Zgrabio IMG Stageline STA-800D za nikakve pare, kao da se upaliti, ali van toga stanje je nepoznato pa ide za dijelove...riskirao...BINGO

...dobio potpuno ispravan amp. U biti me interesiralo da dobijem ispravno napajanje 2 x Hypex SMPS400A400 jer imam nešto UcD400OEM na lageru ukoliko power moduli budu neispravni. U svakom slučaju, u Splitu južina, kiša pada...šta da se radi jbg...otvorim amp skinem ulazni modul i pogledam iznutrice ...WTF genijalci su koristili dupli opamp kao jednostavni diferencijalni receiver, ali samo jednu stranu opampa...druga je ostala u zraku

barem da su nakačili tu stranu na gnd ili još bolje na virtualni gnd...nadalje koristili su otpore od 20% tolerancije oko diff.opampa...nevjerovatno, a upravo tu treba koristiti barem 1% otpore, te decoupling ne postoji na granama napajanja opampova. I onda mi sine

...iskoristiti ću drugu stranu opampa ali na način da ništa ne ploćici ne režem, samo malo odspajam i spajam kako mi paše da bi dobio dual inverter line receiver kako je na prikazano na slici ispod. Originalni JRC4558 su zamjenjeni s LM4562 na podnožju (treba isprobat još koji opamp novijeg izdanja), otpori od 15k/20% su zamjenjeni s 10k/0%

, tako da je što zbog korištenog opampa, što zbog nove topologije, što zbog 0% otpora CMRR odletio u nebesa, THD+N je vjerojatno nemoguće izmjeriti u DIY varijanti. Sljedeće je izbaciti ulazne i izlazne vezne kondenzatore, te umjesto ulaznih kondova ubaciti input RF filter, promjeniti potenciometre na stepeničaste radi lakše kontrole balansa, te promjeniti LM4562 na neke opampove s J-fet ulazima i skratiti kompenzaciju na potrebnu preko skopa i na kraju jednog lijepog dana uvesti remote feedback ukoliko mi ne ruši estetiku stražnje strane ampa i traži mesarenje po pločici.