pamook napisao:to sve zbog djece![]()
al da je gromada, jest, iznenadih se
ipak je to odvojni trafo.... samo ti to montiraj.....
ja bi na tvom mjestu uzeo par kanalica, pribio ih na zid i digo kabele sa poda (odigo od poda) i pokrio da se ne vide...
pamook napisao:to sve zbog djece![]()
al da je gromada, jest, iznenadih se
audio kutak napisao:hvala na odgovoru, midruzine!
zaboravih, navesti, treba mi za nekoga da mu stavim cijevni buffer u uređaj na izlazu i želi kineski kit sa 6N3 cijevi a ja
bih tu cijev zamijenio sa nekom boljom...
vidim da ima dosta zamjena; 6N3P / 6N3P-E / 6N3P-DR / 2C51 / 5670 / 6385 / ECC42 .... pa me zanima koju staviti
umjesto kineske bez da se išta mijenja od okolnih dijelova? Dali je tko koristio ove 5670 ili 6385?
davorin napisao:Ukoliko se ipak radi o BUFFER-u s nekakvim pojačanjem, moja iskustva mi kažu da je van konkurencije 396A (Western Electric), ali je u zadnje vrijeme na eBay-u postala prilično skupa.

joe dalton napisao:davorin napisao:Ukoliko se ipak radi o BUFFER-u s nekakvim pojačanjem, moja iskustva mi kažu da je van konkurencije 396A (Western Electric), ali je u zadnje vrijeme na eBay-u postala prilično skupa.
Pogledaj WE 407A. Razlika je samo u naponu grijača koji je 20V. Mogu se naći po još relativno normalnoj cijeni. Svojevremeno sam imao jedan par, sada su kod Edisona. Ne znam da li ih je iskoristio i gdje
davorin napisao:Mala napomena: nisam siguran postoji li uopće elektronka ECC42, a ako postoji onda traži 8-pinsko RIMLOK podnožje i sigurno nije izmjenjiva s ostalima navedenim elektronkama. Predpostavljam da ste mislili na 6CC42 (oznaka kakvu je koristila firma TESLA prije '60.-ih), koja je jako rijetka za naći (nisam niti jedan primjerak vidio uživo do sada!).
Nema registriranih korisnika pregledava forum i 6 gostiju