CFA-izlazna pojačala

Re: CFA-izlazna pojačala

PostPostao/la ilimzn » Sri stu 18, 2015 3:57 am

dadod napisao:
Schultz napisao:Ja ću dual mono... Kažu audiofili da je to tako bolje....

Tako kazu, i ja vjerujem da je tako. U ovom slucaju kao sto sam vec rekao nije potrebno kompletan dual mono s dva transformatora i dva ispravljaca, dovoljan je jedan trafo i jedan ispravljac koji ide na dva PS Regulatora i dva pojacala. To se onda ponasa kao dual mono, bar tako mi sve sto znam sugerira, na zalost nisam isprobao. Netko bi mogao biti prvi. Ili napraviti kompletan dual mono, malo je skuplje.

Masa... treba biti oprezan sa spajanjem.
ilimzn

PostPostao/la dadod » Sri stu 18, 2015 5:08 pm

ilimzn napisao:
dadod napisao:
Schultz napisao:Ja ću dual mono... Kažu audiofili da je to tako bolje....

Tako kazu, i ja vjerujem da je tako. U ovom slucaju kao sto sam vec rekao nije potrebno kompletan dual mono s dva transformatora i dva ispravljaca, dovoljan je jedan trafo i jedan ispravljac koji ide na dva PS Regulatora i dva pojacala. To se onda ponasa kao dual mono, bar tako mi sve sto znam sugerira, na zalost nisam isprobao. Netko bi mogao biti prvi. Ili napraviti kompletan dual mono, malo je skuplje.

Masa... treba biti oprezan sa spajanjem.

Naravno, ako netko bude radio tu konfiguraciju ja cu predloziti kako spojiti mase a nadam se da ces i ti pomoci. Mozda moj prijedlog bas i ne bude najbolji.
dadod

PostPostao/la dadod » Uto stu 24, 2015 9:57 am

Evo lista materijala. Ja sam uglavnom nabavljao u TME osim BJTova.
Plocice bi trebale biti na putu, nadam se da ce uskoro stici.
Ako ima pitanja, samo naprijed

BOM 100W CFA MOSFET.zip
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
dadod

PostPostao/la dadod » Sri pro 09, 2015 11:20 am

Nesto su zeznuli kod slanja plocica pa ce stici kasnije nego sam ocekivao. Nadam se da se nikome ne zuri.
dadod

PostPostao/la tom_hifi » Sri pro 09, 2015 8:37 pm

Meni se nikud ne žuri ;)
tom_hifi

PostPostao/la dadod » Sri pro 16, 2015 7:20 pm

Imam jednu dobru i jednu losu vijest, pa opet jednu dobru za neke.
Stigle su plocice, PS-regulator je sve u redu, ali na plocicama pojacala su zeznuli solder masku na nekim mjestima.
Slika plocice pojacala je dolje.
PCB-bottom-photo.jpg

Zaokruzene su lemna mjesta pokrivena zastitnom bojom, to je samo mala neprilika, jer su sve rupe metalizirane i moze se lemiti i odozgora ili rucno ocistiti prije umetanja elementa pa onda lemiti.
pogled plocice pojacala s gornje strane.
PCB-top-photo.jpg

slijede slike PS regulatora.
PS-R-botto-photo.jpg

PS-R-top-photo.jpg

Ljepsi dio dolazi sada. Proizvodjac plocica je priznao gresku i narucio sam ponovno plocice pojacala a cijena je s popustom koji ce biti sada na ove plocice s greskom.
Zato nudim plocicu pojacala s greskom (nema funcionalne greske) za 100 kn komad a cijena PS regulatora je 145 kn (19 EURA).
Moze se cekati na nove plocice pojacala za 19 ERURA, ili ustediti na ovima.
Damir

Molim da se upisu oni koji su za ovu plocicu pojacala i koliko komada a i oni koji su za PS regulator ako se nisu predomislili.
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
dadod

PostPostao/la tom_hifi » Sri pro 16, 2015 8:48 pm

Ta solder stop maska se može bez problema skinuti s acetonom, jelda?
tom_hifi

PostPostao/la dadod » Sri pro 16, 2015 9:56 pm

tom_hifi napisao:Ta solder stop maska se može bez problema skinuti s acetonom, jelda?

Pa pretpostavljam da moze, ali nije potrebno skidati sve, mozda je bolji mehanicki nacin. U stvari moze se lemiti i bez skidanja jer je to metalizirana rupa pa ce lem proci oko zice i na drugu stranu. Probat cu na jednom elektrolitu.
dadod

PostPostao/la dadod » Sri pro 16, 2015 10:39 pm

Evo jedan elektrolit sam zalemio poslije mehanickog ciscenja a drugi bez ikakovog ciscenja. Onaj bez ciscenja treba malo vise grijati a spoj je jednako dobar.
dadod

PostPostao/la ilimzn » Čet pro 17, 2015 1:10 am

Stop lak je zapeceni epoksi lak i ne moze se skinuti acetonoom. No, lako se izgrebe manjim odvijacem da se dodje do bakra.
ilimzn

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Tranzistorska tehnika