Prije puno, puno godina bila je u Rijeci jedna trgovina "Narodna tehnika" ili tako nekako, ne mogu se tocno sjetiti naziva. Prodavali su potrepstine za tehnicki odgoj, razne kitove avioncica od balse, letvice, acetonsko ljepilo i slicno. Za elektronicki nastrojene bile su u ponudi visokoohmske slusalice od 1600 Ohma, ruske, s grubom gumetinom koja je nalijegala na usi... Imao sam jedne takve. Pomocu njih sam slusao prve srednjevalne prijemnike koje sam sastavio. Veliki promjenjivi kondenzator iz starog radija, zavojnica (od zice iz raskopanog transformatora) na tubici od toalet papira, detektor s germanijskom diodom i jedan ili dva stupnja pojacanja s germanijskim tranzistorima. Sve napajano plosnatom baterijom od 4,5V, a antena je bilo nekoh 20-30m zice razvucene preko terase. Kad proradi, sve se smjesti u kutiju od cipela, nacrtaju se skale i upisu stanice. Eh, veselja kad se to slusalo...
Poslje sam se s takvim slusalicama sreo u vojsci kao radiotelegrafist... U medjuvremenu sam napredovao pa sad imam Sennheiser, Beyerdynamic i AKG slusalice... ali vise nema onog uzbudjenja kao s ruskim slusalicama.