Opremanje radionice

Re: Opremanje radionice

PostPostao/la Topolino » Uto sij 30, 2024 2:40 pm

Lidl ti je skoro best buy (iako su digli cijene u oblake i moras bateriju kupiti zasebno). Ja imam einhel dosta godina koja je vise za bitove nego stvarno busenje (mala baterija). S njom sam uspio s 90mm krunom bez problema probusiti 10 stranica kuhinskih elemenata sa dvije baterije bez pauze.
Gotovo dizajnom i karakteristikama ista kao i bosch
https://pevex.hr/aku-udarna-busilica-bo ... -gas-12v-1" target="_blank
Topolino

PostPostao/la Edison » Uto sij 30, 2024 4:08 pm

Lidl, Parkside, sasvim dovoljno za amatersku upotrebu. Dobra busilica, dobra baterija...
Edison

PostPostao/la daluka » Uto sij 30, 2024 4:32 pm

Obrati pažnju na okretni moment s obzirom da ćeš tu i tamo urezivat navoj i gledaj dostupnost jeftinijih zamjenskih baterija.
A propos boša i linka iz prethodnog posta 238 <-> 159 .
P... je trgovina koju izbjegavam u širokom luku zbog cijena.
daluka

PostPostao/la micro » Uto sij 30, 2024 4:51 pm

Khadgar2007 napisao:Već dugo vremena si razmišljam da uzmem neku aku bušilicu ali nemam pojma koju jer sam izbjegavao aku alate ko vrag tamjan. Znam samo da mi ne treba ništa od makite,milwaukee i sličnih profi alata već nešto za amatersku upotrebu ali da je dobar odnos cijena/kvaliteta. Ako Dacho ne gleda ovaj forum :lol: od njega sam dasvno posudio jednu Workzone aku bušilicu i kod mene je na posudbi još i danas :mrgreen: . Nemam pojma kakva je to marka i sl. ali unatoč godinama dobro posluži i baterija traje.

Ono za što bi meni trebalo je bušenje drveta,aluminija i tu i tamo znam neki željezni profil probušiti i strojno narezati u njemu navoj.

U biti makita ima lose elektricne busilicie na kabal , ima top kutne brusilice i frezeri su odlicni ali sa busilicama na kabal se ne bih slozio. Imaju dobre aku busilice , odnosno kad odaberes jednog proizvodjaca aku alata , recimo kupio udarne odvijace od makite 1600Nm i 250Nm vjencas se sa makitom zbog baterija , onda kupis i busilicu koja i nije mozda top barem ova na cetkice , uspio ovu od 85Nm da spalim za 30 minuta posla, busio 13mm svrdlo 15mm debele limove ,busilica ima pola metra onu rucku da te ne okrene oko busilice , iz busilice se pocelo pusiti kao iz aparata za proizvodnju dima u diskotekama , baterija ostala citava , zanimljivo popravili mi u garantnom roku bez pitanja busilicu.

Sto se tice lidla , imao neke u rukama da popravim , lose u odnosu sta se moze kupiti na aliexpresu iz poljskih ili europskih skladista , alati kompatibilni sa makita baterijama , dobijes i ako hoces njihove baterije i punjace koje su dosta jeftine.

Recimo uzimao prostormer malecki akuudarni odvijac , idu 3 li baterije 16850 one u rucki jako kvalitetan ali sad vidim su su postali bezobrazno skupi. Bio daleko bolja kvaliteta vecine lidl aku alata a jeftinija ali prije.
https://vi.aliexpress.com/item/40005941 ... 0182838_21

Takodje uzimao sa aliexpresa ONEVAN korejski alat , takodje BL , ovaj kutni udarni alat kvalitetniji od makite , idu iste baterije , ali u poslednje vrijeme prodaju pod njihovim imenom i kineski alat ali kazu da je kvalitet dobar.
Takodje uzimao i drillpro BL alat i bio je jako dobar odnos kvalitet cijena i stizalo iz eu skladista.

Problem sa lidl alatima sto se pojavljuje uvijek od drugog proizvodjaca , kvalitet varira , ima ok i ima loseg, vecinom nepopravljivi , dok vecina sa aliexpresa BL alata postoje rezervni dijelovi tipa zamjenske citave elektronike itd.

Takodje lidl alat nije uopste jeftin kad uzmes da vecinom prodaju bez baterije i punjaca a onda te osisaju na bateriji i punjacu.
micro

PostPostao/la Khadgar2007 » Uto sij 30, 2024 5:37 pm

Znam itekako da su digli cijene Lidl aku alata u nebo, ali ono ako nema drugdje i Lidl je dobar... :?

Micro, malo sam pogledao na aliexpressu što ima od ONEVAN i naletio na ovo https://vi.aliexpress.com/item/10050058 ... ry_from%3A Pretpostavljam da oni artikli sa besplatnom poštarinom i vremenom dostave od nekih dva tjedna su sa EU skladišta.
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la micro » Uto sij 30, 2024 6:45 pm

Meni na linku izbacuje postarina 2x skuplja od proizvoda, treba potraziti da salju iz eu ili prepakuju samo i nemas problema sa carinom.
Ova sa linka ti je jako velika i teska za ono sto si ti naveo , ali ako imas jaku ruku nema problema :)
micro

PostPostao/la drazenK » Uto sij 30, 2024 6:59 pm

Lidl ima dvije vrste aku bušilica/šraubera. Bolja je s “brushless” motorom, i sa punjačem i 20v baterijom ispadne oko 100€. Imam i jeftiniju, ali nije ni sjena ovoj brushless. Doslovno ju koljem svakodnevno i vrijedi svakog centa.
drazenK

PostPostao/la Khadgar2007 » Uto sij 30, 2024 7:25 pm

Micro, na onom linku imaš 3 identična "paketa" opreme ali sa dvije različite poštarine(barem ja tako vidim). Jedna poštarina je kao što ti kažeš duplo skuplja od cijene bušilice i vrijeme dolaska je za neka dva mjeseca, a druga poštarina je besplatna i vrijeme dolaska dva tjedna. Što se tiče veličine i težine nisam niti mislio kupovati nešto manje. Za narezivanje navoja ionako ne mislim strojno narezivati ništa manje od 5-6mm, a uopće ju ne mislim koristiti kao električni šrafnciger,tako da bolje da je veća nego manja.

Draženk, znam da je i parkside ok alat za povremeno služenje(ili u tvome slučaju svakodnevno) jedino me uvijek mučila činjenica koliko dugo te baterije traju. Do sada sam imao dva aku alata. Jednu bušilicu kupljenu prije 20tak godina kod koje su baterije trajale jako kratko, a drugi je parksideov mali električni šrafnciger kupljen prije valjda 7-8 godina koji ima rihtanje okretnog momenta i na kojemu opet baterije nisu dugo trajale. Nisam skeptičan u kvalitetu i snagu jeftinih alata već manje više u trajnost baterije.
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la micro » Uto sij 30, 2024 7:46 pm

Da na linku ima bez baterija sa baterijama , razne postarine i bez. Busilice kompatibilne sa makita baterijama.
micro

PostPostao/la drazenK » Uto sij 30, 2024 7:59 pm

Baterija traje ful dugo, svaka preporuka za kupnju.
I poprilično je snažna mašina..
drazenK

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Pomagala