Ja krenuo ponovo napadati po svojim pluginovima. Ovaj puta je na redu FG501 generator funkcija. Rekoh to će isto biti jedna lagana zamjena kondenzatora i malo ćišćenje preklopnika,ali ćorak. Nakon što sam skinuo ovaj mali PCB vidio sam da je flat kabel tvrd kao kamen i da ću ga trebati zamijeniti. Onda me čekalo lijepo iznenađenje, mislio sam usput sve integrirce izvaditi i vratiti nazad u podnožja da se malo razrade,ali ništa od toga. Podnožja su zloglasna od Texas instrumentsa koja baš i nisu neka sreća i lako je savinuti nožicu kada se integrirac vraća u njih, tako da ću i njih trebati zamijeniti. Na svu sreću nema ih toliko puno.
IMG_3234.JPG
IMG_3233.JPG
IMG_3235.JPG
Izgleda da je ovaj primjerak pretrpio neku žešću rikavelu jer su jedno 3-4 voda na PCBu zamijenjena sa žicama, grec je novi i jedan tantal je bio zamijenjen. Moguće da je taj tantal povukao za sobom sve ostalo što je vrisnulo.
Grunfe, kako je ovo moj primjerak, budžet za restauraciju je neograničen tako da se mijenja sve što je sumnjivo.
A šteta je što nemam "ekstender" za ove moje Tektronix "mainframeove" jer za sada ne mogu napraviti niti obična DC podešavanja, a kamoli išta drugo. Inače ekstender se stavi u mainframe i onda se u njega upikne plugin tako da je sam plugin izložen i može se doći do svih točaka za podešavanje.
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.