pojačalo sa 6p3s-e

Re: pojačalo sa 6p3s-e

PostPostao/la audio kutak » Čet lip 27, 2013 4:30 pm

joe dalton napisao:
tubeman napisao:A to da će svaka korektno realizirana šema u konačnici zvučati +/- sitno kao bilo koja druga (opet korektna), iza toga stojim.
Previše sam toga čuo da bi me išta više moglo zadiviti, pogotovo u stilu "puuno bolje".
Ne trebam ponavljati da se to odnosi na korektno odrađen posao uključujući solidan ispravljač i komponente.

Odlično. Samo još trebamo definirati što je to korektno odrađen posao. A to očito baš i nije tako jednostavno sudeći po komentarima na sheme koje je postao naš kolega kutak.

to je bila moja prvotna namjera... staviti shemu i čuti komentare, po mogućnosti koja bi poboljšanja bila dobra i da se
tako prepravi

ako bi bilo dosta negativnih mišljenja o toj shemi, onda bi se prešlo na neku drugu sa istim cijevima ili bi netko predložio svoju isprobanu
u praksi

i to je to....
We Are DIY-erz...
audio kutak

PostPostao/la joe dalton » Čet lip 27, 2013 4:53 pm

audio kutak napisao:
joe dalton napisao:
tubeman napisao:A to da će svaka korektno realizirana šema u konačnici zvučati +/- sitno kao bilo koja druga (opet korektna), iza toga stojim.
Previše sam toga čuo da bi me išta više moglo zadiviti, pogotovo u stilu "puuno bolje".
Ne trebam ponavljati da se to odnosi na korektno odrađen posao uključujući solidan ispravljač i komponente.

Odlično. Samo još trebamo definirati što je to korektno odrađen posao. A to očito baš i nije tako jednostavno sudeći po komentarima na sheme koje je postao naš kolega kutak.

to je bila moja prvotna namjera... staviti shemu i čuti komentare, po mogućnosti koja bi poboljšanja bila dobra i da se
tako prepravi

ako bi bilo dosta negativnih mišljenja o toj shemi, onda bi se prešlo na neku drugu sa istim cijevima ili bi netko predložio svoju isprobanu
u praksi

i to je to....

Sve 5, ali bojim se da to nebu baš tak jednostavno kak misliš....
joe dalton

PostPostao/la Master of disaster » Čet lip 27, 2013 9:49 pm

Evo, khm, kad se već naklapa i diskutira i ser.khm, kad završim gitarsko pojačalo by Davorin, namjeravam se posvetiti hifi pojačalu, s obzirom na obzir, kad obzir..., uglavnom za izlazne lampe bi koristio kt 120, znam da nisu baš najjeftinije ali su u trenutnoj proizvodnji a iz SE mislim da bi se moglo izvući desetak vati, pa mislim da se za uložen novac može dobiti dosta?
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la davorin » Čet lip 27, 2013 10:00 pm

Master of disaster napisao:Evo, khm, kad se već naklapa i diskutira i ser.khm, kad završim gitarsko pojačalo by Davorin, namjeravam se posvetiti hifi pojačalu, s obzirom na obzir, kad obzir..., uglavnom za izlazne lampe bi koristio kt 120, znam da nisu baš najjeftinije ali su u trenutnoj proizvodnji a iz SE mislim da bi se moglo izvući desetak vati, pa mislim da se za uložen novac može dobiti dosta?

U triodnom spoju i 14-15 vati sa KT120, jedina mana im je relativno mala trajnost kad se tako "prže".
davorin

PostPostao/la Master of disaster » Čet lip 27, 2013 10:12 pm

Pa, sad već neko vrijeme se, onako, usput, bavim mišlju koje lampe koristiti za hi-fi projekt. Izbacio sam iz obzira lampe koje se više ne proizvode, jer će mi dovoljan izazov biti biti konstrukcija i izrada pojačala, ne želim se bakčati sa grijanjem lampi u rolu i sličnim postupcima reanimacije - nemam doviljno znanja/nisam dovoljno siguran u sebe. Znači novo. Izbor mi se je pomalo sveo na dvije lampe FU 13, i KT 120, i skloniji sam potonjoj. Mislio sam iz SE topologije ciljati na dvanajstak vati. Sve su to pred-preliminarna razmišljanja...
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la tom_hifi » Čet lip 27, 2013 10:16 pm

KT120 SE 20W? Nema šanse s jednom po kanalu ...
tom_hifi

PostPostao/la Master of disaster » Čet lip 27, 2013 10:17 pm

tom_hifi napisao:KT120 SE 20W? Nema šanse s jednom po kanalu ...

???
Master of disaster

PostPostao/la fixxxer » Čet lip 27, 2013 10:19 pm

Dvanajstak mu dodje vise 12 nego 20? :lol:
fixxxer

PostPostao/la davorin » Čet lip 27, 2013 10:20 pm

Najbolja bi bila 811A u klasi A2 koja može dati između 10 i 20 vati izlazne snage. To je direktno grijana odašiljačka elektronka sa volfram-toriranom katodom koja se danas proizvodi (najmanje 3 firme!), a predviđena je da traje barem 8000 radnih sati (današnja proizvodnja, a NOS-elektronke oko 16000!).
Mislim da bi trebalo otvoriti neku temu za diskutiranje i planiranje izrade pojačala, a da dalje ne SPAM-amo ovu otvorenu temu.
davorin

PostPostao/la Master of disaster » Čet lip 27, 2013 10:22 pm

Kako čijih, neki su svojevremeno tvrdili da je 200W više od 40W :lol: PMPO, RMS, i slične skračenice su precjenjene :lol:
Master of disaster

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Cijevna tehnika