Izgleda da je predpojačalo već riješeno, zahvaljujući kolegi sa foruma.
Ostala mi je još zvučnica sa iglom pa je prijedlog pao na ovu od AT 3600L koju mogu dobiti već za 11 eura, bagatela pa sam ju mislio uzeti jer dostava je dosta spora ali za 2. mjeseca je tu. Nadam se da je bolja od MF-101 jer je moja malo korištena, pa ako je, onda sve paše.
Dynamic Magnetic Cartridge Needle Stylus AT-3600L for Audio Technica Record Player
https://www.aliexpress.com/item/4001023 ... web201603_" target="_blank" target="_blank" target="_blank
Imam pitanje u svezi remena, malo sam gramofon sinoć upalio da odradi koju čuku jer ne znam kada sam ga zadnji put pokrenuo, valjda ima koje desetljeće i malo sad osjetim da remen škripi kad pomaknem tanjur, prije toga nije se ništa čulo. Ima li u Elmatisu tog remenja za uzeti i da li netko zna veličinu ili oznaku?
Drugo pitanje, podmazao bi ležaj sa finim strojnim uljem za šivaće mašine ako ono odgovara, pa ako može par korisnih savjeta oko toga. Da li moram remen skinuti pa onda PVC tanjur na kojem je remen da bih došao do ležaja i što bi još valjalo preventivno odraditi?
I da li remen valja skinuti sa prijenosa kada duže stoji ili nije bitno, odnosno mogu li ovaj remen staviti u glicerin pa da odstoji koju noć, ostaviti da se osuši pa ga onda ponovno staviti? Glicerin je majka za gumu pa sam mislio na taj način da ga osvježim.