Šteta što Schultz nije uzeo istu ploču kao Pamook i ja jer ova (gotovo sam siguran) nema SPDIF priključak koji se pokazao superiorniji običnom, i ako se koristi vanjski DAC nema baš alternative jer USB izlaz se (u pravilui u puno pogleda) ne može mjeriti s "pravim" digitalnim
Druga stvar koja je mogla biti bolja je single DC eksterno napajanje.
Koliko god mi teoretizirali o "internim switcherima", ništa ne znamo dok ne probamo
Ja sam probao i doista ovo ispunjava moja očekivanja, čak i više od toga.
Sada tražim još jednu istu ploču (kakvu već imam) jer mi trebaju četiri SATA priključka budući mi je plan podići još jedan sustav koji bi glumio server.
Sve ostale ploče iz serije imaju samo po dva SATA priključka što mi nije dovoljno.
Zašto upravo to isto za još jedan server iako već imam u pogonu namjenski server ??
Prvo, zato što je potrošnja takvog sustava mizerna. Svega 1W u standby modu, cca 10 u punom pogonu s aktivnim diskom i DVD playerom (kada glumi CD/DVD player).
Drugo, ploča ima snage i više nego dovoljno za to. Višestruki istovremeni streamovi glazbe( u bilo kojem formatu), BR, 3D filmova ju uopće ne uzbuđuju jer procesori praktički miruju i resursi su ispod 10%.
Treće, Mali je i lijep
Izuzetno sam zadovoljan s ovim uređajem i toplo ga preporučam.
Na stranu "što jeftinije i što bolje", ali već sam napisao da cijena od jedva 200 Eura (all inclusive) je niža od ispodprosječnog CD playera a daje puuuno više.
To što se u SH možda može nabaviti "kvalitetan" CD player i za manje (koliko??) novaca, nije više dobar argument.
Radi se o vrlo jednostavnoj i jeftinoj akviziciji koju baš svatko, bez ikakvih posebnih znanja može složiti. Nema prodavanja znanja (muda pod bubrege s drajverima, verzijama itd...) i sl. Sve je totalno transparentno i ponovljivo.
Trenutno vlada nestašica tih ploča na tržištu pa ću malko pričekati.
U nabavi je i "daljinski". Ipak sam i ja popustio pred kineskom ponudom budući da idealan uređaj koji će vršiti tu ulogu košta manje od deset dolara (s poštarinom
U najgoroj varijanti, postoji opcija sa smartfonom, ali to mi se nekako gadi
Time bi se sustav zaokružio.
Još uvijek vrijedi otvoreni poziv za slušanje i komentare