ukleti dac :) (Pass D1V33)

ukleti dac :) (Pass D1V33)

PostPostao/la s@ki » Sri vel 11, 2015 10:54 pm

popustio sam pod pritiskom :D i odlučio pokušati napraviti mjesta u yoke-ovom ormaru :)
Tako je stigao oveći paket a nakon što sam par dana skupljao hrabrost otvoriti ga slijedi pogled na pločicu i "šta je meni ovo trebalo?!" :angry-banghead:
Stvarno sa slike nije pločica tako veliko izgledala na slikama, a dijelovi ne mogu biti više nagurani nego što jesu. Nedaj bože da nešto krepa, servis će biti zanimljiv.
Uglavnom, yoke je to spretno polemio i imao frku na koraku 18. uputa, konkretno podešavanje input i output DC napona.
Pregledao sam pločicu, malo počistio i popravio pokoje lemno mjesto koje mi je bilo sumljivo i sa strahopoštovanjem upalio čudo tehnike :D

Prvi je bio relativno jednostavan, dobio sam ga ispod 0.1mV :doh:
E sad, testna točka "A", je stavljena ispod onog za ono za ono tamo negdje. Tražio sam ju dobrih pola sata i jedva došao pipalicom do nje između 3 tranzistora i 2 potenciometra. Jednostavno nikako ne shvaćam poantu tog naguravanja.
Uglavnom, nevjerni toma već zajebava :), pa evo dokaza (nisam čekao da se sve zagrije pa stoga i različite vrijednosti na slikama).
SlikaDSC_1229 by saki_zg, on Flickr
SlikaDSC_1228 by saki_zg, on Flickr
SlikaDSC_1227 by saki_zg, on Flickr
SlikaDSC_1226 by saki_zg, on Flickr

Kako su naponi međusobno ovisni, a i rastu s temperaturom ovo podešavanje je potrajalo jedno 3h.
Stvarno je jedan kanal malo zezao,no na kraju je popustio.

uz postavljena 4 regulatora potrebo ih je na pločicu popikati još 9 :)
SlikaDSC_1230 by saki_zg, on Flickr

Slijedi brikanje +/- 12V po pločici za što je yoke dostavio ultrahajend omlohavljenu solid core žicu
SlikaDSC_1232 by saki_zg, on Flickr

sad odoh mjenjat pelene :)
i šut u dupe je korak prema naprijed
s@ki

Re: ukleti dac :) (Pass D1V33)

PostPostao/la sonny » Čet vel 12, 2015 12:12 am

A sto ne valja s tim DAC-om ?
Simple kind of man
sonny

PostPostao/la deleted user » Čet vel 12, 2015 12:14 am

sonny napisao:A sto ne valja s tim DAC-om ?

Pa sve je u redu, samo je yoke bio u uvjerenju da nesto ne valja.... :lol:

PostPostao/la s@ki » Čet vel 12, 2015 12:31 am

Dac ima kakvih 50 koraka u uputama za sastavljanje i maltene nakon svakog mjeris nekakve napone tamo negdje.
Yoke je zapeo jer na jednom kanalu nije uspio dobit preko kakvih 4V a potrebno je 8.5-9V pa je isti uskladistio na koiko...2-3 godine?:)
Ja sam imao srece ili vise zivaca :) jest da su multiturn trimeri al kad dodjes do potrebnog napona imas zajebanciju uparit napone jer iako je multiturn za maltene pol stupnja pomaknes i napon vec ode vrit
s@ki

PostPostao/la yoke » Čet vel 12, 2015 6:28 am

Prvo moram izraziti sumnju u gore postane slike jer je nemoguce da se na sve cetiri grane dobije cca8.5V
ja probao
nisam uspio !!!

Da, problem s DACom ne bio taj sto sam zaglibio na tom jednom koraku te u prvoj od cetiri tocke (prva slika) nisam nikako uspio dobiti tih 8.5V ma sta cinio s potenciometrom ( za svaku granu ima pot ) , od najnizeg do najviseg polozaja.
Dok sam na ostalima to dobio bez problema ( to je na ostalim slikama )

Dali sam bio nesposoban to namjestiti ili je ipak bilo do greske prilikom lemljenja mislim da nikad necemo saznati jer je saki (tako sam bar shvatio) ipak malo ocistio plocicu,lemna mijesta prije prvog paljenja...tako da je tom prilikom mozda i otklonio nekakav zafrk koji sam napravio pri lemljenju...

Za sad sve ok... :mrgreen:

dobar rezultat nakon visegodisnjeg lezanja po kutijama...da, vjerojatno tih 3/4/5 godina :mrgreen: :twisted: :mrgreen:
yoke

PostPostao/la yoke » Čet vel 12, 2015 6:44 am

s@ki...baci pogled i na ovo

http://www.fetaudio.com/archives/710" target="_blank

Ima slika donje strane plocice s dodatnim zicama...
mislim da je lik izmjenio ozicenje napajanja PCMova u odnosu na manual...ali trebalo bi raditi i spojeno po manualu...

6. Supply for PCM63 at J3, J4, J8 and J27.  I use the super regulator supply here from C45, C46, C63, and C64.  You can follow the instruction manual connections but I do not observe any difference for different connection of supply.   I decided to power up the PCM63 digital supply regulator from the super regulators (+/-16 to 18V) using 4 wires.  The 4 wires should be from C45, C46, C83 & C84 pin to the J3, J8, J4 and J27 respectively.  Also I added 4 wires to connect the analogy and digital ground pin of PCM63 at the bottom of the board.  The result is deeper bass but still with transparent sound stage in the mid and high!!!  Updated 5th Mar, 2010.
yoke

PostPostao/la s@ki » Čet vel 12, 2015 8:58 am

ako nemaš niš protiv ja bi ga doveo u radno stanje pa onda ako ćeš htjet lako napravimo ovu nakaradu od žica okolo :)
s@ki

PostPostao/la yoke » Čet vel 12, 2015 9:18 am

normalno...
bas ti htjedoh to napisati...a eventualno kemijanje...o tom po tom..ako i ikad :lol:
yoke

PostPostao/la mishox » Čet vel 12, 2015 12:13 pm

čini mi se da yoke voli elektroničke sklopove sa milijun komponenti :)
---------------------
http://www.misho.info
mishox

PostPostao/la yoke » Čet vel 12, 2015 1:21 pm

ma' ovo bi trebao biti jedan od opcenito bolje zvucecih DACova..a sad to sto ima petmiljijuna dijelova...pff...bar nisu u SMD varijanti :lol:
yoke

Sljedeće

Vrati se na: Digitalni izvori zvuka