Napokon se radni stol malo rasčistio i počelo se dovršavati par stvarčica za privatnu upotrebu,a ne samo za zgrtanje love(nešto me ide u zadnje vrijeme

).
Znači radi se o generatoru funkcija sa xr2206 i test pojačalu sa TDA2030, koje mi je Davorin preporučio da napravim za testiranje novonastalih uređaja ili onih na popravku. Pojačalo bi trebalo ići od 5Hz-50kHz. E sada mi je palo na ideju da zbuksam oba uređaja zajedno. Pa evo slike
Donja lijeva strana je predviđena za generator funkcija i njegov ispravljač. Ispred generatora su posloženi dijelići koji idu na prednju ploču: BNC,potovi za regulaciju amplitude i frekvencije te selektor frekventnog opsega(njega glumi Nikov pot,jer mi se nije dalo kopati po ladici za preklopnik koji je iste veličine). Ispravljač za generator fukcija je uzet isti koji sam radio za MC pretpojačalo,znači Krellova šema množitelja kapaciteta.
Desno je pojačalo, ispravljač za pojačalo sam mislio staviti u sredino gore odmah pored trafoa,kakav ispravljač za sada ne znam, možda bi išao na nešto malo kvalitetnije od standardnog grec/filterski elkosi ako je potrebno. Ako će trebati nešto oklopiti imam par kila trafo limova koje mi je Pamook dao na Žarula festu(vrijeme je da se stave u upotrebu).
layout.jpg
Veličina kutije bi bila 20x30cm i visina 6cm,da li pametniji od mene misle da se tako nešto može kvalitetno natrpati u takvu kutiju ili da idem na veću? Na dvije odvojene ne bi htio(osim ako baš ne moram) jer želim neke takve stvarčice imati u kompaktnim kutijama. Kao ča mislim staviti ESR i L/C metar u jednu da mi je sve na okupu.
Za kraj traži se neki trafo, po mogućnosti toroid koji ima sekundar oko 2x12V maksimalno,u razmjenu dam ovaj koji je na slici. Ovaj na slici je 2x18V što mi je previše za ispravljač za pojačalo jer TDA2030 ide do +/-18V maksimalno. Naravno mogao bi napraviti stabilizirano napajanje za njega i po prilici znam kakvo ali trebam vidjeti da li bi mogao di zgurati hladnjake za tranzistor koji bi trebao srušiti napon za barem 10V.
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.