ISKRA US3B UNIMER

ISKRA US3B UNIMER

PostPostao/la tubeman » Pet ruj 27, 2013 5:52 pm

Doista legenda među unimerima :)

ISKRA US3b

Bakelitno kučište.
Proizvodio se negdje od kraja pedesetih godina prošlog stoljeća.
Relativno rijedak, posebno ako je kompletan i ispravan.
Ovog sam kompletirao od dva i pol lomada :) :)

Slika
Ništa ne bacam. Sve mi treba.......
tubeman

Re: ISKRA US3B UNIMER

PostPostao/la davorin » Pet ruj 27, 2013 6:06 pm

Iamo sam ga, ali se negdje izgubio u pra-povijesti mojeg bavljenja elektronikom! Donio mi ga je otac negdje '67-me ili '68-me od ing.Tadeja. Bio je korišten, ali potpuno ispravan.
davorin

PostPostao/la Master of disaster » Pet ruj 27, 2013 9:10 pm

Imam i ja konja za utrku :D , biće ruski...

27092013467.JPG
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la pamook » Pet ruj 27, 2013 11:22 pm

:think: uocio bih razliku u prasnjavosti izmedju tvog i Tubemanovog primjerka :think: :lol: :lol:
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la Edison » Pet ruj 27, 2013 11:33 pm

Kod MoD-a se radi o NOS prasini... :lol:
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PostPostao/la Schultz » Sub ruj 28, 2013 9:14 am

Obavezno RARE ali nije definitivno NIB... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Malvazijski tigar
Schultz

PostPostao/la Master of disaster » Sub ruj 28, 2013 9:55 am

pamook napisao::think: uocio bih razliku u prasnjavosti izmedju tvog i Tubemanovog primjerka :think: :lol: :lol:

Trebo si vidjeti kad sam ga dobio, mora da je stajao u nekom prostoru gdje se je nešto radilo, a mora da je i vlage bilo. Bio je pokriven deeebelim slojem prašine, do te mjere da su se zapravo vidjele samo konture; analogni instrument je bio nevidljiv a čak se nisu nazirale ni rupe u koje se spajaju mjerne sonde. E sad očekivao bi da se prašina jednostavno ispuše ili obriše. Ja sam očekivao, ali sadašnji izgled je rezultat podosta dugog žuljanja sa sgrassatoreom i sličnim sredstvima, nevjerojatno kako je prašina bila sljepljena.
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la davorin » Sub ruj 28, 2013 9:56 am

Da ne otvaram posebnu temu, evo jednog starog i svojevremeno izvrsnog instrumenta firme PHILIPS. Trenuto ne radi, a bio je po mnogo čemu bolji od sličnih univerzalnih instrumenata. Većina univerzalaca iz '50-ih '60-ih je imala otpor od 10000 Ohma/V ili kasnije 20000 Ohma/V, a ovaj je imao 40000 Ohma/V. Plexy ispucan po rubovima svjedoči da je prošao samnom bezbroj padova, servisa RTV-a po selima, radio-amaterskih kontesta po planinama, ozvučavanja glazbenika po dvoranama i igralištima, montaža antena s pojačalima ite bezbroj različitih radova po terenu.
Koristio je jednu, malo teže nabavljivu, bateriju od 22,5V (koja je srećom trajala nekoliko godina) i jednu "big american" od 1,5V.
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
davorin

PostPostao/la pamook » Sub ruj 28, 2013 9:59 am

Master of disaster napisao:
pamook napisao::think: uocio bih razliku u prasnjavosti izmedju tvog i Tubemanovog primjerka :think: :lol: :lol:

Trebo si vidjeti kad sam ga dobio, mora da je stajao u nekom prostoru gdje se je nešto radilo, a mora da je i vlage bilo. Bio je pokriven deeebelim slojem prašine, do te mjere da su se zapravo vidjele samo konture; analogni instrument je bio nevidljiv a čak se nisu nazirale ni rupe u koje se spajaju mjerne sonde. E sad očekivao bi da se prašina jednostavno ispuše ili obriše. Ja sam očekivao, ali sadašnji izgled je rezultat podosta dugog žuljanja sa sgrassatoreom i sličnim sredstvima, nevjerojatno kako je prašina bila sljepljena.

:lol: vidjao sam takve kompjutere, kad ih otvoris a ono samo ko povrsina mjeseca, maticna se ne vidi od sloja :o ... i sto je najgore, prokletinja radi (davne P1 intel ili 486-ice)
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la Master of disaster » Sub ruj 28, 2013 10:05 am

Da i to je interesantno, većina 286-386-486 računala, na koje se danas naleti, pod uvjetom da su kompletni, uštekaš i radi. Takve više ne rade.
Master of disaster

Sljedeće

Vrati se na: Zanimljivi uređaji iz davnina