Aleph 60 jmm by Saša...

Re: Aleph 60 jmm by Saša...

PostPostao/la tom_hifi » Uto lis 27, 2020 9:01 am

SasaKC83 napisao:Tako bi bilo najjednostavnije da...ali eto da pitam. A nije mi bed izvesti ni ovo zvjezdasto drvo sa moje sheme ako bi to bilo bolje...

Evo iste teme s audiofila nekad, yoke u glavnoj ulozi s istim pitanjem.... :D

KLIK

Ovako kako ti je Edison rekao.
tom_hifi

PostPostao/la SasaKC83 » Uto lis 27, 2020 9:21 am

Zafalujem na komentarima.

Ondak ćemo jednostavno kako ste rekli...

:dance:
SasaKC83

PostPostao/la Bepone » Uto lis 27, 2020 9:33 am

@sasa
prvi kond koji dolazi poslije greca ima najvece peakove struje i te struje treba drzati na kratko, na relaciji GREC-kond.. pa onda masa tog konda ide na odmah grec, a ne 20 cm dalje na zvjezdiste, radit smetnje po pojacalu.. znaci ja bi linijski, jer tako idu i peakovi struja.. probaj pa ako dobijes brum ces razmisljat o zvjezdistima
Bepone

PostPostao/la Khadgar2007 » Uto lis 27, 2020 9:51 am

Jedan PDF da se malo razmisli o spajaju hrpe kondenzatora na malo drugačiji način od onoga što je uobičajeno. Kondenzatori su manje "opterećeni" ako se spoje na način koji je naveden u pdfu.

bulk_e.pdf
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la SasaKC83 » Uto lis 27, 2020 10:00 am

Evo još jedne teme koja je blago za čitat...kad čitam čini mi se da mi je sve jasno, malkoc se popiknem na primjeni u svojem slučaju... :lol:

Naučit ću, još sam mlad... :whistle:

KLIK
SasaKC83

PostPostao/la SasaKC83 » Uto lis 27, 2020 10:00 am

Hvala Khadgar, bacim oko navečer...
SasaKC83

PostPostao/la SasaKC83 » Uto lis 27, 2020 5:46 pm

Khadgar2007 napisao:Jedan PDF da se malo razmisli o spajaju hrpe kondenzatora na malo drugačiji način od onoga što je uobičajeno. Kondenzatori su manje "opterećeni" ako se spoje na način koji je naveden u pdfu.

bulk_e.pdf

Zanimljivo. Shvatio sam poantu, ali ne razumijem posljedice. :mrgreen: Imaš još di kakav tekst o tome?

Kod normalnog spoja prvi C je najviše pod udarom impulsa iz trafa, pa sljedeći manje, zadnji prema pojačalu je već jako ispeglan i predstavlja čisti izvor energije iz kojeg se napaja krug pojačala. Ove prljave struje s transformatorske strane se ne bi trebale probijati daleko prema pojačalu, a pojačalo ne bi trebalo vraćati predaleko prema Covima bliže transformatoru dok cucla struju za svoj rad...Ove dvije strane bi se trebale vidjeti samo u točki mase i ne previše utjecati jedna na drugu....tak bar ja to razumijem...

Kak se ovi tvoji spojeni u X pri tome ponašaju reći će netko pametniji... :whistle:
SasaKC83

PostPostao/la SasaKC83 » Uto lis 27, 2020 6:00 pm

Još jedna stvar me muči. Prvi kond je našamaran najvećom strujom iz greca, a ovi moji Epcosi nisu baš high current junaci, jel bi bilo pametno prva dva spojit paralelno pa da dijele struju i da im bude malo lakše?

Kapaciteta stvarno imam dovoljno pa to nije problem...just thinking. Idem upalit PSUD da vidim kaj misli....
SasaKC83

PostPostao/la tom_hifi » Uto lis 27, 2020 6:25 pm

SasaKC83 napisao:Još jedna stvar me muči. Prvi kond je našamaran najvećom strujom iz greca, a ovi moji Epcosi nisu baš high current junaci, jel bi bilo pametno prva dva spojit paralelno pa da dijele struju i da im bude malo lakše?

Kapaciteta stvarno imam dovoljno pa to nije problem...just thinking. Idem upalit PSUD da vidim kaj misli....

Prvi bi trebao biti manjeg kapaciteta, a ne duplog :mrgreen: (paralelnim spajanjem udvostručuješ kapacitet)
tom_hifi

PostPostao/la SasaKC83 » Uto lis 27, 2020 6:31 pm

tom_hifi napisao:
SasaKC83 napisao:Još jedna stvar me muči. Prvi kond je našamaran najvećom strujom iz greca, a ovi moji Epcosi nisu baš high current junaci, jel bi bilo pametno prva dva spojit paralelno pa da dijele struju i da im bude malo lakše?

Prvi bi trebao biti manjeg kapaciteta, a ne duplog :mrgreen: (paralelnim spajanjem udvostručuješ kapacitet)

Naravno, svi su spojeni paralelno ionako ... :doh:

Serijski sam mislio, jel bi to palilo, onda im padne kapacitet i poraste otpor....da prva dva budu kao jedan, pa onda da ide prvi R element u CRCu...?
SasaKC83

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Tranzistorska tehnika