Eto mene, dolepršao sam nazaj.
Dakle, u realizaciji ovog zamišljenog (ili umišljenog) OTL-a, što se mene tiče, postoje neki ograničavajući faktori: dostupni djelovi, vrijeme i financije.
pod dostupnost dijelova mislim prije svega na to da potrošim ono što imam po doma, vrijemejevezano i uz temperaturu zraka i dovršavanje zaostataka, višainstanca je odredila da se to ima srediti itd. itd. itd..... O financijama neću, toga imate i sami podosta.
Dakle, pretražijem i proučavam literature i mreže, koliko to ide u moju glavu, prilično je upitno, ali sve se svodi na dvije opcije: totem pole ili cirklotron, dakle obavezno PP. Željko me je zamalo nagovorio na cirklotron, ali ipak nekako više naginjem prema totemu (ne pitajze zašto, nemam pojma, ali možda ima veze sa krvnom grupom, A-, a toga navodno ima puno kod američkih indijanaca pa otud...). I valjda zato što sam zapeo za tog Rozenblita već godinama, prikupljaju se dijelovi za zvijer /the Beast/ već duže vrijeme i polako, pa bih ja u tom stilu. A i Broskie je lijepo analizirao topologiju i dao svojan riješenja a da to ipak ostane T-8,
http://www.tubecad.com/articles_2001/to ... tage_psrr/" target="_blank, pa ako bih uspio to primjeniti u onaj OTL sa 6AS7 (tj. 6C19) to bi bilo to.
Od trenutno dostupnih dijelova imam trafiće (105V na sekundaru 0,75A za izlazni dio, imam ih dovoljno), i nešto toroida koje bih dao kolareku na premotavanje za drajverski dio i lampe. Kondića ima dosta i za napajanja i za ostalo.
Izlaz bih radio sa 8 kom. 6C19P (4 gore i 4 dole), pa koliko snage bude optimalno izvući. Sve preko 15W na 8 oma igra. Drajverski dio se mora još dobro proučiti (bit će pitanja...) pa ću vidjeti koje lampice će tranu.
Pitanje za grijanje - predpostavljam da će sve cijevi biti grijane sa 6,3V pa razmišljam o primjeni svičerskog grijanja? Imam svičer 5V 48A, i moram vidjeti može li ga se natjerati da dadne 6,3V ako ima trimer (neki svičeri imaju trimer, pogotovo 5 voltni, za fino podešavanje) ili nešto slično. Dosta je bilo govora o takvom grijanju po mreži, ali tad mi nije bilo interesantno pa nisam tu doma. Mišlenje?
Toliko za sad.