Khadgar2007 napisao:Evo naprave da pravimo VHF smetnje okolo svima sa phono pretpojačalima.Grunfe,morati ćeš podebljati filttraciju na svojoj opremi.

Izgleda da kinezi prave sve tako da evo da se isproba jedan njihov linearac za 2 metra. Tiskana pločica i upute koje su došle sa njome su odlične.

Dobro je da je kinez dao šemu
https://www.ebay.com/itm/142005922830" target="_blank" target="_blank . A o centimetrima koji život znače(duljina zavojnica,trafoa itd...) nema niti govora. Dobro je da ja nisam žrtveni jarac već ima ljudi koji su to sastavili i dali detaljnije upute od braće kineza.
2 metra linearac.jpg
ne treba meni dodatna filtracija

nedavno san izbacia podatak na velikom diy-u da moji regulatori u Hiraginom pojačalu imaju 4,5mohma na 1MHz bar na papiru šta je puno bolje od Tentovog shunta koji je kao neki pojam među diy publikom , njegov poboljšani ima samo 10mohma na 200kHz
inače nisu problem te MHz frekvencije , veće smeće prave inverteri i razni frekventni i oni su problem danas
u nas još nije standard ali koliko vidim RO u razvijenom svijetu imaju sve više filterskih elemanata u sebi s posebnim naglaskom na inverterska trošila ala klime, perilice rublja,hladnjaci dok u UK već desetaka godina ako si u boljem kvartu možeš dobiti poseban vod samo za osjetljive potrošače ala hi-fi