Šta se radi...a ima veze sa....

Re: Šta se radi...a ima veze sa....

PostPostao/la Bepone » Uto tra 01, 2025 9:54 pm

panasonica FC imas koliko ces a dobro delaju zvuce (ili recimo bolje, ne rade losije) :P
Bepone

PostPostao/la davorin » Čet tra 03, 2025 2:08 pm

Puno sam se naradio, ali sam na kraju jako zadovoljan tonom i sa izradom zvučne kutije za gitaru sa zvučnikom ELECTRO VOICE EVM-15L kojeg sam svojevremeno dobio od Bepone-a.
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
davorin

PostPostao/la Khadgar2007 » Čet tra 03, 2025 8:04 pm

Bome si se lijepo nakitao. Jel si ti rezao daske za kutiju ili neki majstor?
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la davorin » Čet tra 03, 2025 8:47 pm

Khadgar2007 napisao:Bome si se lijepo nakitao. Jel si ti rezao daske za kutiju ili neki majstor?

Stolarija je izrezala velike komade, ali otvore sam ja, a najviše posla je odnijela obrada rubova glodalicom i tračnom brusilicom. Kit je dvo-komponentni nanesen lopaticom i osuši se za ~2-3 sata (ljeti bi vjerojatno i za kraće vrijeme!?), a jako teško se nakon toga skida sa brusnim papirom pa sam ga uglavnom obradio sa fleksibilnom brusnom pločom na bušilici. Ljepilo za tolex je Neostik koji sam malo razrijedio (~15-20%) sa nitro razređivačem i obje (i dasku i tolex) površine premazao četkom. Nakon kraćeg sušenja od ~15-ak minuta se površine priljube pazeći da ne ostanu zračni "mjehuri".
davorin

PostPostao/la ziki » Čet tra 03, 2025 8:53 pm

Odličan rad.
ziki

PostPostao/la Khadgar2007 » Čet tra 03, 2025 9:18 pm

Znači kit je bome tvrd. Dobro je za znati jer mene ovo čeka. Za prozorske klupice sam uzeo jelove daske u pevecu i plan je da ih prekitam sa 2K kitom kojeg sam kupio već prošle jeseni i nakon toga bojanje. Kit bi u ovome slučaju poslužio čisto da se stvori nekakav tvrđi sloj jer jelovina baš i nije neko tvrdo drvo dok se ne osuši do kraja.
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Khadgar2007

PostPostao/la Fantocci » Pet tra 04, 2025 10:18 am

Zašto nisi onda uzeo od kamena ako baš hoćeš tvrde?
Ako bi ja uzeo drvene onda bi želio, da se vidi struktura i samo bi ih premazao uljem za drvo. Ali po meni praktičnije su od kamena (granit, mramor ili umjetni kamen tipa hi-tec blabla bla Quarello).
BTW, umjetni kamen je OK za unutra ali za vani ne valja jer mu UV i zima previše našteti (moja iskustva nakon 10 godina). Iako su me prodavači ubjedili u suprotno, mamicu im.... a bile su skuplje od granitnih.

Prije kupnje sam ih testirao na upijanje (krug od čaše sa crnim vinom). Nove umjetne (bijeli materijal) su uistinu upijale manje od granita i mogle su se potpuno očisiti (i zato sam ih uzeo), ali samo kao nove... Na granitu je ostao vidljiv trag.
Mramor je najgori po tom pitanju, najviše upije i najteže se očisti (nema ga na toj slici). Probao sam sve troje (granit, mramor i umjetni kamen) i po meni je granit najbolji za vani (trajnost), a za unutra umjetni kamen (test upijanja).
Test okenskih polic.jpg
Fantocci

PostPostao/la Edison » Pet tra 04, 2025 1:21 pm

Kad sam sredjivao prozore, izvana sam stavio klupcice od granita, unutra od mramora. Klupcice su debljine 3cm, sve ispod toga izgleda nekako "slabo". Mramor je ljepsi, ali nije za vani, upija vodu i i mjenja boju. Drvo uvijek trazi odrzavanje...
Edison

PostPostao/la Khadgar2007 » Pet tra 04, 2025 5:23 pm

Drvo imam uvijek na unutarnjim klupicama i nikakvih oštećenja nisam imao, ali sam rekao da ovaj puta to napravim malo bolje nego zadnji. Klupice nisu male i imaju otprilike 200x35cm, imaju i onaj rub prema dolje tako da se ne vidi rub zida. Razmišljao sam ja i o nekakvom kamenu ali sve je to šareno i onda još zezancija sa ljepljenjem tog ruba i sigurno cijena ne bi bila popularna. Tako da je izbor pao na drvo.
Khadgar2007

PostPostao/la DrFireBottle » Pon tra 07, 2025 11:06 pm

cappucino napisao:Khm, khm...zadnja fotka...
Na Akai-u neki uljez???
Molim ispraviti negativnu ocjenu.

Ajde da sam i ja zbrinuo svoj Lo-Fi :D

Lo-Fi.jpg
DrFireBottle

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica