...evo, nakon razgovora sa Davorinom, usvojena konstruktivna kritika za obustavu viška fotki na forum... pa ide mali update, koliko-toliko

alu plojka je (bila) velicine 41x28cm, pa ju je trebalo raspoloviti... kako nisam nasao gdje mi je ubodna pila (posudio, nije vracena, imam mutni dojam kod koga je - a kako se radi o vrhunskoj Yamato pili nije ni cudo da se ne sjecam

) krenulo se u akciju tankom plocom i fleksericom. To je zavrsilo sa par oziljaka (srecom malenih) u neposrednoj blizini reza, plus vrlo *govnjivim* rubom naravno neravnim i nejednakim, neravnine potpomognute visokom temperaturom u rezu (unatoc mojem nastojanju da budem vrlo, vrlo njezan ali precizan)...
onda se (srecom, nemam fotku) domisljati pisac dosjetio 5mm HSS glodala i stupne busilice... pa je i to zavrsilo fijaskom, na nacin da se glodalo ukopalo 5mm od ruba, tako da je trebalo ploce skratiti za tih 5mm sirine (ili malo vise

) na vrhunskom, vrlo stabilnom i vrlo kvalitetnom cirkularu. Srecom, prije nekog vremena sam kupio "set" pila u Lidlu (hello Tubeman, nista osobno

) za "nek se nadje", a jedna od tri ponudjene je za aluminij... i posluzila je, bolje nego sve isprobane verzije prije toga
rijesivsi to, isla je nadogradnja MDF-a na stolic za busilicu da ipak imam nesto vise tarne povrsine (ne znam samo zasto to nisam napravio recimo pred koju godinu... puno bi mi pomoglo

)... i print, pa nece... Zakljucala se *rezervna* kopija korela u kojem je crtano... pa nadji drugu rezervnu, pa .... uglavnom, dosta psujem zadnje vrijeme
ok, print, zalijepi, kirner, izbuseno...
rupe 26mm su busene kineskom zubatom krunskom pilom od 3-5$ po komadu, pa je u tu svrhu koristeno 25mm svrdlo (za prvu rupu)... onda se po izvrsenom busenju pokazalo da je unatoc ocekivanjima, rupa ipak 25mm a ne *malo* vise... pa je radila "noga" da se prosiri na 26mm...
ostatak rupa je busen svrdlom nazivnog promjera 26mm, te unatoc Murphy-u su rupe tocno tih 26mm... nevjerojatno, ali istinito...
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.