pojačalo sa 6p3s-e

Re: pojačalo sa 6p3s-e

PostPostao/la Master of disaster » Čet lip 27, 2013 10:27 pm

davorin napisao:Najbolja bi bila 811A u klasi A2 koja može dati između 10 i 20 vati izlazne snage. To je direktno grijana odašiljačka elektronka sa volfram-toriranom katodom koja se danas proizvodi (najmanje 3 firme!), a predviđena je da traje barem 8000 radnih sati (današnja proizvodnja, a NOS-elektronke oko 16000!).
Mislim da bi trebalo otvoriti neku temu za diskutiranje i planiranje izrade pojačala, a da dalje ne SPAM-amo ovu otvorenu temu.

Kao što sam rekao, pred-preliminarna razmišljanja. Slažem se, Iako ni AK nije na čistu sa čime da radi pa...
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la tom_hifi » Čet lip 27, 2013 10:31 pm

Master of disaster napisao:
tom_hifi napisao:KT120 SE 20W? Nema šanse s jednom po kanalu ...

???

Krivo pročitao, nevermind :D
tom_hifi

PostPostao/la audio kutak » Čet lip 27, 2013 10:48 pm

davorin napisao:Najbolja bi bila 811A u klasi A2 koja može dati između 10 i 20 vati izlazne snage. To je direktno grijana odašiljačka elektronka sa volfram-toriranom katodom koja se danas proizvodi (najmanje 3 firme!), a predviđena je da traje barem 8000 radnih sati (današnja proizvodnja, a NOS-elektronke oko 16000!).
Mislim da bi trebalo otvoriti neku temu za diskutiranje i planiranje izrade pojačala, a da dalje ne SPAM-amo ovu otvorenu temu.

Kao što sam rekao, pred-preliminarna razmišljanja. Slažem se, Iako ni AK nije na čistu sa čime da radi pa...

vidiš, tu se varaš, čim sam vidio te ruskinje odmah sam se u njih zaljubio! :mrgreen:

otvori svoju temu pa ćemo tamo pred-preliminarno razmišljati koliko želiš i kako želiš dok nešto i ne skuhamo, ispečemo... inaće je ovo čist dokaz spamanja moje teme...

u ovoj temi se priča o 6p3s sa malim izletima sa strane, tako će i ostati i, tako mi lijevog jajeta, napraviti ću pojačalo sa tim ruskinjama! ;) :violin:
We Are DIY-erz...
audio kutak

PostPostao/la joe dalton » Čet lip 27, 2013 10:53 pm

Pa onda se kao može zasr... tema. :icon-rolleyes:
Ne kužim zašto je takav problem otvoriti temu?
Nego ovako pa nek saki prebacuje.... pravo mu i budi kad dopušta demokraciju koja prelazi u anarhiju...
joe dalton

PostPostao/la joe dalton » Čet lip 27, 2013 11:00 pm

audio kutak napisao:

vidiš, tu se varaš, čim sam vidio te ruskinje odmah sam se u njih zaljubio! :mrgreen:

otvori svoju temu pa ćemo tamo pred-preliminarno razmišljati koliko želiš i kako želiš dok nešto i ne skuhamo, ispečemo... inaće je ovo čist dokaz spamanja moje teme...

u ovoj temi se priča o 6p3s sa malim izletima sa strane, tako će i ostati i, tako mi lijevog jajeta, napraviti ću pojačalo sa tim ruskinjama! ;) :violin:

Nisam skuzio zašto si odustao od one talijanske sheme? Davorin ti je dao par sugestija koje bi ja svakako razmotrio. I onda ti zapravo preostaje izbor između toga i tubemanovog pojačala koje još trebaš vidjeti. Ipak smo do nečeg došli čini mi se....
joe dalton

PostPostao/la Master of disaster » Čet lip 27, 2013 11:01 pm

:teasing-tease: ajde, napravi, sporiji od mene sigurno nećeš biti :lol:

joe dalton wrote:" ...bla bla bla..." - šala, bez uvrede; bila je to dobronamjerna (iako možda i nepotrebna) digresija, koja ipak mislim nije upreopastila temu, a u ovom trenutku, ne mislim da imam dovoljno "materijala" za otvaranje teme.
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la joe dalton » Čet lip 27, 2013 11:11 pm

Master of disaster napisao::teasing-tease: ajde, napravi, sporiji od mene sigurno nećeš biti :lol:

joe dalton wrote:" ...bla bla bla..." - šala, bez uvrede; bila je to dobronamjerna (iako možda i nepotrebna) digresija, koja ipak mislim nije upreopastila temu, a u ovom trenutku, ne mislim da imam dovoljno "materijala" za otvaranje teme.

Šala ili ne mislim da takav postupak nije primjeren kulturi foruma i pokazuje u konačnici nedostatak poštovanja prema autoru teme. Mislim da nam malo više promišljanja i samokontrole ne bi škodilo.
Nemoj shvatiti osobno, pišem o forumu općenito. Niti ovo moje pisanje ne spada u temu pa se nadam da će se premjestiti na primjereno mjesto.
joe dalton

PostPostao/la audio kutak » Čet lip 27, 2013 11:11 pm

joe dalton napisao:Nisam skuzio zašto si odustao od one talijanske sheme? Davorin ti je dao par sugestija koje bi ja svakako razmotrio. I onda ti zapravo preostaje izbor između toga i tubemanovog pojačala koje još trebaš vidjeti. Ipak smo do nečeg došli čini mi se....

nisam odustao od one talijanske sheme.... nikako.... tražio sam malu pomoć oko trafoa, da mi se pomogne izabrati koji da uzmem, ipak
su osnovni podaci za trafo dati.... a vidiš kuda je otišlo...

rado bih i tu shemu prepravio kako je davorin predložio ali.... to je meni kao da mi kažeš da napišem kod u fortranu! to ja ne razumijem... da mi se kaže
što da stavim i gdje, što da izbacim, prespojim, tako bih i napravio.... nacrto dok se ne napravi kako treba.... lako nekome tko zna što i kako....

još jedna stvar..... zamislio sam da pojačalo ima bar 20w, može i više... tu sam mislio na AB klasu.... ali, može biti i recimo 15W u A klasi... jer. rekoh
da bi to pojačalo ganjalo male nezahtjevne Wharfedale ili neke širokopojasne tipa Visaton, Dayton....

u svakom slučaju jedva čekam da se dogovorim i odem kod tubemana, možda i ovaj vikend....
We Are DIY-erz...
audio kutak

PostPostao/la tom_hifi » Čet lip 27, 2013 11:20 pm

Kud ćeš na AB klasu s cijevima ... pfff :mrgreen:

A zašto jednostavno, ne napraviš Push Pull s KT88 (6550)? Quartet i nije tako jako skup, a imat ćeš snage na pretek. Ajde nemoj si previše komplicirati život s ovim ili onim lampama, pa 5W više manje ... bolje onda ništa ne radi ...
tom_hifi

PostPostao/la audio kutak » Čet lip 27, 2013 11:25 pm

tom_hifi napisao:Kud ćeš na AB klasu s cijevima ... pfff :mrgreen:

A zašto jednostavno, ne napraviš Push Pull s KT88 (6550)? Quartet i nije tako jako skup, a imat ćeš snage na pretek. Ajde nemoj si previše komplicirati život s ovim ili onim lampama, pa 5W više manje ... bolje onda ništa ne radi ...

nije skup? cijene od poznatog prodavača iz njemačke:

6550 JJ ELECTRONIC matched Quad = 120 E + poštarina 5 E

6P3S-E matched Quad NOS = 60 E + poštarina 5 E

i što reći na tvoj savjet na kraju? da ništa ne radim? kako da to shvatim? zašto se onda uopće bakćem elektronikom? zašto ti onda
radiš svoje skupo pojačalo kada ima "boljih"? stvarno te ne razumijem.... sada ispada da su ove ruskinje čisto smeće...
We Are DIY-erz...
audio kutak

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Cijevna tehnika