Ima dosta vremena od kada sam zaželio napraviti neko SE pojačalo, ali da ne spada u "flee power" kategoriju. Pojačalo sa 300B nije dolazilo u obzir s obzirom na moje financije i stupanj znanja u ovom području. Pregledavajući mrežu naišao sam na cijev 6S41S (6C41C) koja je dostupna po cijeni i ima 25W anodne disipacije. Na ruskim forumima je hvale i uspoređuju u nekim aspektima sa 300B, a na Zapadu je odbacuju (Romy The Cat). Nije mi preostalo ništa nego sam provjeriti. Uzeo sam shemu koja u driveru koristi 6E5P, a Rusi posebno preporučuju kao driver za ovu cijev. Koristio sam ovu shemu:
Budući da sam dobio mrežni trafo ( hvala Davorin) koji daje viši napon, išao sam na viši anodni napon (300V) i veću anodnu struju ( 120 mA). Rezultat je bio dobar, ali je ulazna osjetljivost mala, oko 3V. Za veću osjetljivost može se koristiti 6E5P u tetrodnom spoju kao:
E, time nisam bio zadovoljan jer na osciloskopu signal izgleda kao S, što je tipično za tetrode/pentode, a to ne želim.
Nakon mnogo pokušaja da sa drugim triodama i pentodama u triodnom spoju dobijem dovoljno pojačanja da se dobije maksimalna snaga smo sa jednom driverskom cijevi, trenutno sam stao na 6Ž52P koja daje prilično ravnu karakteristiku u pentodnom spoju.