Khadgar2007 napisao:Inače Gašo je sebi kupio prije par godina takav primjerak pa kada sam ga pitao koji mikroskop da uzmem preporučio mi ga je. Uzeo sam ga sa banggooda tako da je poštarina bila nešto jako sitno i nisu me odrapili sa porezom/carinom.
A što se tiče kvalitete slike ja nemam neku zamjerku, a Gašo još manje jer čim ga je kupio počeo je lemiti takve buhice i zna mi tu i tamo poslati kakvu sliku nekog jaaaaaako sitnog smda da se čudim kako to uspije uopće zalemiti.
Sad gledao na kutiju , racuni od carine na njoj, ima malo vise od 4 godine, platio sam ga 324$ sa postarinom , nisam znao sta kupujem pa sam uzeo sa 2x zadnjom lecom , ovo je samo mikroskop bez stalka i ostalog , sa carine su me obradovali sa 552kn carine, sad gledao racune i postar mi je naplatio 70kn postarinu za paket 5kg.
Dobio sam stereo mikroskop koji je neupotrebljiv min povecanje 25 puta ili vise
Onda jos narucuj donju lecu od 0,5x i led osvjetljenje 140 ledica, i onda mi je preveliko min povecanje 8,5x
Za taj model ne postoji donja leca (barlow) ispod 0,5x , postoje za druge modele promjera 42mm i 48mm, za ovaj ide 55mm, a i ako bi nasao recimo standard 0,3x , udaljenost do predmeta bi dobio ne znam 35cm , ako stoji na stolu onda radim stojeci

Optika na binokularima je 10X /22 sto je ok , 22mm , ima vidno polje od 22mm ,sto vise mm sve skuplje , ali cijena ne ide linearno

postoje te i od 5x ali lose , vidno polje 8mm.
Tako da je mozda univerzalniji taj "kockasti" model stereo mikroskopa , ima recimo sa tom donjom lecom od 0,3x povecanje oko 4x pa na vise.