Šta se radi...a ima veze sa....

Re: Šta se radi...a ima veze sa....

PostPostao/la Khadgar2007 » Uto sij 30, 2024 10:23 pm

Evo naprave da pravimo VHF smetnje okolo svima sa phono pretpojačalima.Grunfe,morati ćeš podebljati filttraciju na svojoj opremi. :lol:

Izgleda da kinezi prave sve tako da evo da se isproba jedan njihov linearac za 2 metra. Tiskana pločica i upute koje su došle sa njome su odlične. :lol: :lol: :doh: :doh: :doh: Dobro je da je kinez dao šemu https://www.ebay.com/itm/142005922830 . A o centimetrima koji život znače(duljina zavojnica,trafoa itd...) nema niti govora. Dobro je da ja nisam žrtveni jarac već ima ljudi koji su to sastavili i dali detaljnije upute od braće kineza.
2 metra linearac.jpg
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la drazenK » Čet vel 01, 2024 11:53 am

jučer proveo dio dana kod frenda u salonu, spojili monitore i malo preslušavali i prespajali zvučnike.
slušali smo na nekakvo novo ful digitalno technics pojačalo. pojačalo ima neku varijantu kada se spoji da istestira i izmjeri svaki zvučnik posebno prije nego pusti zvuk.
malo smo podigli visoke (samo malo) ali mini monitori razvaljuju, pariraju puno skupljim i ozbiljnijim kutijama.
IMG_0235.jpg

IMG_0236.jpg
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
drazenK

PostPostao/la tom_hifi » Čet vel 01, 2024 4:43 pm

Bravo, odlično! I to je još Westra/Monacor kombinacija koja je sjajna ... a SB Acoustics je koju stepenicu još iznad.

Samo guštaj!
tom_hifi

PostPostao/la grunf » Čet vel 01, 2024 10:22 pm

Khadgar2007 napisao:Evo naprave da pravimo VHF smetnje okolo svima sa phono pretpojačalima.Grunfe,morati ćeš podebljati filttraciju na svojoj opremi. :lol:

Izgleda da kinezi prave sve tako da evo da se isproba jedan njihov linearac za 2 metra. Tiskana pločica i upute koje su došle sa njome su odlične. :lol: :lol: :doh: :doh: :doh: Dobro je da je kinez dao šemu https://www.ebay.com/itm/142005922830" target="_blank" target="_blank . A o centimetrima koji život znače(duljina zavojnica,trafoa itd...) nema niti govora. Dobro je da ja nisam žrtveni jarac već ima ljudi koji su to sastavili i dali detaljnije upute od braće kineza.
2 metra linearac.jpg

ne treba meni dodatna filtracija :lol: :lol: nedavno san izbacia podatak na velikom diy-u da moji regulatori u Hiraginom pojačalu imaju 4,5mohma na 1MHz bar na papiru šta je puno bolje od Tentovog shunta koji je kao neki pojam među diy publikom , njegov poboljšani ima samo 10mohma na 200kHz

inače nisu problem te MHz frekvencije , veće smeće prave inverteri i razni frekventni i oni su problem danas
u nas još nije standard ali koliko vidim RO u razvijenom svijetu imaju sve više filterskih elemanata u sebi s posebnim naglaskom na inverterska trošila ala klime, perilice rublja,hladnjaci dok u UK već desetaka godina ako si u boljem kvartu možeš dobiti poseban vod samo za osjetljive potrošače ala hi-fi
Bolje nešto od nečega, nego ništa od ničega
grunf

PostPostao/la grunf » Čet vel 01, 2024 10:39 pm

drazenK napisao:jučer proveo dio dana kod frenda u salonu, spojili monitore i malo preslušavali i prespajali zvučnike.
slušali smo na nekakvo novo ful digitalno technics pojačalo. pojačalo ima neku varijantu kada se spoji da istestira i izmjeri svaki zvučnik posebno prije nego pusti zvuk.
malo smo podigli visoke (samo malo) ali mini monitori razvaljuju, pariraju puno skupljim i ozbiljnijim kutijama.
IMG_0235.jpg

IMG_0236.jpg

kad vidin ove slike vrate me u mladost kad mi je hi-fi biznis bila profesija i donosia plaću , kad sad razmislim drago mi je da sam od tog odusta , stresan je to posal posebno u današnje doba :D
grunf

PostPostao/la tom_hifi » Pet vel 02, 2024 6:57 am

grunf napisao:
Khadgar2007 napisao:Evo naprave da pravimo VHF smetnje okolo svima sa phono pretpojačalima.Grunfe,morati ćeš podebljati filttraciju na svojoj opremi. :lol:

Izgleda da kinezi prave sve tako da evo da se isproba jedan njihov linearac za 2 metra. Tiskana pločica i upute koje su došle sa njome su odlične. :lol: :lol: :doh: :doh: :doh: Dobro je da je kinez dao šemu https://www.ebay.com/itm/142005922830" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank . A o centimetrima koji život znače(duljina zavojnica,trafoa itd...) nema niti govora. Dobro je da ja nisam žrtveni jarac već ima ljudi koji su to sastavili i dali detaljnije upute od braće kineza.
2 metra linearac.jpg

ne treba meni dodatna filtracija :lol: :lol: nedavno san izbacia podatak na velikom diy-u da moji regulatori u Hiraginom pojačalu imaju 4,5mohma na 1MHz bar na papiru šta je puno bolje od Tentovog shunta koji je kao neki pojam među diy publikom , njegov poboljšani ima samo 10mohma na 200kHz

inače nisu problem te MHz frekvencije , veće smeće prave inverteri i razni frekventni i oni su problem danas
u nas još nije standard ali koliko vidim RO u razvijenom svijetu imaju sve više filterskih elemanata u sebi s posebnim naglaskom na inverterska trošila ala klime, perilice rublja,hladnjaci dok u UK već desetaka godina ako si u boljem kvartu možeš dobiti poseban vod samo za osjetljive potrošače ala hi-fi

"Običan" TL431 uz malo dodataka sitnih ... Vidi kolika je izlazna imp. na 1MHz.

Capture.JPG

Može uz dodatak još jednog tranzistora to 'još bolje' i više struje 'podnijeti'. Ovo sam radio prijatelju za phono, a davno mi je ilimzn ukazao na ovu shemu.

Ne govorim niti je poanta ovdje "čiji je bolji", ali čemu navlačiti "mak na konac" sa 1 ili 5mohm-a? Sasvim svejedno. Ljudi rade ono što žele :)
tom_hifi

PostPostao/la grunf » Pet vel 02, 2024 11:28 pm

tom_hifi napisao:
grunf napisao:

Izgleda da kinezi prave sve tako da evo da se isproba jedan njihov linearac za 2 metra. Tiskana pločica i upute koje su došle sa njome su odlične. :lol: :lol: :doh: :doh: :doh: Dobro je da je kinez dao šemu https://www.ebay.com/itm/142005922830" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank . A o centimetrima koji život znače(duljina zavojnica,trafoa itd...) nema niti govora. Dobro je da ja nisam žrtveni jarac već ima ljudi koji su to sastavili i dali detaljnije upute od braće kineza.
2 metra linearac.jpg

"Običan" TL431 uz malo dodataka sitnih ... Vidi kolika je izlazna imp. na 1MHz.

Capture.JPG

Može uz dodatak još jednog tranzistora to 'još bolje' i više struje 'podnijeti'. Ovo sam radio prijatelju za phono, a davno mi je ilimzn ukazao na ovu shemu.

Ne govorim niti je poanta ovdje "čiji je bolji", ali čemu navlačiti "mak na konac" sa 1 ili 5mohm-a? Sasvim svejedno. Ljudi rade ono što žele :)

to je neka utopija od modela TL431 :o , mislin da san dobro pricrta shemu ali meni ispada savim drukčiji rezultat i realan jer je riječ samo o klasičnom spoju TL431 kao shunt regulatora i CCS-om 'One Vbe' (kako ga naziva moj prijtelj Walt) iz knjige Douglas Self-a tako da je za očekivati da će izlazna impendanca biti ko iz DS-a
inače postoji razlika između samih TL431 tj proizvođača u jednom parametru i vidi se u DS-u , koji prepusti ću vama da otkrijete ;)
grunf

PostPostao/la tom_hifi » Sub vel 03, 2024 10:58 am

Imam tri različita modela :-) meni isto ispada.

Mogu ti poslati asc pa gledaj.
tom_hifi

PostPostao/la Bepone » Sub vel 03, 2024 11:34 am

pametnije bi bilo da neko nesto i izmjeri a ne se hvatat za brojke iz simulatora. a sad, cime bi to mjerili? tako malo? a veliko, znate li to izmjerit? znaci, nicime?
znaci to ne postoji? hm..
Bepone

PostPostao/la tubeman » Sub vel 03, 2024 11:42 am

Kako ne postoji !!! :o
U simulatoru s idealnim parametrima
Ništa ne bacam. Sve mi treba.......
tubeman

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica