U ruke mi je dopao DAC za koji sam pomislio da bi mogao poslužiti u projektu multimedijalne sviralice oko koje se kilavim već neko vrijeme
Elem, radi se o CA Dac Magic uređaju.
Nakon razmišljanja o nabavci nekog od ovdje (i u okolici) opisanog projekta, na vrata je sam zakucao mr Wolfson.
Budući da se radi o dobro zaokruženom uređaju koji ima dosta potencijala za iživljavanje, odluka je pala i udomljavanje je došlo u završnu fazu
E sada, radi li to bolje ili lošije od ovog ili onog, "ne bi se štel mešati".
Prva stvar mi je bila spajanje na TV.
Prokletinja ima pedeset ulaza i izlaza, ali analogno spajanje zvuka na pojačalo je bolesno komplicirana misija koja ne ide bez minute klikanja i podešavanja raznih opcija.
To je naravno nešto što WAF ne bi podnio bezbolno
Međutim, digitalnih izlaza ima koliko hoćeš, i to je bio jedan od razloga za odabir.
Uz malo nagovaranja, to je proradilo, i to jako dobro (pouka: optičke priključke treba održavati čistim i kada se ne korist, treba ih zašepiti s priloženim čepovima).
Sljedeće je bilo priključivanje CD-a.
THULE Spirit 150 + koji standardno koristim, radi odlično i bez DAC-a, tako da se tu i nije nešto posebno dogodilo.
Ima nešto malo pomaka jer DAC upsamplira sve na 192/24, pa si umišljam da je to "bolje" od njegovih standardnih 96/24
Kod dobrih uređaja se priključivanje na odvojeni DAC ne bi trebalo previše primijetiti.
Još nešto se dobije uključivanjem DSP-a ali to je već prevara (kojom se u izobilju koriste u "jakim" uređajima.
THULE ima samo koaksijalni izlaz (uz RCA i XLR) pa sam ga tako i spojio.
Za to vrijeme sam napravio i par kablova za tu namjenu i to sada pomalo testiram.
Napravio sam ih 5-6 komada.
Budući da bi svi trebali biti solidni (RG178, RG179, pa nekoliko neidentificiranih vrsta kablova - svi s teflonskom izolacijom i posrebrenim opletom od 2 do 3,5 mm promjera, SHF kablova s polufleksibilnim i nefleksibilnim plaštem) rezultat je otprilike isti.
Varijante s RG58, RG59 su (očekivano) čujno drugačije.
Staviti ću par slika kada mi se baterija u aparatu napuni
Htio sam testirati i druge izvore, a fala bogu, imam ih dosta.
Veselju nije bilo kraja kada sam iza zelenila u kutu pronašao hrpicu uređaja među kojima je bilo nekoliko CDP-ova sposobnih za isporučivanje digitalnog signala.

Trenutno je preko optike spojen PIONEER PD7700 koji je i prije dobro radio, a zbog povelike kutije je bio predviđen za lampizaciju. Sada je to upitno.
U redu čekanja je par SONY-ja, jedan DENON, dva TECHNICSA, jedna YAMAHA (SACD), BLURAY.
To je ono što sam zatekao na vidljivim mjestima a imaju digitalne izlaze.
Dakle, prvoklasna vikend zabava.
Nakon toga slijedi prekrajanje DACA, jer kakvi je to uređaj koji se ne pretvika, i koji ostane originalan u DIY zajednici ???.
.