Khadgar2007 napisao:
Isto bi se tako većina zapitala,zašto sam ja očistio sve i jedan prekidač za svjetlo i zvonce u svojem labosu,rastavljanje na proste faktore, čišćenje kontakata i sastavljanje. Zato jer je to stara zgrada/stanovi i htio sam da zadržim barem dio originalnosti i ti stari prekidači imaju baš fini osjećaj pri preklapanju,bolji od novih.
evo ja se pitan , ja sam danas na poslu izgubia 8 sati u detektiranju problema u jednom malo starijem neobnovljenom hotelu na sustavu klimatizacije , problem je šta unutrašnje jedinice više ne pričaju sa vanjskom, Daikinov scrap inače a razlog je vrlo jednostavan ,STARI prekidači, utičnice i osigurači , stari san namjerno bolda da upada u oči , cjena servisa će biti bar 2000 eura samo za elektroniku vanjske jedinice a na gazdi hotela je da odluči oće li minjati 15 duplih prekidača, 30 utičnica i 30 osigurača jer će mu se opet dogoditi isti kvar zbog iskrenja na starim prekidačima , utičnicama i osiguračima
zato mi se ta tvoja rabota čini uzaludnom i bez smisla jer od babe nikad ne možeš napraviti divojku a novi kvaliteteni prekidač sigurno dođe manje nego tvoj sat rada ili ti svoj sat rada cjeniš malo
btw,ti stari prekidači , utičnice pa i obični keramički osigurači znaju imati problema sa SMPS napajanjima jer nisu predviđeni za veće iskrenje pri paljenju -gašenju šta dovodi do izgaranja pa čak i kad je trošilo 25W pretavarač za LED rasvjetu