljene rupe i sve upasirano, sad samo da dodju ti predivni vijci iz bogate zemlje Safari...
pamook

PostPostao/la pamook » Ned ožu 29, 2015 12:15 pm

nakon opuštenog upuštanja, uslijedila je blaga, nimalo ocekivana frustracija uzrokovana dobro proracunatom dubinom kutije za trafo, odn. visinom trafoa... fali oko mm, i to ne svugdje :twisted:

glodala koja imam su naravno pre kratka za doseg do dna kutije, pa se pribjeglo flekserici i kasapljenju jednog alata da bi se dobio drugi (isti takav, ali ostecen i slabije upotrebljiv)...

nu, mora edit, fali par slika :doh:
pamook

PostPostao/la pamook » Ned ožu 29, 2015 12:17 pm

...same kutije su OK ispale, iako je pravi kut misaona imenica, zenskog roda, vezana uz reproduktivne organe, pa vikano na glas na opcu radost prolaznika koji idu u obliznju crkvu na misu...

u nedostatku sjekire, dobar je i štucer, pa pazi na prste...
pamook

PostPostao/la sonny » Ned ožu 29, 2015 12:18 pm

pamook napisao:...a da se do tada ne bi "sjedilo `nako"...

Podsjetio me :mrgreen:
Ja-doso-nako.jpg
Simple kind of man
sonny

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Cijevna tehnika