Šta se radi...a ima veze sa....

Re: Šta se radi...a ima veze sa....

PostPostao/la Bepone » Sri sij 15, 2025 6:09 pm

sinisap napisao:Kome se obratiti za popravak zvučnika?
Nije za mene, pitam za prijatelja.

ne popravljaju se zvucnici vise, preskupo je i/ili izumrlo, to se sve baca i kupuje zamjensko, ponuda danas je jako vela
Bepone

PostPostao/la Khadgar2007 » Sri sij 15, 2025 6:29 pm

Popravljaju se, imam čovjeka u Virovitici koji izgleda više nego korektno odrađuje posao.
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la Fantocci » Čet sij 16, 2025 10:36 am

Fantocci

PostPostao/la Khadgar2007 » Sri sij 22, 2025 6:12 pm

Tektronix DC504 došao na red, jedno četiri sata odlemljivanja i zamjene TI podnožja za integrirce sa novima. Grunfe, jel si zadovoljan sa zamjenom tantala? :mrgreen:

DC504 2.jpg

DC504.jpg

P.S.
Za divno čudo nije mi nigdje ostao kratki spoj između pinova integriraca. :lol:
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Khadgar2007

PostPostao/la micro » Sri sij 22, 2025 8:55 pm

Kad se prica o kratkom spoju izmedju pinova , ovih dana sam probao da prelemim LPDDR3 na rugged panasonikovom tabletu ,4GB cipovi 11x11,5mm i samo 178 pinova ispod :lol:

Memorija pocela da brljavi kad je hladan kad PCB plocu malo zagrijem radi.

Moja jeftina puhalica toplog zraka za elektroniku od 270W je preslaba da bi nesto napravila takvom cipu na toj panasonikovoj PCB.

Odlemljivanje na punoj snazi temperatura 500C i 50-60% strujanja zraka traje ljetno dopodne sa najvecim usmjerivacom zraka ili bez usmjerivaca.

Za takav posao treba puhalica snage 1000W.
micro

PostPostao/la grunf » Sri sij 22, 2025 9:04 pm

Khadgar2007 napisao:Tektronix DC504 došao na red, jedno četiri sata odlemljivanja i zamjene TI podnožja za integrirce sa novima. Grunfe, jel si zadovoljan sa zamjenom tantala? :mrgreen:

DC504 2.jpg

DC504.jpg

P.S.
Za divno čudo nije mi nigdje ostao kratki spoj između pinova integriraca. :lol:

a njih moraš prominiti tija ne tija , inače se više ne ložin na TH komponente , svaki dan par novih ide u EOL pa san izgubia volju tražiti zamjene i alternative , a sad ću zbog toga morati uzeti manje više sve elektolite koji nisu EOL i napraviti jedno veliko testiranje na struju curenja i perfomanse u audio području i to samo da nađem zamjenu za one koji su EOL :?
za vrime korone san radia slične testove po Waltovim uputama ali u međuvremenu od tih testiranih samo Panasonic FC nije EOL (ali neke vrijednosti ipak jesu :lol: )
Bolje nešto od nečega, nego ništa od ničega
grunf

PostPostao/la Khadgar2007 » Čet sij 23, 2025 12:08 am

Micro, za tako nešto trebaš i grijaču ploču za predgrijanje. Današnje ploče imaju tko zna koliko slojeva i tko zna koliko od tih slojeva je ground plane mase. Samo grijanje puhalicom neće baš puno pomoći. Ja si baš mislim napraviti jednu takvu ploču za lemljenje SMDa. Kako moje pločice nisu male manje više sve kineske grijalice koje se mogu kupiti za neke normalne pare su premale, tako da je plan napraviti jednu 260x190mm. Imam sav materijal i našao sam neki projekt sa arduinom, samo trebam naći nekoga tko mi može izbušiti rupe fi-18mm i duljine 190mm u tom komadu aluminija.

@Grunf
Zato sam ja kupovao FG i ES u velikim količinama,a ako kažeš da i bi i FC mogao ići u EOL trebati ću i njih. Danas sam vidio da i još par tranzistora ide isto u EOL,ali njih još imaju na lageru pa će biti 1000+1000 kombinacija.
Khadgar2007

PostPostao/la grunf » Čet sij 23, 2025 1:34 am

Khadgar2007 napisao:Zato sam ja kupovao FG i ES u velikim količinama,a ako kažeš da i bi i FC mogao ići u EOL trebati ću i njih. Danas sam vidio da i još par tranzistora ide isto u EOL,ali njih još imaju na lageru pa će biti 1000+1000 kombinacija.

nije za mene već za svakoliko pučanstvo, ja imam zalihu za sebe ali ne mogu predstaviti projekt koji u sebi ima EOL komponente jer smo onda svi u problemu :D

a te FG i ES čuvaj za sebe i za skupe komponente na servisu iz 90tih i novijeg datuma , tu možeš onda dobro zaraditi ;)
nema to smisla trošiti na uređaje koji su proizvedeni prije nego ti elektroliti ili ako je neko spreman platiti ekstra onda udri sa FG i ES
Bolje nešto od nečega, nego ništa od ničega
grunf

PostPostao/la micro » Pet sij 24, 2025 11:40 pm

Khadgar2007 napisao:Micro, za tako nešto trebaš i grijaču ploču za predgrijanje. Današnje ploče imaju tko zna koliko slojeva i tko zna koliko od tih slojeva je ground plane mase. Samo grijanje puhalicom neće baš puno pomoći. Ja si baš mislim napraviti jednu takvu ploču za lemljenje SMDa. Kako moje pločice nisu male manje više sve kineske grijalice koje se mogu kupiti za neke normalne pare su premale, tako da je plan napraviti jednu 260x190mm. Imam sav materijal i našao sam neki projekt sa arduinom, samo trebam naći nekoga tko mi može izbušiti rupe fi-18mm i duljine 190mm u tom komadu aluminija.

Ova je najjeftinija koja moze da radi i bez predgrijavanja, ATTEN ST-862D
U videu i testira skidanj tih memorijskih cipova.
Watch on youtube.com
micro

PostPostao/la micro » Pet sij 24, 2025 11:53 pm

Pratio sam britanca koji nekad popravlja audio tehniku , vecinom nista posebno , i gledao popravku predpojacala od 25000E , ali vrlo brzo mu je youtube skinuo taj snimak zbog povrede kopirajta navodno.
Isti snimak je stavio na svoj kanal L.Rossmann , gledao nekoliko videa na kanalu ali znam da je aktivan i u politici , pravo na popravku.
Video o poravci je od 7 minuta ako nekog zanima popravka pretpojacalo koje se prodaje za 25000E :lol:
Watch on youtube.com
micro

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica