grunf napisao:to mi se čini nekako malo snage za tako veliku disipaciju
Davorin je mjerio na otporu od 8 Ohma.
Neka izmjeri s istim napajanjem na 4 Ohma, i dobit ce vecu snagu.
Na 8 Ohma je ogranicen naponom, na 4 Ohma strujom...
grunf napisao:to mi se čini nekako malo snage za tako veliku disipaciju
Edison napisao:grunf napisao:ja san iz svog prvog modificiranog JLH69 sa dvostrukim napajanjem od +/-23V izvukao puno više uz mirnu struju ispod 2A
Grunfe, ti imas napajanje od +/-23V, a davorin koristi jednostruko napajanje od 25V. Normalno je da si ti dobio znatno vecu snagu.
Napravio sam 4 JLH pojacala. Ovo sto sam radio zadnje ima napajanje od 28,2V i vuce struju od 1,85A. Snaga na 8 Ohma je 11,9W, a na 4 Ohma je 12,2W.
Edison napisao:grunf napisao:to mi se čini nekako malo snage za tako veliku disipaciju
Davorin je mjerio na otporu od 8 Ohma.
grunf napisao:Edison napisao:Davorin je mjerio na otporu od 8 Ohma.
baš obrnuto , za 4ohma mora smanjiti napon i povećati struju
grunf napisao:ako želiš mogu pitati šveđanina gerber file pa možeš probati i tu verziju iz 2023
Edison napisao:grunf napisao:Edison napisao:Davorin je mjerio na otporu od 8 Ohma.
baš obrnuto , za 4ohma mora smanjiti napon i povećati struju
Ne mora smanjiti napon, i ne treba povecati struju... Davorin je radio s 25V, a struja je bila do 2,3A.
Iz tablice koju si objavio vidi se da za 10W na 8 Ohma treba 27V. Davorin ima 25V pa je na 8 Ohma i snaga manja.
Iz tablice, na 3 Ohma potrebno je 17V i 2A za snagu od 10W. Davorin i napona i struje za taj slucaj ima vise od potrebnih, i dobit ce vise od 10W.
grunf napisao:nije to baš tako kod jednostuke verzije, ona se ne može isciditi više od onog šta JLH kaže , disipacija za sve otpore zvučnika i 10W izlazne mora iznositi oko 33W šta je nekih 15tak po izlaznom i to je OK , sve više je nepotrebna disipacija za vrlo mali dobitak izlazne snage
Nema registriranih korisnika pregledava forum i 8 gostiju