Tinol - koji i gdje

Tinol - koji i gdje

PostPostao/la pamook » Ned ožu 31, 2013 12:46 am

... kupiti?

iznenadih se vidjevsi da sam skoro potrosio sto sam imao (nekakav kalem kupljen u Conradu prije dosta dosta vremena)... kupio u Lidlu 1mm debljine 100g kalem ali flux ostavlja nekakav crni ostatak na vrhu i na lemnom mjestu, pa sam ga skartirao u ormar kao last resort..

e sad, sto kupiti, kakvu porugu posrati :lol:

od izbora imam Baumax, EC i Chipoteka u Osijeku, i ebay... ili nekog udavit u ZG da kupi, ali sto?

predlazite, trebam nesto sto ne "prska" puno okolo (Edison skola), 1mm promjera mi se do sada pokazalo OK..

thx znalci :idea:
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

Re: Tinol - koji i gdje

PostPostao/la tom_hifi » Ned ožu 31, 2013 12:49 am

Tevetron .. Fluitin 1532!
tom_hifi

PostPostao/la Dean » Ned ožu 31, 2013 8:51 am

Top Kerstinec :mrgreen:
...pipl mast trast as....
Dean

PostPostao/la davorin » Ned ožu 31, 2013 9:45 am

Nemam primjedbi na tinol-žicu od 1mm bez olova kupljenu u CHIPOTEKA-i, i nisam primjetio razliku imeđu te i nekih drugih skupih legura s velikim postotkom srebra.
davorin

PostPostao/la sonny » Ned ožu 31, 2013 10:08 am

Kupio sam jednom u Čipčoteci i nisam imao primjedbi... E sad koji je proizvođač i model bio, nemam pojma... Sad se sjetih, upravo i trošim taj i Chipoteke :D

U Holexu imaju HQ tinol... Pošto poznam gazdu, reko da uzmem pa da probam... Isto bez greške...
Simple kind of man
sonny

PostPostao/la Edison » Ned ožu 31, 2013 10:19 am

davorin napisao:Nemam primjedbi na tinol-žicu od 1mm bez olova kupljenu u CHIPOTEKA-i, i nisam primjetio razliku imeđu te i nekih drugih skupih legura s velikim postotkom srebra.

Izgleda da je klasicni olovni lem kvalitetniji za spojeve od ovog novog bezolovnog. Bezolovni je tu samo radi ekologije. NASA, medjutim, ne dozvoljava spajanje bezolovnim lemom u spojevima koji idu u njen program. Ja koristim olovni, dok ga jos ima.

Svojedobno sam imao Weller lemilicu s vrhovima kojima se regulirala temperatura (magneti), i ti vrhovi su mi prilicno brzo odlazili. Cuo sam od nekih servisera da s bezolovnim lemom isti ti vrhovi traju dugo. No, nisam stigao probati, izgorio mi grijac u lemilici... Nabavio kinesku "sa zutom ruckom" i ti vrhovi su dugotrajni i jeftini. No Wellerica se puno bolje drzi u ruci...
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PostPostao/la tom_hifi » Ned ožu 31, 2013 10:23 am

Kao što rekoh, Fluitin 1532. Koristim ga već dugo, a isprobao sam sve i to je zaista vrlo kvalitetan tinol. Mislim da ga čak i Chipoteka drži, ali Tevetron zasigurno. Srebrni lem koristim jedino kad lemim srebrne (ili posrebrene) vodiče.

Slika
tom_hifi

PostPostao/la pamook » Ned ožu 31, 2013 10:35 am

Thk u ppl :D

ovaj sto imam nema nikakve oznake "proizvodjaca", omjer 60:40 i 2%flux-a... slijedi jedan omanji izlet do OS kad se stigne :mrgreen:

/edit - Tom, Tevetron ima samo u ZG? google kaze da?
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la tom_hifi » Ned ožu 31, 2013 10:53 am

Da, samo u ZG, koliko ja znam. Mislim da poštarinu naplaćuju 25kn.
tom_hifi

PostPostao/la micro » Ned ožu 31, 2013 1:33 pm

pamook napisao:Thk u ppl :D

ovaj sto imam nema nikakve oznake "proizvodjaca", omjer 60:40 i 2%flux-a... slijedi jedan omanji izlet do OS kad se stigne :mrgreen:

/edit - Tom, Tevetron ima samo u ZG? google kaze da?

Fluitin 1532 je najbolji od tinola koje sam koristio, koristim 0,5mm, koristio sam i neke engleske koji su bili OK ali ovaj mi se cini ima "prijatniji" miris ili smrad kako hoces;).
micro

Sljedeće

Vrati se na: Nabava dijelova